23. ledna 2020

HRAJEME SI: Lunch Box Game - Krabička se svačinou

Hry značky Orchard Toys znám už docela dlouho. Obdivovala jsem je na zahraničních webových stránkách a říkala si, že je škoda, že tu nejsou k sehnání.

Doba se ale změnila a hry této značky již poměrně dobře seženete i u nás. Především na eshopu Booksforjoy, se kterým dlouhodobě spolupracuji a kterému děkuji i za tuto hru.

Před pár měsíci jsem psala recenzi na skvělou hru Bus Stop, která se u nás hraje doslova denně a tentokrát se podíváme blíže na hru Lunch Box, ve které si sestavíte svoji svačinu.




HRA OBSAHUJE

  • 4 velké košíky (každý složený ze dvou částí)
  • 24 malých kartiček s potravinami
  • Český návod



KARTIČKY S POTRAVINAMI

Kartičky jsou menší o velikosti zhruba 3x3cm. Můžete s nimi pracovat i jednotlivě. Říkat dítěti název konkrétního obrázku, aby se ho snažilo najít - tím si rozšíří slovní zásobu.




SVAČINOVÉ KRABIČKY

Ve hře jsou celkem 4 - hra je tedy určena 4 hráčům ale můžete ji hrát i v menším počtu anebo hrát za jednoho člověka všechny 4 krabičky. Možností je několik a záleží na Vás, jak si hru sami nastavíte.

Zároveň si můžete říkat, co je ovoce a co zelenina nebo si povídat celkově o zdravém stravování a proč je důležité jíst zdravě a pestře. Vymyslet si můžete cokoliv ať už třeba aktuální téma sezónnosti potravin nebo obecně.

Celá hra se dá krásně přizpůsobit jak malým dětem ve věku 3+ ale i starším dětem a předškolákům.







JAK HRÁT?

Hraje se tak, že si mezi sebe rozdělíte svačinové boxy a malé kartičky rozmístíte obrázkem dolu.

Hráč, který je na řadě otočí jednu malou kartičku a pokud se mu hodí, položí ji na svoji hrací plochu ale pokud se mu nehodí, ukáže ji všem ostatním hráčům a otočí zpátky obrázkem dolu.

Cílem hry je nasbírat co nejrychleji všechny potraviny do své krabičky.
 

DOPORUČENÝ VĚK

Oficiálně se hra doporučuje pro děti ve věku 3-7 let, ale na seznámení s potravinami bych ji viděla klidně i u dětí 2+. Záleží na individualitě každého dítětě, jak je schopné a jestli ho to zaujme už dříve.


ZÁVĚREM

Je to taková rychlo hra, když nemáte moc času na hraní ale chcete si něco zahrát - třeba večer před spaním nebo ráno před odchodem do školky apod. Jednoduše taková hra, která Vám zaplní volný čas při čekání na cokoliv.

Hra je z pevného kartonu, takže i kdyby jí menší dítě ožužlalo, vydrží dost si troufám říct. Moc se mi líbí zpracování, ilustrace i pevnost a odolnost.

Zajímavostí je, že všechny výrobky Orchard Toys jsou vyráběny tak, aby byly 100% recyklovatelné.

Pokud Vás hra zaujala, mrkněte na ni na eshopu Booksforjoy přímo ZDE.

Určitě se mrkněte i na další hry značky Orchard Toys.


Cena: 265Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat