3. prosince 2019

ČTEME: Čakrové pohádky

Kniha Čakrové pohádky zaujme už svým názvem a to zvlášť v případě, kdy se v podobných kruzích pohybujete. Já doslova vyrostla mezi aurou, čakrami, kameny, vykládacími kartami, kyvadly apod.

Takže když jsem byla oslovena k recenzi Čakrových pohádek, nabídku jsem přijala i když už nějakou dobu nic nového z důvodu své kapacity nepřijímám.

Další zajímavostí je to, že veškeré ilustrace, které v knize najdete, malovali žáci a žákyně ZUŠ Strakonice. Je to tedy práce dětí ve věku 6 - 12 let, což je úžasné!

V knize se prostřednictvím příběhů sedmi zvířecích hrdinů a jejich kamarádů dozvíte, jak je v životě důležité mít kolem sebe dobré přátele a pomáhat si navzájem, plnit si své sny, jít si za svým cílem a dělat to, co nás baví

Skrze sedm pohádek vyjadřuje principy sedmi základních čaker a součástí knihy jsou také mandaly, které byly malovány se záměrem čištění základních čaker a proto je zde možnost si je vybarvit.




KAPITOLY KNIHY 

  • Úvod
  • Kůzlátko Hledáček
  • Pavouček Smutníček
  • Žabka Tanečnice
  • Slůně Radostné srdce
  • Oslík Mluvka
  • Moudrá sova
  • Pták Fénix
  • Poděkování 




KŮZLÁTKO HLEDÁČEK

Hledáček, který celý život žil na farmě se rozhodl poznat svět. V příběhu se dozvíte, jak celé jeho dobrodružství dopadlo a co na touhu po splnění takového snu řekli jeho přátelé z farmy. Sny jsou přeci od toho, aby se plnily .. no ne? :-)


 


PAVOUČEK SMUTNÍČEK

Smutníček žil na malinovém keři a byl neustále ve špatné náladě, neměl z ničeho radost a nic ho pořádně nebavilo. Až jeden den k němu slétla beruška a pozvala ho na louku mezi ostatní, aby se s nimi zkamarádil. Smutníčkovi se nejdříve nechtělo, ale pak kývnul a druhý den vyrazil na louku. A tím začala úplně nová kapitola jeho života.




ŽABKA TANEČNICE

Žabka milovala tanec, jenže byla nucena do zpěvu. Trápila se, protože jí zpěv nebavil ale musela zpívat s ostatními. Až z toho onemocněla a rozhodla se vydat směrem, který ji zavede na místo, kde může volně dýchat a tančit. Rozhodla se opustit svůj domov, rodinu, přátele a najít místo, kde bude šťastná. Jak to celé dopadlo? To už se dozvíte v knize :-)





SLŮNĚ RADOSTNÉ SRDCE

Příběh malého slůněte vypráví o tom, jak si žilo radostným životem až do chvíle, kdy jeho stádo začalo utíkat pryč. Utíkalo s nimi až se najednou ztratilo. Našel ho chlapec, který se o něj staral, ale cítil, že s ním není něco v pořádku, že se mu stýská po jeho stádu. Poradil mu ale jednu důležitou věc, protože zákon přitažlivosti a síla myšlenek funguje kdykoliv a kdekoliv.




OSLÍK MLUVKA

Oslík Mluvka byl prostě mluvka. Pořád něco vyprávěl, kolikrát si příběh přibarvil anebo si ho dokonce celý vymyslel a jeho kamarády to už přestalo bavit. Tak se Mluvka naštval a odešel s tím, že se už nikdy nevrátí. 

Ale co se nestalo! Zrovna bylo po dešti a v řece se zvedla voda. Štěňátka si šla zaplavat, ale na silný proud nebyla připravena a jedno z nich proud táhl dál od břehu. Mluvka se snažil zavolat ostatní zvířátka na pomoc, jenže ona mu nevěřila. Často si vymýšlel a tak si kamarádi mysleli, že zase na sebe jen strhává pozornost a není to vůbec pravda.

Tak se Mluvka rozhodl, že štěňátku pomůže sám.




MOUDRÁ SOVA

Sova dostala jednoho dne za úkol rozsoudit veverku se zajícem, kteří se přeli v tom, kdo z nich má lepší život. Veverka si skáče po stromech, zajíc je spojen se zemí a hádali se, kdo je na tom lépe.

Sova jim dala za úkol, aby šli domu a zamysleli se nad tím, jaký by byl jejich vysněný život. Jak by vypadal a jakým způsobem by si přáli žít.

Myslíte si, že se nějak lišil od toho, jaký život žijí teď? :-)




PTÁK FÉNIX

Pták Fénix byl spokojený s tím, kým je a jakým způsobem žije. Nechápal, proč si ostatní zvířata stěžují na své životy a proč by chtěli být někým jiným. Cítil vděčnost za to, že si létá po světě a že je tím, kým je ale trápilo ho to, že si ostatní na své životy štěžují a nejsou spokojení.

Setkal se s delfínem, který se rozhodl Fénixovi dokázat, že takto všechna zvířata nepřemýšlí a tak se vydal na cestu, aby nasbíral co nejvíce informací.

Fénix ze všech těch pozitivních informací začal zpívat a letěl zpátky ke svým zvířatům vyprávět, že vůbec není špatné být sám sebou. Je to vlastně úplně prima :-).





ZÁVĚREM

Kniha mi připomíná Indigové pohádky, které jsou také se zajímavými ilustracemi a také s podobným zakončením příběhů k zamyšlení.

Takových knih není nikdy dost a jsem ráda, že vznikla další, která je navíc obohacena o práci s čakrami a děti si mohou vymalovat různé mandaly.

Autorka knihy Petra Hejtmánková je přesvědčená o tom, že každý má právo na šťastný život a vždy existuje cesta, která Vás k němu dovede. Pracuje s terapií, díky které odstraňuje lidem různé bloky, fobie a strachy z minulosti a také lidem ukazuje, jakým způsobem pracovat s energiemi, pomocí kterých můžou žít šťastnější, bohatší a vyrovnanější životy.

Více informací o Petře a jejím příběhu najdete na webu https://cestyshambally.cz/. A musím říct, že mě nepřestává fascinovat, jaké lidi mi blogový svět do života přináší. Přesně ty, které zrovna potřebuji anebo ty, o kterých jsem vůbec ráda, že existují :-).

A pokud byste chtěli zakoupit knihu Čakrové pohádky, odkaz k zakoupení společně s dalšími informacemi najdete přímo ZDE.




Cena: 299Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat