5. prosince 2019

ZDRAVÉ NÁKUPY: Kuchtící krabice - listopad 2019

Minulý měsíc jsem Vás seznámila s kuchtící krabicí, kterou jsem testovala a recenzi říjnové kuchtící krabice najdete ZDE.

V dalším měsíci, tedy v měsíci listopadu, jsem se do projektu nečekaně a neplánovaně zapojila více, než by čekali asi všichni, ale připravili jsme s mojí pravou rukou (manželem) do krabice celkem dva recepty.

Řekla jsem si totiž, že by nebylo na škodu tak zajímavý a hlavně osvětový (co se týče zdravé stravy v kombinaci s malými dětmi) projekt podpořit nějak víc. Přišla myšlenka a bylo hotovo. Najednou jsme součástí tak krásného projektu, který doufám bude víc a víc úspěšný.




Listopadová krabice má název VOŇAVÁ KRABICE OD PILNÝCH VČELIČEK a ráda bych Vám ji v tomto článku představila.


OBSAH KRABICE

  • Průvodce kuchtící krabicí
  • Oboustranný list s informacemi
  • Nákupní seznam
  • Voskovaný ubrousek
  • 190g strouhaného kokosu
  • 3 recepty


INFORMAČNÍ MATERIÁLY

V informačních materiálech se dozvíte v čem je kokos prospěšný, jakým způsobem nás chrání a při jakých problémech dokáže pomoct. Dále se dozvíte co vše obsahuje, při čem je vhodný a do jakých různých jídel ho můžete zkusit přidat.




RECEPTY

Krabice vždy obsahuje 3 recepty, které jsou zaměřeny na základní surovinu - tentokrát je to kokos.

Recepty bývají jednoduché z dobře dostupných surovin a kolikrát také zkusíte hecnou sami sebe se surovinou, kterou třeba běžně nejíte anebo byste si ji dobrovolně nekoupili.

Je to tedy krásný zdroj inspirace.




VOSKOVANÝ UBROUSEK

Voskovaný ubrousek je vlastně náš úplně první. I když vím, že jsou voskované ubrousky oblíbené a všude možně na mě vykukují, tak jsem ještě žádný nepořídila.

Je to bavlněný ubrousek vystužený 100% včelím voskem a využívá se nejčastěji na balení potravin, protože je udržuje čerstvé.

Jsou k opakovanému použití a nahrazují většinou různé mikrotenové sáčky. Můžete je ale využít také na zakrytí misek nebo jiných nádob s potravinami, zabalení sýra, svačiny ale také na uschování kusového mýdla nebo tuhého šamponu.




SUŠENÝ KOKOS

Sušený kokos je nakoupený v bezobalovém obchodě a přesypaný do papírového pytlíku, který můžete používat znovu a znovu. Množství by Vám mělo s přehledem stačit na všechny určené recepty.




VYZKOUŠELI JSME RECEPTY

V tomto případě bylo testování receptů docela jednoduché, protože jsou dva naše a zkoušeli jsme jen jeden - sice jsme různých tyčinek poslední dobou přejezení z testování lisu na tyčinky, ale co by to bylo za recenzi, kdybychom nějaký recept vynechali.


Hrnkové řezy s kokosem a jablky

Tohle je taková rychlá sázka na jistotu, která je u mě na blogu jednou z nejoblíbenějších. Pro tento recept jsem řezy trochu upravila a musím říct, že na jakýkoliv způsob - ať už přidáte nebo uberete, budou chutnat skvěle!
 



Rýžovo - kokosová kaše

Tak tohle byl docela experiment, protože jsme do poslední chvíle nevěděli, co z toho vlastně vznikne a jak to bude vůbec chutnat. No ale od té doby jsme si ji zamilovali a milovníci kokosu budou v sedmém nebi :-).




Kokosové nepečené tyčinky

Jak už jsem psala výše, různých tyčinek jsme přejezení z testování lisu na tyčinky. Dělali jsme proto jen poloviční množství a rovnou jsme využili lis, protože nám vznikla hmota pouze na 4 tyčinky, kterou bychom neměli kam napěchovat.

Tyčinky jsou výborné! Mňam! A jelikož je dnes zrovna Mikuláš, tak každá z našich cácorek jednu dostane do Mikulášského balíčku :-).

Místo datlí jsme ale použili datlovou pastu a místo vlašských ořechů mandle. I tak byly výborné a děkuji za krásnou a hlavně chutnou inspiraci.




ZÁVĚREM

Zrovna kokos je surovinou, která se dá použít v podstatě kamkoliv, ale na druhou stranu inspirace není nikdy dost a do sbírky mám další parádní recepty.

Díky kuchtící krabici se Vám doma kromě receptů budou hromadit také zerowaste produkty, které postupně časem třeba sami rozšíříte nebo zavedete ještě jinde, než jen doma.

Můžete jimi inspirovat i své přátelé a rodinu.

Veškeré další informace o tomto zajímavém projektu, který můžete podpořit svým nákupem či dokonce i předplatným, se dozvíte na webu http://www.kuchynebezhranic.cz

A určitě doporučuji sledovat jejich Facebook či Instagram.


Cena: 379kč

Žádné komentáře:

Okomentovat