11. prosince 2019

UČÍME SE: Objevujeme - Lidské tělo / Vesmír

Dámy a pánové připravte se na smršť fotek, protože tohle .. tohle je absolutní pecka!

Abych pravdu řekla, tak jsem s tímto výběrem docela zariskovala, ale dala jsem na svoji intuici a něco mi říkalo, že to bude určitě parádní. 

Když jsem si totiž vybírala ve spolupráci s knižním klubem produkty k recenzi, tak jsem pátrala po nějakém tipu k Vánocům, který mě i Vás nadchne. Všimla jsem si novinky nakadatelství Pikola, ale nebyly u ní žádné detailní fotky, kromě krabic a dokonce jsem ani žádné fotky nemohla dohledat bokem.

Upřímně řečeno, i když vybírám produkty k recenzi, tak se o nich snažím předem co nejvíce zjistit, abych si nenaběhla a nevybrala nějaký nesmysl. V tomto případě jsem si tedy nebyla jistá ale zariskovala jsem a výsledek? Absolutní paráda!

Jéééžiš to snad ani nepůjde předat písmenky, jak jsem z těchto dvou sad nadšená. Takže Vás čeká pořádná nálož fotek. Ty Vám totiž řeknou víc. Doufám, že Vás recenzí nadchnu alespoň z poloviny stejně :-).




OBJEVUJEME - LIDSKÉ TĚLO


Zábavní box, který je určen školákům, učí základy o lidském těle - kostru, svaly, orgány, zuby a v přiložené knížce se dozvíte mnoho dalších zajímavých informací. Vše je krásně ilustrováno.




Když odklopíte víko, tak zjistíte, že je vše krásně odděleno. Magnety mají svůj znovupoužitelný uzavíratelný obal, knížka je v papírové krabičce a pod nii se nachází složená magnetická deska.




OBSAH BALENÍ

  • Veliká magnetická deska
  • 56 magnetů
  • Knížka s fakty a zajímavostmi o lidském těle



Magnetická tabule je docela těžká. Myslela jsem si, že by ji nebylo vůbec na škodu někam pověsit, ale je těžká, že je praktičtější používat ji na pevné ploše. 




DETAILY TABULE BEZ MAGNETŮ

Jednotlivé části jsou přehledně popsány, takže se dítě už při přikládání magnetů učí správné názvy.






To samé platí také u dutiny ústní a srdce - každé umístění magnetu je přehledně popsáno.





DETAILY TABULE S MAGNETY 

Jsou to v podstatě takové puzzle. I mě totiž chvilku trvalo, než jsem vše přiložila na správné místo a nejednou jsem udělala chybu, to se přiznám.




No není to nádhera? Já vážně nevím, jak tuto recenzi "okecávat", protože jsem z toho sama tak moc nadšená, až mi dochází slova. Vůbec bych nečekala, že bude něco tak skvěle interaktivně vytvořeno už pro malé děti.





Jelikož mám vystudovanou zdravotnickou školu, tak mě lákají všechny podobné výukové hry, hračky nebo podobné knihy. I když se mi ve škole ne úplně dařilo, tak musím říct, že mě opravdu moc bavila a paradoxně mě bavil nejvíce předmět, který jsem absolutně nezvládala - Somatologie. A tohle je prostě absolutní paráda!






PŘEHLED MAGNETŮ

Magnety jsou docela veliké, ale některé části se můžou jednoduše ztratit. Skvělé je, že nejsou jen tak hozené v krabici, ale že je na ně pevná plastová taštička na zip, ve které je máte schované a pěkně pohromadě.




KNIHA PROZKOUMEJ TAJEMSTVÍ LIDSKÉHO TĚLA

Měla bych si rozšířit slovníček použitelných slov, protože mi přijde, že píšu dokola pořád to samé, ale lidi! Tohle je taková pecka, že se mi tomu nechce věřit. Naprosto geniální brožurka, která Vás provede kompletně celým lidským tělem. Vše je v ní přehledně, zábavně a jednoduše napsáno.




Na to, jak je malá, tak je nabitá informacemi od začátku až do konce. Kromě výše zmíněného se dočtete zajímavá fakta a informace také o těhotenství a porodu, reprodukčních orgánech, o spánku a snech, handicapu, o vývoji až do dospělosti, péči o lidské tělo apod.







Projdete si detaily páteře, srdce, trávicího systému, očí, uší a tak dále.






OBJEVUJEME - VESMÍR


Zábavní box pro školáky, na téma vesmír a všeho kolem něj. Dočtete se spoustu zajímavých informací a zkusíte si poskládat třeba kosmickou kombinézu.




I v tomto boxu je skvěle všechno odděleno - magnety v pevném plastovém obalu, kniha v krabičce a pod tím vším je magnetická tabule, která se dá složit.




OBSAH BALENÍ

  • Velká magnetická deska
  • 32 magnetů
  • knížka s fakty a zajímavostmi o vesmíru



Tato sada je spíše z mého pohledu určena klukům, ale pokud má zrovna Vaše dítko oblibu ve vesmíru, tak věřím, že bude zajímat i dívky.




DETAILY TABULE BEZ MAGNETŮ

Zde už nejsou jednotlivé části popsány, takže není na první pohled úplně jasné kam který magnet patří. Na druhou stranu se musíte víc zamyslet a víc si každý svůj tah promyslet a to není taky vůbec na škodu.
 





DETAILY TABULE S MAGNETY 

Kromě vnitřku kosmické zásobovací lodi sestavíte také kosmickou kombinézu, umístíte planety na správné místo a dáte dohromady také vnitřek rakety.







PŘEHLED MAGNETŮ 

Magnety jsou už na první pohled větší, než ty z lidského těla, ale i tak jsou schované v přehledném obalu, který můžete zavřít zipem.




KNIHA VZHŮRU DO VESMÍRU

Opět krásně vymyšlená kniha, která Vás provede celým vesmírem a vším, co se ho týká. Zodpoví Vám nejčastější otázky a naučíte se spoustu nových informací.




Dozvíte se spoustu informací o galaxii, souhvězdí, životnosti Slunce, fázích měsíce, radioteleskopu a vesmírném dalekohledu, o atmosféře, dobývání vesmíru, mimozemském životu a mnoho dalšího.




Vše je psáno jednoduše a rozumitelně i pro předškoláky nebo mladší děti, které toto téma zajímá.




V knize najdete také stručný popis jednotlivých planet.




Rozbor planety Země.




No, ale některé zkratky si stejně nezapamatuju i kdybych chtěla a to je docela sranda :-D.




A jak je to vlastně s těmi lidmi, co se chystají na Mars?



ZÁVĚREM

Wooow! Wooow! Wooow! Tohle je prostě absolutní pecka! Z toho je nadšený i manžel, který hned začal zkoumat vesmírnou sadu. Tento risk se vyplatil a moc doufám, že pomůže i Vám v rozhodování, jestli si sady pořídíte nebo ne.

Byly vydány ještě dvě další verze a to Objevujeme: Zvířata z celého světa a Objevujeme: Svět. Ty mě ale nezaujaly natolik jako zrovna Vesmír a Lidské tělo.

Všechny verze najdete na oficiálním eshopu knižního klubu.



Cena: 399Kč / kus (původní cena 499Kč)

Žádné komentáře:

Okomentovat