8. prosince 2019

LUŠTÍME: Časopis Tečka - prosinec 2019

Čtvrtý díl časopisu Tečka!, který vstoupil na trh koncem srpna, je na světě. Titulní strana je krásně vánoční, tak jsem byla moc zvědavá, co nás v tomto čísle čeká.

Vyluštíte co má pod sebou každý vánoční stromeček, v zimní krajině zkusíte najít všechna zvířata, zasmějete se nad popletenými předsevzetími, získáte tipy na zdobení stromečku či svátečního stolu, pustíte se do vánočního kvízu, pobavíte se nad Dubánky, upečete si perníčky se sklíčky, přečtete si miničtení o Sněhové vločce, vymalujete hromadu dárků, vyšplháte se do hor, zjistíte proč se nám ve vysokých horách špatně dýchá nebo kde se bere čokoláda, pokusíte se uniknout z pekla a tak dááále.

I když jsou holky stále věrné nebo spíš doslova nejvěrnější Puntíkovi, tak musím sama za sebe říct, že se mi líbí, jak se Tečka soustředí už na ty starší - to už přece nejsou žádná mimina a snaží se jim veškeré informace předávat zajímavou formou. Ono se to na jednu stranu těžko hodnotí, pokud doma nemáte děti ve věku ideálním pro Tečku, ale na druhou stranu za těch několik čísel mám pocit, že Tečka roste, mění se, zkouší a roste .. a za to jsem moc ráda :-).




A CO SE NÁM LÍBILO NEJVÍCE?


1. HLEDAČKA

Úkolem je najít všechna zmíněná zvířata v zasněžené krajině. Zvířata jsou zakreslena dokonce dvakrát, takže je hledání trochu ztížené, ale je zábavné, že bavilo i mě.




2. POPLETENÁ PŘEDSEVZETÍ

Zmatek už i v Tečce! Jééé! Aneb řešení zmatků pro starší děti i rodiče v další vtipné podobě. 

Tento zmatek je ve smyslu popletených předsevzetí, která je potřeba umístit ke správné postavě a vyřešit tak i tajenku.

I když, mezi námi dospělými, paní v růžovém s předsevzetím "ulovím pořádného kance" nemusela být vůbec mimo :-D. 




3. VÁNOČNÍ KVÍZ

Zkrátit si čekání na Vánoce veselým vánočním kvízem není vůbec špatný nápad. Své znalosti si vyzkouší mladší i starší a schválně, jestli všechno znáte. Krásný tip pro starší děti.




4. DUBÁNCI

Jsem moc ráda, že se Dubánci zařadili pravidelně do časopisu Tečka! a vždy se těším s čím novým zase přijdou. Nikdy mě nepřestane fascinovat fantazie autora Dubánků a nevěřila bych, jak moc se s nimi sama nasměju :-).




5. POKUS

Inspiraci na pokusy a různé druhy testování doslova sbírám, protože mi přijde, že je něco nového dost těžce sehnatelného. Většinou se ty pokusy všude opakují a člověk málokdy narazí na zkoumání něčeho nového. Za mě zajímavá vzdělávací rubrika, kterou bych chtěla také vypíchnout.




6. VŠETEČKA

Rubrika Všetečka na téma "Kde se bere čokoláda?". Ilustrace Anety Žabkové určitě poznáte na první dobrou, stejně jako její humor :-D. Kromě toho,  že si přečtete, jak je to doopravdy s čokoládou, si taky zahrajete čokohrátky.




7. ÚNIKOVKA

Další z řady hezkých únikovek, která je tentokrát zaměřená na útěk z pekla. Dokážete otevřít čtyři pekelné brány a stihnete to dřív, než se přesype uhlí v pekelných hodinách?




ZÁVĚREM

Musím říct, že se mi Tečka! líbí čím dál tím víc. Přijde mi, že se obsah zlepšuje a takhle si opravdu představuju časopis pro ty, co vyrostou z Puntíka. Na Klaudinku je to kolikrát pořád náročnější, ale pro školáky mi to přijde jako ideál - zvlášť pro ty zvídavé.

V trafice stojí časopis 45Kč, ale pokud si ho předplatíte, vyjde Vás na 35Kč a samozřejmě k předplatnému nesmí chybět ani plánované speciální příbaly :-).
 
Více informací se dozvíte na oficiálním webu https://www.casopistecka.cz/.

Žádné komentáře:

Okomentovat