2. prosince 2019

LUŠTÍME: Časopis Puntík - prosinec 2019

Na prosincové číslo (nejen) časopisu Puntík, ale hlavně na Puntíka, se vždycky těším ze všeho nejvíce a jsem na něj asi i docela náročná - s větším očekáváním.

Takže jsem se nemohla dočkat a moc jsem se těšila, co si pro nás tentokrát tým Puntíka připravil.

Puntík je na trhu téměř 2,5 roku a musí být nesmírně těžké udržet si tu svojí laťku a stále vymýšlet věci, které budou čtenáře bavit. Puntíkovi se to ale neustále daří.

V prosincovém čísle Vás čeká například povídání o vánočních zvycích, příběh Jak si Mylišáci přáli Vánoce na sněhu, ledové bludiště, malovaný adventní kalendář, Záhada snědené nadílky, stínové divadélko, tvoření s Puntíkovo nápady a mnoho dalšího.

Zároveň všem předplatitelům přišel další Maminčin Puntík.


 

A CO NÁS ZAUJALO NEJVÍCE?




1. LEDOVÉ BLUDIŠTĚ

Bloudilá zvířátka, které potřebují najít cestu k vánočnímu stromečku. Bludiště u nás stále frčí ve velkém stylu, takže opět první věc, do které se Klaudinka pustila :-).




2. MALOVANÝ KALENDÁŘ

Říkala jsem si, co bude v letošním vánočním čísle jako adventní kalendář. Jak to tentokrát tým časopisu Puntík vymyslí? Jestli budou zase úkoly nebo něco jiného anebo jestli ho letos vynechají?

Byla jsem mile překvapena, když jsem otočila na stranu s malovaným kalendářem.

Velké obrázky mají i malou nápovědu, když si dítko nebude vědět rady, kam směřovat.
 



3. TO JE ALE ZMATEK

Bez zmatku by to nebyl Puntík a proto jsem moc ráda, že se ho tam snaží vměstnat i když se vejde pouze jedna strana. To už je takový zajetý "rituál, že tam jednoduše musí vždycky být :-).
 



4. ZÁHADA SNĚZENÉ NADÍLKY

Maki pátrá po další záhadě! Tentokrát je to záhada snězené nadílky, kterou je potřeba vyřešit.

Těšila se na svojí mikulášskou nadílku, ale místo nadílky našla jen roztrhaný pytel a slupku od banánu. Někdo jí musel nadílku vzít!

Byl to vlk? Vrána? Lasička? 
 



5. STÍNOVÉ DIVADÉLKO

Různých druhů divadélek máme doma už tolik a stejně jsme rádi za každé další. Tentokrát je to stínové divadélko s Betlémem a je tak krááásné! :-)
 



Vystřihnete si k němu spoustu oboustranných postaviček.




Jako průsvit jsem použila průpisový papír, který je dostačující, ale můžete použít i pečící papír a jako pospůrné kulisy jsou doporučené půlky brambor.




A tady už jsou všechny postavičky pohromadě - nejen lesní zvířata, ale také Tři králové, průzkumník Žárovka, anděl, kometa a další.  Můžete si je přilepit na špejli.




6. HRAJEME SI S ČÍSLY

Krásná vánoční aktivita s čísly, kterou jsem zatím nechala nevystřiženou. Je oboustranná, pro dlouhé chvíle při čekání na Ježíška :-).
 



7. PUNTÍKOVY NÁPADY

Puntíkovy nápady vždy přijdou s něčím originálním. Na to, že den co den pátrám po různých aktivitách a tvoření, tak pátrám asi v jiné dimenzi, protože v Puntíkovi najdu málokdy něco, co už sama znám - a toje vážně co říct :-).
 



MAMINČIN PUNTÍK

Maminčin Puntík je speciál, který všem předplatitelům chodí jako dárek 4x ročně. Obsahujespoustu rozhovorů, tipů na vše možné i nemožné, DIY tvoření, recepty a mnoho dalšího.




KOUPELOVÁ ŠUMIVKA

Mně osobně nejvíce baví tipy na DIY tvoření ať pro sebe nebo třeba jako tip na DIY dáreka zrovna koupelové šumivky můžou být jak sobě pro radost, tak i jako krásné dárky pro rodinu a přátele.




RELAXAČNÍ OMALOVÁNKY

Relaxační omalovánky jsou pravidelnou součástí Maminčina Puntíku - vždy jsou v jiné barvě :-).




RAKYTNÍKOVÉ RECEPTY

Na rakytníku jsem byla koncem léta a hned jsem ho dala na mrazák. Holky ho ujídaly ještě čerstvý a já ho mám zatím na mrazáku. 

Ještě jsem z něj vyloženě nic nepřipravila a asi ani nepřipravím, protože ho spíš používáme po kuličkách do džusů, čajů, smoothie apod.

Inspirace na další recepty se ale hodí.
 



KVÁSEK BEZ LEPKU

Kváskování je také pravidelnou rubrikou v Maminčině Puntíku a musím říct, že i když jsem jednu dobu docela dost kváskovala, tak se stále dozvídám nové informace.

Jako například, že se dá vytvořit kvásek přímo bezlepkový.

Až mi cuká ruka, že bych se do něj po sto letech zase pustila :-).
 



VÁNOČNÍ RECEPTY

Jako vánoční recepty jsou zde zahrnuty například perníčky, zázvorky, datlové koule s marcipánem a goji, rýžové tofu košíčky s kokosem, fazolové brownies nebo luxusní ovocné košíčky.




ZÁVĚREM 

Co musím v závěru vypíchnout je to, že miluju když se dají dvě mé srdcovky dohromady a přesně to se stalo, když se spojil Puntík se Včelařstvím Horákovi, jejichž reklamu v tomto čísle najdete. A aby to nebylo jen tak, můžete využít kód na 25% slevu, který platí až do 31.1 2020 :-).




A kde Puntíka seženete? Je k dostání v trafikách Lagardere – Relay a Inmedio, Peal, Finex, Valmont, Presmedia, GECO a v obchodech Albert, Tesco, Globus nebo na Česká poště. Sama za sebe ovšem doporučuji předplatné, ke kterému si navíc můžete vybrat dárek :-) 

 
Více informací na oficiálním WEBU časopisu.


Cena: 39Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat