12. července 2022

HRAJEME SI: Zelníčkovi - Soběstačná rodina

Zelníčkovi jsou unikátním souborem her, který vznikl v rukách Vendulky Hegerové a Fondu Sidus, o kterém jsem vám také už mnohokrát psala. No a nebyla by to Vendula, aby mi jedny neposlala k vyzkoušení.

Každé dítko miluje samolepky, zvlášť pokud jsou znovupoužitelné a s tímto souborem her se zároveň seznámí se sympatickou rodinou a zjistí, jak vůbec vlastně žijí. Přečtou si jejich příběh a využijí hrací plán, na kterém se lepením samolepek řádně vyřádí.

Tak se na ně pojďme detailněji podívat :-).

 

 

 

VELIKOST SOUBORU HER

Zelníčkovi jsou doslova kapesním souborem her. Rozměry jsou 155x183, takže je snadno šoupnete do kabelky, batůžku anebo dětského organizéru v autě. Na to, jak jsou malí, si s nimi ale užijete obrovský kopec zábavy a jen tak se vám neohrají - nebo spíše ohrají se vám tehdy, kdy už samolepky přestanou zvládat svoji funkci.



 

OBSAH SOUBORU HER

  • Obrázkové čtení
  • Hrací plán
  • Tři archy znovulepících samolepek
  • Pracovní list
  • Magnetka


 

MAGNETKA JAKO DÁREK

Magnetka je v sadě tak dobře schovaná, že jsem ji (já vostuda) našla až když holky už po několikáté lepily. Hlavně, že jsem všechno pročítala a vůbec jsem si ji nevšimla. Magnetky u nás doma milujeme stejně, jako samolepky, takže nám zdobí lednici :-).


 

OBOUSTRANNÝ PRACOVNÍ LIST

Pracovní list je stejně malý, jako ostatní materiály v sadě. Je oboustranný a obsahuje omalovánku i několik dalších drobných úkolů ke splnění.



 

HRACÍ PLÁN SE SAMOLEPKAMI

K hracímu plánu patří dva archy samolepek, které můžete využívat dle vlastní fantazie anebo mrknete na zadní stranu, kde je celý obrázek vyplněný.


 

Než začnete lepit samolepky z archu, můžete si jednotlivě pojmenovat všechny obrázky, které na nich vidíte. Dítko si pak ověří konkrétní názvy a lépe přiřadí samolepky na správná místa.


 

Samolepky jsou znovupoužitelné a než je vracet zpátky do archu, můžete využít výborně řešený odkládací prostor.


 

Hrací plocha se skládá ze čtyř částí. Najdete na ní školku, rybník, statek, silnici, les, pole i zahrádku.



 

OBRÁZKOVÉ ČTENÍ SE SAMOLEPKAMI

Druhou částí je malované čtení, které obsahuje celý příběh rodiny Zelníčkových.


 

Patří k němu jeden arch samolepek, který je označen jako "obrázkové čtení".


 

Po otevření malovaného čtení zjistíte, že jsou na levé staně popsány všechny samolepky, abyste věděli, jak je nazývat, při zařazování do textu na následujících stranách.


 

Malovaní čtení je celé psané velkým tiskacím písmem, takže ideální pro naší Klaudinku, která si ho s přehledem celé přečte a navíc je motivována i samolepkami. Děti se naučí základy pěstování a následního zpracování zdravých potravin i chovu hospodářských zvířat.


 

Co se samolepek týče, jsou maličké a menším dětem by se mohly při odloupávání roztrhnout, spíše doporučuji jim je odlepit a předat odlepené, aby je následně samy nalepily. Starším dětem by už mohly jít mnohem lépe ale stejně to chce opatrněji a trpělivě. Sloupnutí nalepené samolepky je bezproblémové, ale je třeba počítat s nahrnutou částí, než se správně odlepí.




 

DESKY A ULOŽENÍ ČÁSTÍ

Díky praktickým deskám a zadní části na "založení" se vám nestane, že by se součásti Zelníčů poztrácely nebo vysypaly bokem.



 

ZÁVĚREM

Co vám budu povídat. Další parádní multifunkční hra pro děti, ve které se toho navíc mnoho naučí - ať už co se týče farmaření či chovu zvířat. Doplní si slovní zásobu o nová slovíčka, vypráví si příběhy nebo samy sestavují různé situace na hracím plánu, trénují jemnou motoriku i trpělivost a díky malému formátu si hru můžou vzít kamkoliv budou chtít.

Tuto parádní, stále ještě, novinku si můžete pořídit přímo u Vendulky ZDE v obchůdku anebo na eshopu Fondu Sidus, kde určitě mrkněte na další skvělé (nejen) samolepkové drobnosti pro děti.

Zelníčkovi do každé rodiny! :-)


Cena: 99Kč

 

Žádné komentáře:

Okomentovat