9. listopadu 2022

HRAJEME SI: Edutočka aneb báječný vzdělávací doplněk ke Kolotočce

Edutočka je další z parádních a naprosto perfektní doplňků ke kolotočce, kterými se z ní její tvůrci snaží vymáčknout naprostý maximum. Kolotočka totiž není jen domácí kolotoč, může z ní být heliport s parkovištěm, domeček pro panenky, zahrádka s jablíčky, hra Člověče nezlob se anebo také novinky v podobě stíjí pro koně či dokonalé kuchyňky.

Tento doplněk je zaměřený pro děti různého věku. Naučí se s ním totiž nejen barvy ale také různé vývojové cykly a mnoho dalšího, co sami vymyslíte.

Tak se na ni pojďme detailněji podívat :-).

 

 

PRAKTICKÉ BALENÍ

Každá sada ke Kolotočce vám přijde v praktickém balení, ve kterém ji můžete mít schovanou, pokud se zrovna nepoužívá. Holky mají stále krabice od parkoviště i domečku. Nezabírá to pak tolik místa, naopak krabice poskládám na sebe a víc řešit nemusím.


 

OBSAH EDUTOČKY

  • 8 základních dílů
  • 8 misek na kolečka
  • 8 barevných koleček
  • 4 malé šipky
  • 3 zalaminované ukázkové aktivity
  • Návod a tipy na hraní v brožurce

 

ŠIPKY K ŽIVOTNÍM CYKLŮM (APOD.)

Šipky jsou určeny k životním cyklům, které se děti učí řadit správně za sebou, ale můžete je použít i k jiným aktivitám například když využijete barevná kolečka jako míchání barev anebo pokud řešíte časové posloupnosti denního režimu atd.


 

BAREVNÁ KOLEČKA

Barevná kolečka se využívají samostatně anebo v kombinaci s dřevěnými miskami, do kterých se vkládají. Děti se mohou učit nebo si procvičovat již osvojené barvy. Barev je celkem 8, stejně jako dílů ke Kolotočce, a jsou dostatečně velké pro malé dětské ručičky. Dobře je uchopí a snadno s nimi pracují.



 

DŘEVĚNÉ MISKY

Dřevěné misky mají ze spodní strany čudlík, kterým zapadnou do základních desek. Slouží k umístění zalaminovaných aktivit či barevných koleček. Mají praktický výřez, aby se z nich kolečka dobře vyjmula a mají také okraj, aby z nich aktivity nesjížděly. Jsou o kus větší, než barevná kolečka.



 

BAREVNÉ PUZZLE DÍLKY

Dílky na Kolotočku jsou oboustranné. Z jedné strany jsou barvy, se kterými můžete pracovat mnoha způsoby a z druhé strany jsou jednobarevné - určeny pro životní cykly apod.


 

DOPLŇKOVÉ ŽIVOTNÍ CYKLY

Kromě základních ukázkových aktivit si můžete další zakoupit přímo na eshopu anebo některé můžete dokonce stáhnout zdarma. My máme navíc ještě včelu, skokana, metu, jabloň, kapra a aru. Všechno vypadá krásně a pokud se vaše děti zajímají o zvířata a cykly, je to trefa do černého.


 

AKTIVITA HLEDÁNÍ BAREVNÝCH PŘEDMĚTŮ

Tohle vypadá jako jednoduchá aktivita pro děti různého věku, ale já zaboha nemohla v babyclubu najít nic černýho .. všechno má základní barvy ale černá? Ta nikde nebyla. Neměla jsem černý autíčko, neměla jsem černý balon, šátek, muffik taky neni černý, no prostě nic. Nakonec jsme to vyřešili barevnou lepící páskou :-D.



 

AKTIVITA SE ZALAMINOVANÝMI OBRÁZKY

Pro zalaminované obrázky si připravíte dřevěné misky a sadu obrázků dle vlastní volby. Jak už jsem psala výše, na eshopu najdete volně ke stažení další inspiraci pro barvy.



 

TŘÍDĚNÍ BAREVNÝCH KOLEČEK

Třídění barevných koleček je základní aktivita pro ty nejmenší a třeba naší Olivku to baví pořád moc, i když to dávno s přehledem umí. Sada se dá používat i bez Kolotočky, takže když byla v babyclubu, my si se sadou hrály doma.



 

AKTIVITA S BAREVNÝMI KOLEČKY

Další moc hezkou aktivitou pro starší děti jsou barevná kolečka, která třídíte dle různých vytištěných a zalaminovaných předloh. Na vrchní část kolotočky položíte předlohu a podle ní děti rozdělují barevná kolečka.



 

ŽIVOTNÍ CYKLUS VČELY

Životní cykly jsou krásné zpracované a pokud je budete chtít podtrhnout, mrkněte na životní cykly od firmy Safari ltd., které veškeré aktivity s cykly zpestří.



 

ŽIVOTNÍ CYKLUS MONARCHY STĚHOVAVÉHO

V životním cyklu máte vždy obrázek zvířete či živočicha, celý cyklus jako předlohu a také čtyři jednotlivé části cyklu, které se snaží děti řadit v posloupnosti. Pokud k tomu přikoupíte i miniatury, děti si mohou jednotlivé části lépe osahat a představit.



 
 
HRANÍ BEZ KOLOTOČKY
 
I když bych si jednou přála mít Kolotočku i přímo v babyclubu, zatím máme jen jednu, kterou dostala Olivka a tu průběžně nosíme do babyclubu a zpátky domu, dle toho, jak potřebujeme. Většinou je na delší prázdniny u nás doma, jinak je v babyclubu. Ale sada se dá hezky využít i bez Kolotočky a nevypadá to vůbec špatně.
 

 
 
Můžete dítěti předložit základní díly s popletenými barevnými kolečky, aby chyby opravilo anebo předložíte zalaminovanou předlohu, aby dítko přiřazovalo barevná kolečka podle ní.
 


 

ZÁVĚREM 

Klobouk dolu před vším, co tvůrci Kolotočky vymýšlejí a jak celý koncept Kolotočky povyšují s laťkou tak vysoko, že už ji snad nic nepřekoná. Z obyčejně neobyčejného domácího kolotoče vytvoří naučnou pomůcku pro malé i velké ale také mnoho dalších světů. 

Multifunkční pohybová pomůcka a zároveň hračka, u které děti a nejen ty prosedí hodiny a hodiny, což každá máma potřebuje. Je tak zajímavá, že chytne i dospělého, který si s nadšením bude hrát společně s dětmi. A takové procvičení životních cyklů ani u dospělého není vůbec na škodu :-).

Pokud vás zaujalo zrovna parkoviště s heliportem, najdete ho na eshopu Domdom.cz přímo ZDE.


Cena: 679Kč


Žádné komentáře:

Okomentovat