7. prosince 2023

HRAJEME SI: Dřevěná panenka Zoe

Panenku ZOE jsem objevila v loňském roce díky spolupráci s Půjčovnou hraček a zamilovala jsem se doslova na první pohled. Má opravdu uhrančivé oči a voní českým lesem. Skvěle padnoucí do každé dětské ručky a ideální pro malé likvidátory a ničitele, protože vydrží opravdu mnoho a věřím, že jakmile ji pořídíte, poputuje z generace na generaci.

Jejím tvůrcům se moc líbilo mé nadšení a sdílení až nám dvě takové krásky přinesl k loňským Vánocům Ježíšek a nejsou jen tak ledajaké. Každá z nich může být totiž jedinečná. Ale o tom už více v následujícím článku.

Někdo si ji zamiluje, někoho její výraz děsí, ale jak řiká mamka "nekoukejte furt na ty blbý filmy, pak máte blbý představy a bojíte se v noci i na záchod." Takže nekoukejte na ty blbý filmy a pojďte raději mrknout detailněji na naše ZOE panenky :-).


 

 

DETAILY ZPRACOVÁNÍ PANENKY ZOE

Panenka ZOE se zrodila v českém lese. Je vyrobena z bukového dřeva, které roste v hlubokých lesích s FSC certifikátem, což znamená, že koupí produktů s tímto certifikátem podporujete šetrné lesní hospodaření. ZOE je 100% ekologická panenka, která potěší každou malou cácorku. Váží 250g a měří 32cm.


 

Ruce i nohy má připevněny jednoduchým gumovým spojem. Guma je velmi pevná, odolná, také z české dílny. Končetiny nelze nikterak vylomit a i kdyby se náhodou stala nehoda, jakýkoliv díl lze vyměnit. Stačí jen kontaktovat výrobce. 


 

Vlasy má na suchý zip, který je ve dvou kruzích připevněn na hlavičce. Jednoduše je i malé dítko zvládne nasadit a zase sundat bez vynaložení nějaké síly. Jsou vyrobeny z organické bavlny. Holky je pročesávají prsty a rády na ně využívají různé gumičky, skřipečky i sponky.



 

Hluboký křišťálový pohled zaručují české broušené kameny usazené tak, aby odolávaly tvrdým nárazům a vydržely nemožné. Jsou přilepeny extrémně kvalitním lepidlem s vysokou pevností. Kameny jsou sice broušeny do špičky, ale nejsou ostré, jsou zakulacené.


 

Hlavu má usazenou na dřevěném kulovém čepu, který ji umožňuje různě naklánět a otáčet.


 

Na zádech má vygravírovanou značku nebo můžete nechat vygravírovat něco vlastního. Ať už jmého dítěte nebo nějaký vzkaz, motto, cokoliv co se na ně bude vejít - vše je o domluvě.


 

A TAK SI ŽIJE V NAŠEM BABYCLUBU

Do babyclubu jsme dostali jednu ZOE, kterou si tam užívají děti. Nemají ji volně dostupnou, ale mám ji vystavenou a na požádání ji podám. ZOE v babyclubu má několik druhů vlasů na střídání, silnější čelenku a náhradní šatičky na převlíkání.


 

Šatičky jsou ušité z bavlny s certifikátem OEKO-TEX a střihem jsou jednoduché, proto se dobře navlíkají i nejmenším dětem. Stačí jen protáhnout nožky, ruce a hotovo. Anebo je může mít i por rukami, pak nezasahují přímo ke krku. K šatům je také pásek, který je stáhne a zase jim lehce změní střih a tvar.


 

Je tak krásně veliká, že stačí i starším dětem. Pořád si s nimi hrají všechny tři cácorky a to je nejstarší už 10 let. Nejvíc panenková je ale naše prostřední Sofi. Pro Olivku jsem si ji přála především z důvodu nezničitelnosti, protože Olivka byla neuvěřitelný ničitel ale ne, že by s věcmi házela nebo po nich dupala. Ona je obyčejně vzala do ruky a najednou byly na kusy. Nekecám!


 

Oblékáním, svlékáním i nasazováním čelenky si děti navíc trénují prstíky a jemnou motoriku v čele s trpělivostí, když jim to zrovna úpně nejde. Ocenila bych k panence víc dostupných oblečků a doplňků, ale ono ve finále tím, jak má jednoduchý střih, tak se mohou děti rovnou vést i k šití anebo pokud doma máte stroj (v dnešní době je hodně šicích rodin), snadno něco spíchnete ze zbytků látek.


 

Tím, jak má pronikavé a uhrančivé oči je ale krásná i bez vlasů, co myslíte?


 

Trochu jí závidím, že jí sluší úplně všechno .. ach jo. Jakákoliv barva vlasů, šatů, s čelenkou i bez. A už vidim, jak si s ní budou hrát i vnoučátka anebo náš další přírůstek? Hmm. Pohlaví jsem ještě neprozradila a ještě chvíli ani neprozradím, tak se musím trochu krotit v tom psaní :-P. V babyclubu máme i velké klasické retro panenky ale tahle je svým způsobem kouzelná .. má duši i charisma.



 

NAŠE DVA POKLADY

Tak schválně, která je moje a která Olivky? Ha! Jako člověk se slabostí pro zrzky a milovnice modré barvy jsem jasná, že?! Moje malá cácorka, která je zároveň takovým symbolem splněných snů. Vždy, když se na ni podívám, tak se jen utvrdím v tom, že si opravdu stačí jen přát a vesmír se postará o to ostatní. Náhody totiž neexistují :-)


 

GRAVÍROVÁNÍ NA PŘÁNÍ

Olivka má svojí podepsanou samozřejmě a nemůžu se dočkat, až ji bude třeba tolik, co mě a bude ji mít pořád u sebe. Takové srdcovky, které si z dětství neseme do dospělosti, jsou ty nejkrásnější. Taky tahle mám několik svých hraček, se kterými jednou půjdu i víte kam.

No a na mojí je moje motto, které bych si jednou přála "vygravírovat" i na sebe a nebude to už dlouho trvat. Jen vybrat to správné místo a ještě vyčkat po porodu a častém kojení. Je to se mnou už tak spojený, že je nejvyšší čas mít to na očích ještě víc. 

Personalizované dárky jsou mnohem osobnějšími a silnějšími.



 

ZÁVĚREM 

Jako malá jsem si přála Barbie s diamantovýma očima, ale byla na nás v té době moc drahá, tak mamka vzala kalsickou barbie a nalepila ji do očí třpytivkou samolepku v podobě diamantového kamínku. To bylo naprosto kouzelné a ZOE mě tím i částečně vrací do dětství.

Koho děsí, ať se přestane dívat "na ty blbý filmy" a koukne se na ní pohledem dítěte. Pokud byste si nebyli jisti, jak vaše dítko zaujme, navštivte náš babyclub, kde si s ní můžete pohrát a vypozorovat, jak dětem sedne. Každý má jinou představu o ideální panence pro své děti a ne každému se bude líbit. Ten pocit "že děsí" musel ale přeci někde vzniknout, no ne?

Pokud vás panenka ZOE zaujala a chtěli byste ji pořídit vašim dětem, najdete ji přímo ZDE.


Cena: 1190Kč


Žádné komentáře:

Okomentovat