8. prosince 2023

VYRÁBÍME: Náramky přátelství od Melissa & Doug

Náramků přátelství jsme se v dětství napletly až až. Nejdříve jsme tvořily z bavlnek se spínacím špendlíkem zapíchnutým v polštáři anebo kalhotek, protože jsme pletly i o hodinách nebo přestávkách ve škole a kam jinam to zapíchnout, než do kalhot, že :-D 

Následně jsme přešly na korálkové, které jsme vyráběly doslova na přání spolužáků i učitelek. Naše prodeje na škole byly všemi podporovány a my si tak vydělaly na další korálky a mohly jsme tvořit z mnohem větší škály barev. To byly časy :-).

V dnešní recenzi bych vám chtěla představit sadu náramků přáteství od značky Melissa & Doug, kterou jsme dostali ve spolupráci s eshopem kreativni-hracky.com. V dnešní době vzniká mnoho automatických strojků na všechno možné, včetně náramků. Já jsem ale zastáncem klasického růčo strůčo pletení, ke kterému bych chtěla vést i naše holky.

 

 

BALENÍ SADY NÁRAMKŮ PŘÁTELSTVÍ

Balení je praktické s otevíráním na suchý zip. Všechny komponenty jsou v plastovém insertu s víkem, které snadno otevřete. V sadě najdete, kromě základních bavlnek, také různé druhy ozdob, stříbrný provázek a kruhovou spirálu. Nechybí ani původní anglický barevný návod s českým černobílým překladem.




 

PRŮVODCE V ANGLIČTINĚ

Anglického průvodce využíváme častěji, než přeloženého, protože se v barevné variantě mnohem líp orientujeme i vzhledem k návodům (co se týče barev a střídání bavlnek). Takže pracujeme převážně s anglickou variantou ale překlad si čteme v té české.


 

Barevně jsou rozepsané a graficky zvýrazněné všechny možné druhy náramků a to včetně záklaldních uzlíků při začátku a také zakončení, abyste věděli, jak nejlépe náramek zakončit.




 

PRŮVODCE V ČEŠTINĚ

V češtině je průvodce malý a černobílý. Je to prakticky to samé jako v původním balení, jen ve zmenšené podobě. Hůře se v něm orientuje vzhledem k barvám provázků, ale stačí ho kombinovat s anglickou verzí pro přehled a správnost.




 

ÚHLOPŘÍČNÝ PROUŽEK

Proč se jako první pouštět do něčeho jednoduchého, když to jde složitě a rovnou si vybrat úhlopříčný náramek že, který z toho teda vůbec nevznikal ale Klaudince to bylo jedno a naopak si libovala v tom jaký chao se jí klube. Nechtěla, abych ji radila, opravovala, všechno sama. Takže jsem ji jen řekla jakým způsobem by to měla plést, jak by to mělo vypadat a zbytek už byl čistě na ní. Aby se jí náramek nekroutil, spíchla jsem jí ho později ještě druhým špendlíkem před konečnou fází.






 

PLETENÁ SPIRÁLA

Nebo prostě uzlíkový náramek, který jsem jako malá dělala ze všeho nejraději. Jednoduchý, poměrně rychlý a dal se tvořit na mnoho způsobů. Po pár uzlíkách, po více uzíkách, po dvou i třech či více barvách. Pamatuju si, že jsem neustále pletla růžovo žlutý. Klaudinka se ale našla v barvách oranžové a modré, které moc ráda kombinuje především na florbale. Tak vznikla tahle paráda.




 

KRUHOVÁ SPIRÁLA

Kruhová spirála je nejlepší pro začátečníky a nejlepší pro ty, kteří chtějí mít jistotu, že se dílo opravdu podaří. Právě se spirálou se vám povede určitě. Na ní není co zkazit, poplést, pomotat. Stačí jen dodržovat pravidla přehazování bavlnek. Tohle je klasický tkaný začátečnický náramek, ale můžete zkusit také verzi z 16 provázků nebo motiv květiny, diamantu či proužku. Brzy vidíte výsledek, který se klube druhou stranou kruhové spirály.





ZÁVĚREM 

Pokud máte doma kreativní cácorky nebo je chcete provést vlastním dětstvím s pomocí této kreativní sady, je to pro ně skvělý tip na dárek k jakékoliv příležitosti anebo jen tak pro radost. 

Pokud vám dojdou bavlnky, jednoduše seženete v galanterii další. Holkám některé barvy chybí, takže už je na čase taky dokupovat. 

Pro dlouhé večery je to navíc krásné zabavení a vlastnoruční tvoření dárků pro kamarády kolem sebe i třeba rodinné příslušníky.

Já se s nimi ráda vracím do dětství a relaxuju si u výroby různorodých náramků. Do složitějších se úplně nepouštím, to by moje nervy nezvládly ale v poklidu si využívám spirálku, kde je jistota, že se vše vydaří.

Aktuálně je sada na eshopu vyprodaná, ale určitě ji seženete jinde.

 

Cena: od 279Kč

 


Žádné komentáře:

Okomentovat