18. července 2022

POMÁHÁME: Fond Sidus - Se zvířátky do pohádky 1

Produkty Fondu Sidus v kombu s Vendulou Hegerovou vždycky stojí za to! Jsou promyšlené, propracované, naučné a především lákavé pro děti. Děti milují různé druhy samolepek a masek, mimojiné na eshopu najdete také náramky a mnoho dalšího.

A právě od Vendulky nám nedávno přišla sada oboustranných masek pro děti. Je to první díl ze tří a obsahuje samá zvířátka.

Tak se na sadu pojďme podívat detailněji :-).

 

 

 

OBSAH SADY

  • 2x arch s oboustrannými šablonami masek
  • 4x detail jednotlivých zvířátek
  • 3x pevná gumička
  • Návod (z druhé strany titulní)


 

JEDNOTLIVÉ DÍLKY

Každá z masek má svou část detailů, které opatrně vyloupnete a nalepíte na masku dle vyobrazené nápovědy. Dále ke každé masce patří básnička, kterou můžete vystřihnout a založit.



 

OBOUSTRANNÉ MASKY

Masky jsou z pevnějšího lesklého papíru, ale pevnosti nedávejte moc váhu u mladších dětí. Jakmile trhnou, pevnost jde stranou (jop, Olivka tester). Jsou veliké, že vystačí i na dítko druhého stupně základní školy, troufám si říct.



 

GUMIČKY

Gumičky jsou pevné, aby něco vydržely. Z mého pohledu dle vytíženosti mase určitě kvydrží mnohem déle, než samotné masky :-D.


 

JEDNODUCHÁ VÝROBA

Klaudinka byla ve výrobě už samostatná jednotka. Sofince jsem pomáhala, aby při své netrpělivosti něco masce neurvala. Olivka si hrála s gumičkama a s přebytky. I tak bylo ale náročné všechny tři najednou ukočírovat. V tomhle asi nemám dostatečně klidné děti, hahaha :-D.



 

Masky v sobě mají několik dírek na gumičku - my zvolili krajní a řekla bych, že sedí tak nějak dobře všem třem cácorám. Olivka by potřebovala obecně menší masku, té by asi gumička vázaná blíže moc nepomohla.



 

HOTOVÉ MASKY

Dle návodu nalepit detaily ve tváři každého zvířátka a máme hotovo. Myslela jsem si, že ty součásti budou samolepící, ale nejsou. To by z mého pohledu mohlo být lepší, protože jsou takhle masky docela opatlané lepidlem.


 

Jedna maska je žába s prasátkem a druhá maska je pejsek s kočičkou, což zní logicky ale ne pro naše holky, když chce být jedna kočka a druhá pes. Takže mi nezbyde nic jinýho, než koupit ještě jednu sadu a uspokojit ty moje kočkopesky :-D. Stejně mi nezbyde nic jinýho, když nám jedna maska, pro to třetí mrňavý zvíře, hapruje.


 

MASKY NA DĚTSKÉM OBLIČEJI

Kdybych poslední týdny nekoukala na samé horory, možná bych to viděla jiným pohledem ale takhle mě to na nich trochu děsí :-D.

Každopádně holky jsou nadšené! Pořád si chtějí masky někam brát a neustále je mají na hlavě - když jim začne vadit na obličeji, dají si ji nahoru na hlavu jako čepici.

No o zábavu postaráno a to je hlavní :-D.







 

ZÁVĚREM

Masek není nikdy dost! Holky mají rády celkově kostýmy a milují Halloween. Nejvíce u nich ale frčí masky přes obličej, které si vyrábí samy anebo ve školce na různé maškaráky. Tohle je pro ně tedy víc než trefa do černého a rozhodně mám v plánu i další verze masek, kde se nachází například liška, karkulka, vodník nebo žirafa.

Fond Sidus je nezisková organizaci, jejímž cílem je dlouhodobě podporovat nemocné a potřebné a to po finanční ale také materiální stránce. No a ilustrátorka Vendula Hegerová pro ně připravuje různé publikace a materiály, které jsou naprosto boží!

Veškeré informace o fondu Sidus a to včetně toho, co nabízí, najdete na oficiálních webových stránkách přímo ZDE. Můžete oslovit školky i školy pro které Fond Sinus dělá různé projekty a podpořit tak Fond ve větším měřítku :-).


Cena: 50Kč

 

Žádné komentáře:

Okomentovat