21. ledna 2020

LUŠTÍME: Časopis Tečka - leden/únor 2019

Ani časopis Tečka nezůstává pozadu a v novém roce, stejně jako časopis Puntík, také vyběhl s dvojčíslem na leden/únor.

V luštění se pokusíte objevit Yettiho, v hledačce zkusíte najít dvojčata, proplujete labyrintem břicha velryby, dozvíte se, jaký mezinárodní den spadá na 10.1, složíte si velrybu, přečtete si zajímavé informace o bublinách, vyrobíte ptačí krmítko, vybarvíte si omalovánku, zahrajete si dvě zimou naladěné hry, přečtete si miničtení o Brunovi na horách, vyvěštíte si z tajemných kostek, zjistíte, kde se berou vločky, pokusíte se uniknout z ledového paláce a mnoho dalšího!

Tak se pojďme podívat, co nás tentokrát zaujalo nejvíce.



A CO SE NÁM LÍBILO NEJVÍCE?


1. HLEDAČKA

Klaudinka se jako první vrhla na hledačku a zasekla se u ní docela dlouhou dobu, jak jí zaujala a bavila. Všechny úkoly splnila několikrát za sebou, než přešla dál :-).




2. V BŘIŠE VELRYBY

Parádní bludiště! A moc krásná aktivita s počítáním ryb pod hladinou. Tady se Klaudinka taky zasekla na dlouhou dobu, až jsem si říkala, co tam tak dlouho studuje a ono si počítala rybky a brouzdala bludištěm :-D.




3. ZAMRZLÉ BUBLINY

I když nám letošní zima moc nepřeje, tak si alespoň o bublinách a pozorování mrazu můžeme povídat a ukazovat si na obrázcích, co všechno mráz s vodou dokáže.




4. DUBÁNCI

Dubánci jsou miláčci. Co máme jejich magnetickou stavebnici, tak vymýšlíme i vlastní příběhy a tvoříme s nimi různé obrázky.




5. OMALOVÁNKA

Jelikož poslední dobou Klaudinka vyžaduje náročnější omalovánky, kreslení, malování i puzzle, tak jsem ráda, že se v Tečce objevila taková omalovánka, na které si procvičí vybarvování menších tvarů a víc se bude soustředit na to, aby nepřetáhla.




6. HORSKÝ VÝSTUP

Mám ráda tipy na originální hry. Takových totiž není nikdy dost třeba na cesty nebo jako zpestření k oblíbeným klasikám. Tato je na motivy hadů a žebříků. Na stejném principu zdoláváte horu.




7. OBŘÍ SLALOM

Další hra naladěna zimní tématikou, ve které plníte úkoly a vzájemně se nevyhazujete. Cílem je dojet jako první do cíle.




8. TAJEMNÉ KOSTKY

Věštba z kostek na rok 2020. Co Vás čeká a nemine? Vytvořte si doma malou věštírnu a pokuste se rodině a přátelům vyvěštit jejich osud pomocí kostek.




9. ÚNIKOVKA

Tentokrát se v únikovce pokusíte uniknout z ledového paláce. Princ Ezra byl unesen a ledová královna zuří. Dokážete prince vysvobodit?





ZÁVĚREM

Dvojčíslo je opravdu nadupané aktivitami, které můžete hrát neustále dokola. Toto dvojčíslo se opravu povedlo a moc nás baví.
V trafice stojí časopis 45Kč, ale pokud si ho předplatíte, vyjde Vás na 35Kč a samozřejmě k předplatnému nesmí chybět ani plánované speciální příbaly :-).
 
Více informací se dozvíte na oficiálním webu https://www.casopistecka.cz/.

Žádné komentáře:

Okomentovat