1. prosince 2019

HRAJEME SI: Dubnetky - dubánčí magnetky

Před několika týdny jsem psala recenzi na 3 krásné knihy o Dubáncích, které jsem celá nadšená zakoupila a najdete ji ZDE.

Dubánci jsou postavičky vytvořené z přírodnin, kterým dal jejich autor Petr doslova život. Oživil je takovým způsobem, že Vás dokáží rozesmát v různých situacích a jestli Vás chytnou takovým způsobem, jako chytli mě, tak se na nich stanete závislými.

Petr jim dal nejen život ale udělal z nich doslova hvězdy! S Dubánky si můžete zakoupit trička, hrnky, pexeso, tašky, pohlednice, samolepky, plakáty, kalendáře apod. 

Novinkou letošního roku je magnetická skládačka, pro kterou se vymyslel název DUBNETKY. A právě tyto Dubnetky, aneb dubánčí magnetky, bych Vám v dnešní recenzi, která vznikla právě ve spolupráci s autorem Dubánků, moc ráda představila.

Tato "stavebnice" krásně slouží především v období, kdy už počasí venku nedovoluje nasbírání vlastních přírodnin a Vy byste si chtěli i přes to užít zábavu s Dubánky.




OBSAH SADY

Sada je krásně zabalena v pevnější papírové obálce, na které hned na první pohled vidíte celý obsah magnetek. V sadě je tedy návod s předlohou a tipy, magnetická tabulka a magnetická skládačka, kterou je potřeba rozstřihat. Tabule je velikosti A4.




Magnetická tabule neni úplně tvrdá, neohebná, pevná. Je spíše měkčí, ohebnější a pruží, tak ať víte, co si pod tím představit.




Magnetky je potřeba nastřihat. Je to teda docela piplačka a nejlepší je si vzít veliké nůžky a nastříhat na jednotlivé dílky a pak si vzít nůžtičky na nehty a dostříhat ty drobnosti s nimi.




V návodu najdete spoustu krásné inspirace do začátku, když si budete chtít vyzkoušet tvořit podle předlohy nebo nasát inspiraci pro následné vlastní tvoření.




Člověk by ani nevěřil, co všechno se dá vytvořit za předlohy a jak se u nich dají krásně vyprávět a vymýšlet různé příběhy. Však určitě znáte z knížek o Dubáncích a pokud ne, mrkněte na recenzi, na kterou odkazuji v úvodu a rozhodně si je zakupte :-).





Upřímně řečeno nesnáším stříhání a nesnáším stříhat jak velké věci, tak i malé drobnosti. Je to pro mě fakt utrpení, protože jsem nervák v těchto věcech :-D. A tady jsem si zkusila svoje, ale zvládla jsem to a magnetky vypadají tak krásně .. přenádherně.




Některé dílky jsou opravdu drobnější, tak bych určitě dávala pozor kvůli malým dětem, protože jsou opravdu maličké. My sice máme holky větší, ale stejně magnetky udržuju na magnetické tabulce než na lednici, kde by byly přístupnější. Byla by škoda, kdyby se poztrácely nebo někam zapadly.




Většina dílků je jinak kolem 2cm i více.




Když jsme zkoušeli vytvářet nějaký příběh, napad nás v blížícím se adventním období Adam a Eva, o kterých jsme si četli i v knize Čekání na Vánoce. Jen je Klaudinka trochu vybavila moderněji batůžkem a foťákem :-D.

 


ZÁVĚREM

Dubánci jsou krásným fenoménem, který se doufám bude šířit víc a víc. Přijde mi, že si je musí zamilovat každý bez ohledu na věk.

V dnešní době Disney postaviček, jsou nádherným zpestřením a obměnou oproti takové té moderní klasice a i proto si mě získali.

Nejen tuto magnetickou skládačku, ale taky spoustu jiných dubánčích produktů najdete k zakoupení na webu flatika.cz a to přímo ZDE.


Cena: 449Kč
 

Žádné komentáře:

Okomentovat