4. prosince 2023

HRAJEME SI: Ranč U podkovy (doplněk ke Kolotočce)

Že Kolotočka je naprosto boží věc, to už všichni moc dobře víte, ale znáte všechny dostupné doplňky, se kterými si můžete hraní zpestřit? Na blogu najdete například heliport s parkovištěm, Edutočku anebo domeček pro panenky.

V dnešním článku se detailněji podíváme na další parádní doplněk, pro který se nadchnou všichni milovníci koní. Vytvoříte si totiž s vašimi koníky v kombinaci s Kolotočkou ranč U podkovy - pokud ale Kolotočku doma nemáte, vůbec to nevadí. Tyto doplňky se dají pně využít i bez Kolotočky.

Tak se na něj pojďme podívat detailněji :-).

 

 

 

BALENÍ RANČE

Všechny takové doplňky ke kolotočce dostanete v praktické krabici, kterou nadále využíváme na uskladnění. Využito je maximum místa a nezabere ani toik prostoru. Máme je na stojáka v polici nebo na skřínce v řadě. Pokud mají holky opravdu aktivní hraní s kolotočkou, nechám jim je všechny dole po ruce, ať si je mohou střídat.


 

OBSAH RANČE U PODKOVY

  • Filcovou podložku
  • 2 držáky stěn (kroužek a třístranná spojka)
  • 2 stěny stájí
  • 4 stěny boxů
  • Jesle
  • 5 překážek
  • Vývěsný štít
  • Díl na uvazování koní
  • Ohradu ze 4 dílů
  • Kroužky a provázky na uzavíraní boxů
  • Podkovu pro štěstí


 

PODKOVIČKA PRO ŠTĚSTÍ

Maličká roztomilá podkovička pro štěstí, ta se hodí vždycky a já takové drobnosti pro radost mám stejně ze všeho nejraději. Zatim ji mají holky v sadě ale hned, jak se mi bude hodit trochu víc štěstí, dám si ji do peněženky :-).


 

STÁJ S VÝBĚHEM

Takto vypadá sestavená stáj s výběhem, kterou jsem doplnila o jesle na seno, které je také součástí balení, ale jelikož bych ho měla úplně všude, tak ho nevytahujeme a hrajeme si jen "jako". Holkám to naštěstí stačí a nevyžadují ještě seno.


 

Koníky máme většinou Schleich v kombinaci s Bullylandem a nějakými noname ale Schleich je krásná klasika, u které nejen, že zvířata mají propracovaný každý detail ale dělají i přesné otisky stop. 




 

Velkou výhodou je multifunkčnost a variabilita celé sady, kterou si můžete sestavit tak, jak zrovna chcete a výběh třeba před stájemi vůbec nemusíte mít. V zadní části můžete mít namotaný i provázek, aby vám koně náhodou neutekly.




 

PŘEKÁŽKOVÁ DRÁHA

Překážková dráha trochu připomíná dětský kolotoč, jen nasadit figurky a roztočit hahaha. Na výběr máte hned někollik druhů překážek a to jak klasické, tak i zeď nebo křoví. Veškeré komponenty vám přijdou naprosto v nebarvené podobě. Můžete si vše následně vybarvit fixy nebo pastelkami. My máme ale nejraději podobu takto nebarvenou. Navíc bůh ví, jak by to skončilo v rukách holek, takže raději nebarvíme :-D.


 

Můžete vymyslet překážkový trénink hříbat nebo náročný trénink vašich nejlepších hřebců anebo obyčejně běhání přes překážky dokola jako trénink fyzičky, aby si koně vyzkoušeli všechny různé druhy překážek.




 

Ceduli s názvem ranče můžete umístit na vrchní část kolotočky, kde se bude vyjímat anebo ji můžete mít na zemi před rančem.


 

KOMBINACE STÁJÍ I PŘEKÁŽKOVÉ DRÁHY

Z Ranče jsme všichni nadšení. Vypadá báječně i rozložený a zrovna nehraný. Když nám vloni dorazil byla jsem z něj naprosto paf a nadšení přetrvává. Moc se mi líbí, že neni potřeba Kolotočka, protože v době, kdy jsme měli jen jednu, tak byla v babyclubu. Holky si i přes to se sadami krásně vyhrály. No a mít více jednorožců, tak si z ranče Sofinka udělá jednorožčí základnu, jenže má jen jednoho pro velikost ranče, tak zatim stačí jako výcvik běžných koní.





 

ZÁVĚREM

No nevypadá to nádherně? Ani nedokážu říct, která ze sad ke Kolotočce se mi íbí nejvíc. Všechny jsou tak originální a jedinečné, že si hrají se všemi dle nálady. Heliport a domeček je spíš pro menší děti, ale u nás pořád velmi hrané. Ranč mi přijde pro starší, kteří si s nim vyhrají mnohem víc s vlastními příběhy a Edutočka je geniální pro všechny.

Na eshopu najdete ještě například kuchyňku, mandalu, zahrádku nebo člověče nezlob se.

V závěru bych chtěla ještě zmínit důležitou věc, kdy je potřeba zasouvat dílky do plastových nástavců trpělivě a nejlépe rukou dospělého. U dětí bych se bála, že by mohly dřevěné dílky zlomit. Takže na sestavení a přestavění buďte raději vždy při nich, jinak ale máte zaručeno dostatečné množství klidu, kdy si s rančem děti vyhrají klidně i ve větším počtu.

U Kolotočky jako takové se mi holky poslední dobou mydlí, protože se nedokáží ve dvou zkooperovat a furt se dohadují a vztekají. Ale jakmile vytáhneme nějakou sadu, sedí u toho všechny tři v klidu, hrají si dle fantazie a hlavně v tichosti. Navíc se mi líbí neutrálnost takových sad, kdy udělají rozhodně radost i malým klukům, kteří mohou hraní pojmout zase po svém.

Pokud vás tento dopllněk ke Kolotočce s názve Ranč U podkovy zaujal a chtěli byste ho vašim dětem pořídit, najdete ho na eshopu DomDom přímo ZDE.


Cena: 679Kč

 

Žádné komentáře:

Okomentovat