1. listopadu 2022

LUŠTÍME: Časopis Puntík - listopad 2022

Listopadový časopis Puntík už od své titulní strany láká zalézt do postele a celou zimu nevylézt. Přesně takové nutkání mám já osobně. Jak ten podzim držel příjemnou teplotu, najednou začíná být hodně unavený a já ne a ne nabrat energii.

V tomto čísle vás čeká netopýří král u Mylišáků, Puntíkova zvířátka, malovaná básnička s Lízou a Pupíkem, hledání nesmyslů, čeho se bojíme?, cvičení před spaním, pan a paní Červíkovi jako příběh i vystřihovánka, společné čtení o nočním motýlovi, Puntíkovy nápady a pár dalších drobností.

Tak se na něj pojďme detailněji podívat :-).

 

 

 

CO NÁS ZAUJALO NEJVÍCE?

 

1.  NETOPÝŘÍ KRÁL

Poslední dobou se Mylišáci trefují holkám do noty. Jak je dříve přejížděly a vybíraly si jen několik dílů ročně, v poslední době se jim líbí snad každý. A tady je zaujali právě netopýři. Holky mají rády cokoliv halloweenské a strašidelné.

 


 

2. PUNTÍKOVA ZVÍŘÁTKA

Že by nová pravidelná rubrika? Puntík na procházce potkal podivné zvíře, zjistil, že to je jezevec a vyzpovídal ho. Dozvíte se kde žije, jak to má v zimě s potravou, kolik jich v jedné noře žije a co všechno jí. Prohlídnete si, jak doopravdy vypadá a můžete si také díky qr kodu poslechnout, jaké zvuky vydává.



 

3. MALOVANÉ ČTENÍ

Klaudinka stále čte nejvíce genetickou metodou, i když se snaží víc a víc malá písmena louskat. Textu s genetickou metodou zas tolik není. Čte proto pořád dokola to samé a já jem ráda, že přibývá alespoň malované čtení v Puntíkovi, které ji to zpestří. Navíc ji opravdu moc baví a přidává se i Sofinka, která ještě nečte ale učí se podle toho psát.


 

4. HLEDÁME NESMYSLY

Kromě klasického hledání všech možných i nemožných nesmyslů ještě zapátráte po sově, ještěrce, tužce a kosti. Tak bych si přála, aby byly nesmysly taky samostatnou publikací. Ta by mi v kabelce nesměla nikdy chybět. Tohle je opravdu věc,u které se dá trávit tak moc času a pořád vás to bude bavit.


 

5. ČEHO SE BOJÍME?

Vtipný komix mě pobavil a plyšák Puntík je u holek taky stále oblíbený. Chce to větší postel, rodičové, hahaha :-D. No a čeho se bojíme? Olivka mi na to ještě neodpoví, Sofinka se bojí různých stínů nebo červenýho světýlka z radia (ale Huggy Wuggy jí nevadí, ach jo) a Klaudinka si to muí rozmyslet prej, že neví. No a já? Já bych raději do smrti rodila, než šla jednou k zubaři. To je můj největší strach, který vzniknul před pubertou - měla jsem zubaře, který mi nenechával působit injekce a když jsem přešla k zubařce, ta mi pro změnu vytahovala nerv bez umrtvení. Uff.


 

6. CVIČENÍ PŘED SPANÍM

Mnohdy holky musím zahrat do postele jen co přijdeme domu a všechno je takový urychlený, ale vůbec by nebylo na škodu přidat ještě jednoduché protažení před spaním. To zavedeme hned jak to časový harmonogram dovolí.


 

7. NOČNÍ MŮRY

Když je tma, mnoho věcí mění tvar a vypadá strašidelně. Na této straně zkusíte přiřadit strašidelné stíny ke správným předmětům pod obrázkem. Holky stejně raději spí s lampičkou, aby neviděly jen stíny, ale celé předměty.


 

8. PAN A PANÍ ČERVÍKOVI

Andrea Popprová zase jede bomby, co vám budu povídat. Ty její vystřihovánky jsou tak nádherné, přenádherné a roztomilé. Holkám už musím udělat přímo box plný vystřihovánek, aby je měly všechno pohromadě a v bezpečí. 

Seznamte se s Červíkovými! Nejdříve vás čeká příběh s prosvicovací stránkou a následně si pana a paní Červíkovi vystřihnete společně s župánky a postýlkou. Já se snad u nich nepřestanu rozplývat, to je bomba!

Ale nemyslete si, Červíkovi, že mi nahradíte Žárovku! Miláček můj mi chybí.




 

9. NOČNÍ MOTÝL

Příběh, který můžete díky aplikaci READMIO oživit. Zvýrazněná slova spouští zvuky a vy stále čtete nahlas. Já motýly miluju a Klaudince se taky moc líbí, takže téma příběhu ideální. Tohle čtení bych ji ráda schovávala do desek, aby ho mohla stále využívat v době, kdy bude mít svůj telefon.


 

10. PUNTÍKOVY NÁPADY

Puntíkovy nápady jsou mou velkou studnicí nápadů, když mi dojdou všechny zdroje aneb když potřebuju najít něco rychle a nemám čas pátrat na Pinterestu. Něco využíváme hned, něco později a k něčemu se dokonce vracíme i po letech. Využívám jak s holkama doma, tak i s dětmi v babyclubu. Jen tak dál! :-)



 

ZÁVĚREM

Tak a další číslo je za námi. Holky ještě dojíždění tvoření a vyrábění z narozenin i dílničky, která byla v babyclubu, tak se moc na Puntíka v rámci vyrábění nedostalo. Příště bych ale prosila vrátit průzkumníka Žárovku jo? Snad mi neodešel do důchodu. Fňuk. Červíkovi jsou fajn ale Žárovka je Žárovka, ten je nejvíc nejlepšejší na světě !!! (jo, píšu to tak schválně :-D)

Časopis Puntík si můžete předplatit na webu https://send.cz. Určitě doporučujeme předplatné už kvůli tomu, že chodí pohodlně do schránky a můžete využít sourozenecké předplatné společně s časopisem Tečka! A o zábavu máte postaráno!

Přejeme pohodové podzimní spaní, teda luštění :-).

 

Cena: 59Kč

 

Žádné komentáře:

Okomentovat