Před pár měsíci jsem Vás začala seznamovat s projektem Kuchyně bez hranic, který mimojiné vytváří každý měsíc Kuchtící krabici - krabici plnou inspirace, zerowaste dárku a hlavní suroviny zakoupené v bezobalovém obchodě.
Toto je v pořadí třetí Kuchtící krabice, kterou recenzuji a je zaměřena na cizrnu.
Od listopadové verze se v ní můžete setkávat i s našimi recepty :-).
Prosincová krabice má název ORIGINÁLNÍ MALOVANÁ LŽIČKA a v dnešní recenzi bych Vám ji ráda představila.
OBSAH KRABICE
- Průvodce kuchtící krabicí
- Oboustranný list s informacemi
- Nákupní seznam
- Malovaná lžička
- Ovoce z filcu
- Pomerančová ozdoba na stromeček
- Balení cizrny
- 3 recepty
INFORMAČNÍ MATERIÁLY
V informačních materiálech se dozvíte odkud cizrna pochází, s jakým dalším názvem se můžete setkat, jaké má zastoupení vitamínů a minerálních látek, pro jaké stravování je významnou složkou, kdy je doporučeno ji konzumovat apod.
CIZRNA
Cizrnu jsem fotila přehnutou, protože jsme z ní už ubírali a já ji vyfotila až pozdě. Každopádně je nakoupena v bezobalovém obchodě a tento papírový pytlík můžete využívat stále dokola. Nahoře má zip, který lze opakovaně otevřít a zavřít.
3 CIZRNOVÉ RECEPTY
Krabice obsahuje vždy 3 recepty zaměřené na tu konkrétní hlavní surovinu. Recepty by měly být zdravé, chutné, jednoduché a z běžně dostupných surovin. Zároveň dle nákupního seznamu přesně víte, co případně dokoupit.
MALOVANÁ LŽIČKA A DALŠÍ DÁREČKY
Tentokrát krabice obsahuje krásný dárek v podobě malované lžičky. Mám trochu úchylku na vše, co je modré, takže jsem ráda, že v té naší krabici je zrovna modrá lžička.
Malované lžičky jsou od firmy http://paradadesigns.cz/ a vypadají opravdu nádherně :-).
Jako další bylo v krabici rozpulené filcové jablíčko, které si už holky užívají v jejich kuchyňce. A také ozdoba na stromeček v podobě pomeranče.
VYZKOUŠELI JSME RECEPTY
Recepty z kuchtící krabice beru nejen jako výzvu kdy vyzkoušíme něco, co bychom jinak třeba nezkusili a to hlavně v případě suroviny, kterou v podstatě nejíme, ale zároveň to beru jako inspiraci k tomu, co vařit nebo na čem si smlsnout a nemusím pak už řešit jídelníček.
Cizrnovo-slunečnicová kolečka
Musím se přiznat, že mě tento recept prvotně zklamal. Je v něm totiž použita cizrnová mouka a z mého pohledu by měly být v krabici vždy recepty z té konkrétní suroviny. Cizrnová mouka sice splňuje podmínku cizrny, ale je to další investice (a ne malá) a navíc cizrnová mouka má svou specifickou chuť a když Vám nesedne, bude se Vám doma válet.
Proto jsem zvolila špaldovou mouku, takže recept neni cizrnový ALE! moc mě v receptu zaujala slunečnicová semínka, která dodají celé dobrotě zajímavou chuť a nenapadlo by mě je takhle použít do "sušenek". Určitě tento (bohužel upravený) recept ale budu dělat pravidelně.
Ve finále slepené tvary můžete ještě namočit do kvalitní čokoládové polevy a posypat oříšky.
Zelenina s cizrnou z jedné pánve
Tento recept je zajímavým kompromisem, když si nevíte rady co s cizrnou. Je to doslova přesně takový ten "co dům dá" recept a ty jsou ze všeho nejlepší.
Manžel si toto jídlo bral do práce a na to, že mu cizrna nic neříká, tak mu recept chutná.
Můžete podávat jen tak nebo s chlebem.
Cizrnové placky se sýrem
Když jsem vymýšlela, co z cizrny připravit tak, aby to bylo jednoduché, aby to chutnalo malým i velkým a aby to byl třeba tip jak na oběd, tak i večeři, napadly mě placky. Placky jsou dokonce i skvělou volbou na cesty a výlety. Můžete je jíst teplé i studené a hlavně na nich není vůbec co zkazit.
ZÁVĚREM
Tohle byla teda pěkná výzva, protože u nás se cizrna nejí - jakože opravdu nejí a to na žádný způsob, ale vždy se vše snažím brát jako výzvu a jelikož se jedná o zdravou surovinu, tak by i přes to měla být zařazena jednou za čas do jídelníčku a dali jsme ji tedy šanci.
Veškeré další informace o tomto zajímavém projektu, který můžete
podpořit svým nákupem či dokonce i předplatným, se dozvíte na webu http://www.kuchynebezhranic.cz
A určitě doporučuji sledovat jejich Facebook či Instagram.
Cena: 379kč
A určitě doporučuji sledovat jejich Facebook či Instagram.
Cena: 379kč
Žádné komentáře:
Okomentovat