7. ledna 2020

LUŠTÍME: Časopis Puntík - leden/únor 2020

V novém roce vyběhnul časopis Puntík hned s dvojčíslem na leden/únor 2020 a předplatitelům k tomu přidal i ukázkové číslo časopisu Tečka.

V tomto dvojčísle objevíte puntíkovo kukátko, zaženete chmury s Mylišáky, zajdete za mroži s pandou Švandou, najdete všechny nesmysly, vystřihnete si saně a lanovku, zahrajete si hru s názvem "Pěkně spolu" a dále si například vytvoříte si vločky.

S lítostí zároveň oznamuji, že si průzkumním Žárovka asi někde chrní zimní spánkem, protože ho tentokrát nepotkáte. A jelikož se jedná o dvojčíslo, tak následující Puntík vyjde koncem února.




A CO NÁS ZAUJALO NEJVÍCE?


1. KUKÁTKO

Z jedné strany můžete kukátkem pozorovat jaké je ten konkrétní den počasí a jak se počasí mění a z druhé strany si můžete zvolit Vaší aktuální náladu.





2. MROŽ LEDNÍ

Líbí se mi pravidelné informace a seznamování o různých zvířatech, která si děti mohou zároveň na vedlejší straně zkusit nakreslit. Tentokrát se seznamujeme s mrožem. Sofinka si k němu hned přinesla Schleich figurku a říkala, jak jsou stejní :-D.




3. TO JE ALE ZMATEK

Zmatek je klasika, kterou miluje pro změnu Klaudinka. I přes to, že jí na jaře bude 6,5 let, tak u ní Puntík stále frčí a zmatky v něm má ze všeho nejraději :-). Společně se zasmějeme, najdeme všechny nesmysly a řekneme si jak by to mělo být správně.




4. VYSTŘIHOVÁNKA SANĚ

Když jsem stříhala saně, tak mi v hlavě zněla písnička z filmu Kokosy na sněhu. Holky je pouští po klouzačce nebo s nimi jednoduše běhají a lítají.




Všechny tři postavičky v nich můžou za sebou stát. Vejdou se hezky společně.




5. VYSTŘIHOVÁNKA LANOVKA

Lanovku jsme zatím ještě nespouštěli po provaze, protože jsou dle holek saně lepší. Lanovka se kolikrát sveze po klouzačce stejně jako saně ale na provaz jí zatím dávat nechtějí - asi je taky létající nebo co :-D.





6. HRA PĚKNĚ SPOLU

Tato hra mě zaujala především proto, že má za cíl, aby vyhráli oba hráči společně. S ničím podobným jsem se ještě nesetkala a přijde mi to super na kooperaci, spolupráci i společnou radost z výhry.




7. PUNTÍKOVY NÁPADY

Puntíkovy nápady jsou pravidelnou dávkou krásné inspirace, u které máte kolikrát sto chutí hned začít tvořit. Sníh se k nám tuto zimu nějakou moc nehrne, tak není vůbec na škodu podpořit ho alespoň vytvořením vloček z dřívek nebo korálků :-).




8. OBLEČKY NA ŠŇŮŘE

Krásná zimní aktivita s procvičováním jemné motoriky v podobě mačkání kolíčků a připevňování zimního oblečení na šňůru.




Holky v tomhle pomáhají při věšení prádla na sušák, který je na topení, takže je akorát v jejich výšce, ale nepoužíváme kolíčky, což si procvičují právě v podobných aktivitách, aby si posílily prsty, které budou potřebovat k nácviku psaní :-).




A kde Puntíka seženete? Je k dostání v trafikách Lagardere – Relay a Inmedio, Peal, Finex, Valmont, Presmedia, GECO a v obchodech Albert, Tesco, Globus nebo na Česká poště. Sama za sebe ovšem doporučuji předplatné, ke kterému si navíc můžete vybrat dárek :-). 
 

Více informací na oficiálním WEBU časopisu.


Cena: 39Kč

1 komentář:

  1. Děkuji za inspiraci. Puntík i Tečku rádi vyzkoušíme. Vypadá to na spoustu zábavy nejen pro mámy.

    OdpovědětVymazat