5. července 2022

LUŠTÍME: Časopis Puntík - červenec/srpen 2022

Letní dvojčíslo časopisu Puntík už máme doma několik dní, ale jelikož byl začátek prázdnin hektický, holk si ho zatím jen prohlídly, pročetly, ale nedostaly jsme se k vyrábění. Klaudince jsem ho dala na tábor, tak si třeba něco sama vystřihne :-).

V letním čísle vás čeká Bruno a Berda, Panda Švanda, kreslení zebry, Mája a Pip, vodní hrátky, Opičí ostrov, průzkumník Žárovka v ponorce, vodní svět pod hladinou, společné čtení O nafoukaném krokodýlovi, medvídek Vilda zachraňuje, ovocná grilovačka, obrázky z vody a mnoho dalšího.

Tak se na něj pojďme detailněji podívat :-).

 

 

 

CO NÁS ZAUJALO NEJVÍCE?

 

1. ŽRALOK A PONORKA

Hned na úvod máte za úkol najít dvojice mořských živočichů a pojmenovat je. Navíc ještě vybarvíte žraloka, aby zmizel v moři a nemohl napadnout ponorku s Puntíkem.

 

 

2. BRUNO A BERDA

Bruno a Berda mě baví především tou barevností a jedinečný humor autorky Anety se v nich dokonale odráží. Tentokrát se společně dívají na představení modrozelených vážek. 


 

3. TANEČKY NAD VODOU

Na této dvoustraně na vás čeká hned několik úkolů. Prozkoumat skupiny vážek a najít tu, která tančí jinak, než ostatní. Dokreslit vlnky pod lodičku, aby se rozhoupala. Spočítat vážky a vyrobit si létající hmyzáčky na kolíčcích.


 

4. PANDA ŠVANDA

Panda Švanda je skvělý, takový rebel, který vždycky něco vyvede nebo poplete. Tentokrát to ale nebude nic strašného. Chystá se na námořnickou oslavu, tak si vyrobí triko a vybere dárek pro oslavence. Na oslavě jsou různá zvířátka a nesmí chybět ani koupačka v bazénu. Co panda Švanda poplete tentokrát?


 

5. KRESLÍME ZEBRU

Speciál vystřihovánek z časopisu Puntík máme, samostatného průzkumníka Žárovku máme, speciál nesmyslů taky máme. Co takhle ještě speciál těchto kresbiček? 

To by bylo bájo mít všechny pohromadě! Já už je totiž Klaudince musim dávat bokem a vytvořim jí z nich nejspíš stejně nějaký sešit, aby je měla přehledně :-). 

Nikdy jsem nebyla na podobné návody na kreslení a dlouho jsem si myslela, že to je špatně .. ale Klaudinku to v kreslení podporuje, má trochu jinou cestu co se týče výtvarky a tohle jí v tom pomáhá, jinak by doteď nenakreslila nic.


 

6. MÁJA A PIP

No ahooooj! Tyhle dva jsem si zamilovala a jejich dobrodružství mě moc baví. Vyráží spolu na pláž a vy si přečtete krátký komix, malované čtení a přichystáte Máju na prozkoumání světa pod vodou.


 

7. VODNÍ HRÁTKY

Jednoduché bludiště, kde se snažíte najít cestu, kterou se Mája dostane bezpečně za Pipem a navíc zkusíte najít živočichy, kteří do moře nepatří + všechny mořské koníky.


 

8. OPIČÍ OSTROV

Na tuto hru budete potřebovat knoflíky nebo kamínky a hrací kostku. Hra je pouze pro dva hráče, tak se případně prostřídáte. Podle hodu kostkou zaplňujete knoflíky či kamínky palmu a vyhrává ten, kdo ji zaplní nejrychleji. Jednoduchá hra, která je postavena na náhodě. 


 

9. PRŮZKUMNÍK ŽÁROVKA

Průzkumník Žárovka mě nikdy nepřestane bavit. Miláček můj už krásných 5 let! Tentokrát s Edisonem objeví tajný vzkaz v lahvi. Je potřeba ho rozluštit a zjistit, kam se mají vydat. Co na ně asi číhá pod hladinou?


 

10. VODNÍ SVĚT POD HLADINOU

Tenkrát vás čeká parádní vystřihovánka, kterou si můžete pověsit jako obraz. Jako by byly vyslyšeny mé myšlenky, že po těch letech už nemám kde vystavovat vystřižené hračky. Tohle je parádní způsob výzdoby dětského pokoje a klidně by takto mohly být přichystány i roční období.



 

11. OBRÁZKY Z VODY

Tohle "kouzlo" znám už nějakou dobu, ale ještě jsem ho nezkoušela. Mohla bych využít pipetky, které mám v babyclubu a připravit dětem aktivitu s vodou. Jen by maminky musely být ochotné kreslit, což se jim kolikrát nechce .. hahaha :-D.



 

ZÁVĚREM

Letní číslo časopisu Puntík budeme využívat dlouho. Nemáme teď prostor ho vyluštit a vystřihat během týdne, jako tomu tak bylo dřív ale rozložíme si ho minimálně na celý červenec. Už se ale samozřejmě těšíme na další. Pořád nás baví a věřím, že nás ještě dlouho bavit bude.

Můžete si ho předplatit na webu https://send.cz, kde mrkněte i na jednotlivé bonusy zasílané k předplatnému. Určitě doporučujeme předplatné už kvůli tomu, že chodí pohodlně do schránky a můžete využít sourozenecké předplatné společně s časopisem Tečka!

Přejeme pohodové letní luštění!

 

Cena: 59Kč

 

Žádné komentáře:

Okomentovat