6. července 2022

LUŠTÍME: Speciál časopisu Puntík - Nesmysly

Ha! To, co bylo dříve jen přání, se stalo skutečností. Až se mi tomu nechce věřit, ale dalším speciálem časopisu Puntík jsou NESMYSLY! Jupíííííjééééééj, hohohoooooooo! To je naprosto báječný, když si něco představujete v hlavě a najednou to držíte v ruce.

Neustále vám tu u recenzí píšu, jak má Klaudinka ráda nesmysly i různé labyrinty či bludiště a jak moc se u toho vždycky nasmějeme. Teď máme v ruce speciál plný toho, co ji baví tak moc a co se jí tak moc líbí. Chtěla je na tábor ale tam už s ní jel Puntík s Tečkou, tak jsem tohle nechala doma.

Tak se na něj pojďme detailněji podívat :-).

 

 

 

OBSAH NESMYSLŮ

Čeká vás více než 30 stran plných nesmyslů, luštění, hledání a zábavy! Jedna z nejoblíbenějších rubrik časopisu Puntík má vlastní speciál a my jsme vděčné, že vůbec mohl vzniknout a že se takové přání opravdu splnilo.

Kromě klasického hledání nesmyslů narazíte na spojování teček v obrázek, malované čtení, další bludiště a labyrinty, pexeso, protiklady, počítání se zvířátky a mnoho dalšího.

V podstatě se jedná o nahromaděné strany ze starších čísel časopisu Puntík, jen nejsou na pevné čtvrtce ale běžném tenkém papíře.


 

LISTUJEME NESMYSLY

Hurá k vodě! Kromě nesmyslů vždy hledáte i něco dalšího - zde například zakutálené míče.


 

Dále se pokusíte najít uprchlické Marťánky a broučkovi najít správnou cestu k vlaku.


 

Nesmí chybět ani krátké malované čtení a spojování šipek do obrázku kuřátka, které následně vybarvíte.


 

Tady je potřeba najít pět berušek a tři myši, které se v kůlně ubytovaly.


 

Vesmírem cestují tři zajíci .. hmm tak bych chtěla .. najdete je? :-D


 

Pomozte myšce najít cestu z bludiště.


 

Labyrint v kombinaci s omalovánkou, no není to bájo?


 

Najdete kachny se stejnými kloboučky?


 

Kudy doletí včelka ke kytičkám?


 

Co vidíte v odrazech zvířat ve vodě? Najdete všechny chyby?


 

Čeká vás také pexeso s Lízou a Pupíkem, které se hodí na delší cesty vlakem, autem nebo na tábor, pod stan i třeba na zahraní piknikovou deku apod.

 

 

Pomůžete mravenečkovi najít cestu jahůdkou?


 

Spočítáte mláďata a přiřadíte správné číslo a také pomůžete Líze a Pupíkovi proletět mezi beránky, aby je dokázali zahnat do ohrádky.


 

Spočítáte kolik je ve vodě medúz, co který rybář ulovil a kam se zatoulaly balony.


 

Na hřišti pobýhají tři ještěrky, najděte je všechny. 


 

Procvičíte si protiklady, které si můžete vystřihnout a případně i zalaminovat, abyste je mohli brát sebou na cesty a zvýšili tak jejich odolnost.


 

Zapátráte také po pěti zajících, proletíte se mraky, objevíte opice dřív, než vyvedou nějaký malér a na bruslích projedete labyrintem.


 

Na závěr najdete ztracenou brusli, spočítáte tučňáky, vyluštíte cestu na sněhulákovi a zjistíte, kdo vystřelil rachejtli.



 

ZÁVĚREM

Co víc napsat nakonec? Parádní speciál se skvělou tématikou, u které strávíte hodiny a hodiny smíchu .. jednotlivě si o obrázcích můžete povídat, rozebírat jejich děj, pojmenovávat zvířata, věci i předměty a třeba si i vyprávět příběhy. Tolik se toho s časopisem dá vymyslet. 

Pokud vás speciál časopisu Puntík zaměřený na nesmysly zaujal a chtěli byste si ho pořídit, můžete ho objednat přes send.cz přímo ZDE.

Klobouk dolu do redakce!


Cena: 89Kč

 

Žádné komentáře:

Okomentovat