28. listopadu 2022

TVOŘÍME: Kreativní sada Djeco - Sbírka hmyzu

Různorodé kreativní sety jsou skvělým dárkem k narozeninám, Vánocům, ke dni dětí, k svátku i jako inspirace pro upršené počasí či ve dnech nemoci. Naše holky je často dostávají právě k narozeninám a když na něco sama narazím, pořídím jim sadu tvoření jen tak. Líbí se mi. jak jsou sety sestaveny a jak krásně vypadají. Ve většině případů vzniknou krásné výtvory, které si můžete vystavit.

Ve spolupráci s 4kids.cz bych vám dnes ráda detailněji představila kreativní sadu od značky Djeco, kterou jsem vybrala pro 9 letou Klaudinku. Vyrobíte si sbírku motýlů a hmyzu s 3D efektem a vyzdobíte si s nimi dětský pokojík.

Tak se na tuto kreativní sadu pojďme podívat detailněji :-).

 

 

 

BALENÍ V PODOBĚ DESEK

Kreativní sada je v deskách z pevného kartonu, uchycených gumičkou. Desky vypadají velmi podobně, jako klasické velké školní. Krásné dárkové balení, žádná krabička. Věřím, že pokud by vás přestala výzdoba bavit, můžete ji hotovou vrátit zpátky. Mezitím můžete mít desky založené mezi knihami nebo sešity.


 

OBSAH KREATIVNÍ SADY

  • 4 listy s hmyzáky
  • Oboustranné fixy se štětcem
  • 5 rámečků na hmyzáky
  • Lepící čtverečky 
  • Brožurka


 

BROŽURKA S NÁVODEM A TIPY

Brožurka je bez textu, naštěstí, jinak bychom tam asi marně hledali češtinu. Najdete v ní doporučení, které hmyzáky malovat jakými fixy a také jak které zahnout, i dokonce kam na nich nalepit lepíky.





 

LEPÍCÍ ČTVEREČKY

Čtverečků je opravdu dost. Měla jsem obavy, aby jich nebylo přesně na počet, jako třeba u sopek od Albi, ale dobrý. Využijete jich tak polovinu na hmyzáky a půlka vám ještě zbyde pro nalepení rámečků na zeď nebo kamkoliv si vymyslíte. Jsou to takové ty oboustranně lepící. Nepotřebujete k tomu ádné další lepidlo, jen trochu víc nervíků, jak jsou maličké :-D.


 

ŠABLONY K VYMALOVÁNÍ

V sadě najdete čtyři listy se šablonami motýlů, které po vybarvení opatrně vyloupnete. Jsou předřezané řezačkou, ale stejně to bude chtít ruku dospělého, aby si je děti nepotrhaly. Jsou o klasické velikosti A4 a je jich dostatek pro všechny děti doma :-D.


 

OBOUSTRANNÉ FIXY SE ŠTĚTCEM

Hned jsem věděla, že jakmile holky dotvoří, fixy budou moje! :-D Jsou to nádherné syté barvy s hromadou možností! Paráda! 



 

Z jedné strany je štětec na vybarvení větších volných míst a z druhé strany je úzký hrot na dokončení puntíků, proužků apod. Toto vybarvování děti učí, že nemusí být hotovo, jakmile je vymalováno jednou barvou, ale že mohou pokračovat dalšími vrstvami.



 

BAREVNÉ RÁMEČKY

Rámečků je celkem 5 a jsou v různých barvách i velikostech. Je na vás, jak si je na zeď nebo kamkoliv jinam nalepíte. Jestli každému dítku dáte část k jeho posteli/stolku anebo jestli z nich vytvoříte jednu větší výstavku. Dle brožurky má každý motýl své místo, ale i v tom se můžete rozhodnout jinak. Já to dodržovala, abych se nevztekala, že mi to nevychází - neoplývám zrovna trpělivostí :-D.



 

NEJDŘÍVE VŠECHNO VYMALOVAT

Holky se pustily do malování a chtěla se zapojit i Olivka, jenže v jejích rukách jsou fixy ve tvaru štětce těžce v ohrožení, tak jsem ji celou dobu musela vysvětlovat, že nesmí ťupat ani tlačit. Stejně protlačila díru ale žádná fixa nemá trvalé následky :-D.




 

Jak co vybarví jsem nechala čistě na nich. Ukázala jsem jim vzory a zeptala se, jestli chtějí malovat podle předlohy nebo podle sebe. Rozhodl vlastní freestyle, který u Sofinky skončil ve stylu, že používala jenom žlutou a fialovou :-D.




 

DEJME HMYZÁKŮM 3D PODOBU

Teď si ale brožurku otevřete a ohýbejte hmyzáky dle uvedených šipek. Někdy ohnete jen tělíčko, jindyy tykadlo a tělíčko a v některých případech navíc ještě nožky. A pomalu si je začněte třídit do rámečků dle libosti anebo dle předlohy v brožurce.


 

Pozor! V brožurce je malá chybka v jednom hmyzákovi, který je vyobrazen ve dvou rámečcích. Nejdříve si raději hmyzáky roztříďte bez lepení a až budete mít správně rozděleno, až tehdy začněte lepit čudlíky.

 



 

LEPÍK SEM LEPÍK TAM

Lepíci jsou potvory mrňavý, ale jakmile je přichytíte, drží jako přibití. I tak se je ale snažte trefit na místo co nejlépe. Z rámečku jdou sice sundat a znovu nalepit, ale lepík už nebude mít takovou sílu. Je jich dostatek, ale dodržujte návod v brožurce, abyste udrželi 3D efekt.




 

FINÁLNÍ VERZE NA ZDI

Jakmile nalepíte rámeček na zeď, už ho nepřemisťujte - půjde dolu i se zdí. Takže si dobře rozmyslete, kam je nalepíte. Já zvolila místo nad kalendáři, která maní holky u svého kosmetického stolku. Použíla jsem dva lepíky na fialový a červený rámeček, ostatní drží na jednom. Nechtěla jsem to s lepíky přehnat, protože sama neustále něco měním a stěhuju, tak aby pak nešlo moc té zdi dolu. A musím říct, že to vypadá moc hezky. Společné dílo všech tří cácorek v jejich pokojíčku :-).



 

ZÁVĚREM

Mám ráda vystavené různé obrázky a výtvory dětí v pokoji. Využíváme k tomu rybářskou síť, kam věšíme ty nejpovedenější výtvory kolíčky. Ostatní si zakládají do desek. Mám ale taky ráda podobné vyrobené dekorace, kdy se dají dohromady všechny tři a společně se snaží vytvořit něco, pro zkrášlení jejich pokojíku. Přeci jen už je to jejich království, do kterého chci zasahovat co nejméně. 

Tato kreativní sada se doporučuje dětem od 8 let, ale s vaší pomocí i zvládnou určitě i předškoláci a to především, co se týče lepíků a vylomení hmyzáků z listu. Jinak se nejedná o nic náročného na výrobu - v podstatě jen vymalujete, nalepíte lepíky, rozložíte do rámečků a s nimi na zeď.

Pokud vás Sbírka hmyzu a motýlů zaujala tak moc, že byste ji chtěli svým dětem pořídit, najdete ji na eshopu 4kids.cz přímo ZDE. Značka Djeco se řadí mezi dražší na trhu, ale pokaždé za to stojí. Je originální a vznikají opravdu krásné výtvory.

 

Cena: 489Kč (původně 599Kč)

 

Žádné komentáře:

Okomentovat