16. listopadu 2022

BYDLÍME: Dětský aromadifuzér Airbi PET

Jako milovnice svíček, aromalamp a různých bytových vůní i světelných dekorací, které utužují teplo domova, jsem s nadšením přijala nabídku spolupráce, která se týká absolutní novinky do dětského pokoje ve zvířecích designech. Zvlášť pokud mě osloví někdo, kdo mě sám jako rodič sleduje, je to pro mě velké potěšení a zahřeje to u srdce. To je vždy naprosto báječný pocit :-).

Jedná se tedy o krásný a poměrně veliký aromadifuzér pro děti, který se vyrábí v designu kočky, psa nebo sovy - což byl docela problém v tom, aby se holky shodly, ale o tom až za chvíli. Nejen v chladném ročním období je potřeba zvlhčovat nosní dutiny a podporovat boj s nemocemi i tímto způsobem. Navíc je skvělým nočním společníkem v podobě lampičky.

V tomto článku, v rámci placené spolupráce se společností Airbi, se detailně podíváme na aromadifuzér v designu sovičky a podrobněji si napíšeme, co od něj můžete očekávat, jak se u nás doma zabydlel, kdy ho nejvíce využíváme, co na něm mají holky nejraději i jak probíhal samotný výběr. Pohodlně se usaďte, přineste si horký čaj či kávu a nasávejte atmosféru :-).


 

DETAILY AROMADIFUZÉRU A JEHO POUŽITÍ

Abych pravdu řekla, velmi mile mě překvapila jeho velikost. Věděla jsem, že bude větší, ale nečekala jsem, že bude až takhle veliký. Rovnou bych chtěla zmínit, že hlava sovičky nedrží pevně na žádném "cvakátku" nebo čudlíku. Dbejte na to, abyste aromadifuzér vy nebo děti nezvedaly za hlavu ale vždy ze spodní části, jinak vám vyklouzne.


 

Dole na bříšku uvidíte několik čudlíků. 

Nejvíc vás bude zajímat ten prostřední, kterým aromadifuzér zapnete a rovnou se spustí také tvorba páry. Na první stisknutí bude aromadifuzér fungovat až do doby, než mu dojde voda. Pokud tento čudlík stisknete ješttě jednou, spustíte tím režim, kdy bude 30 vteřin zapnutý a 30 vteřin vypnutí. Třetím stisknutím tlačítka aromadifuzér vypnete.

Levý čudlík je časovač, kterým spustíte režim 1 hodiny, po které se aromadifuzér sám vypne - tohle je skvělý tip, pokud ho pouštíte dětem před spaním. Nemusíte pak myslet na to, abyste ho vypnuli a neběžel až do plného vypotřebování vody.

Pravým čudlíkem ovládáte světlo. Prvním stisknutím ho aktivujete a začne se pomaličku střídat několik různých barev. Druhým stisknutím se přestanou barvy střídat a svítí poslední aktivní barva (může vám tedy svítit třeba zeleně, růžově nebo modře celou dobu beze změny). Třetím stisknutím bude svítit teplým příjemným světlem. Čtvrtým stisknutím osvětlení úplně vypnete.

Pokud budete chtít mít pouze lampičku, bez tvorby páry, nestisknete prostřední čudlík ale pouze pravý týkající se osvětlení.


 

Hlava sovičky je z pevného měkkého pružného plastu. Stalo se, že ho Olivka pomalovala pastelkama - asi ji nestačily barvy, kterými svítí. Jde to snadno a lehce otřít hadříkem.


 

Jakmile sundáte vrchní část, narazíte na plastové víko, které je třeba opatrně sejmout. Za mě to jde ne úplně snadno, vždy zajedu nehty pod a odklopím ho. Raději nevyklejte vrchním "komínkem" a netahejte za něj. Tohle člověk opravdu nechce ulomit. Výhodou plastového víka je, že kdyby se náhodou aromadifuzér překutálel, voda s olejíčkem bude držet uvnitř i přes to, že vrchní část hlavy bude pokračovat ve své cestě volnosti :-D.


 

Vlevo na fotce můžete vidět vyvýšenou část, za kterou se víčko zacvakává a na které je mimochodem také ryska "max", které je třeba se držet při doplňování vody. Není vidět úplně na první pohled, ale minimálně dotekem zjistíte, kde se nachází. Maximum je 250ml. Pak už stačí nakapat oblíbený olejíček, zacvaknout víčko (vždy ho směřujte výklenkem k té vyvýšené části), nasadit hlavu, najít místo, kam dosáhne kabel, zapojit, zmáčknout a už to frčííí.


 

JAKÉ OLEJÍČKY POUŽÍVÁME

Sice mi byly nabídnuty k vyzkoušení olejíčky přímo od Airbi, které mají mimochodem nádherné ilustrace od úžasné Lucie Ernestové (mám od ní sešity, kalendář, pohledy atd.) a můžete je u nich zakoupit i přímo v sadě, ale já využila naše od Tierra Verde, které máme doma už nějakou dobu a další pořídím, až je vypotřebuji. 

Levandule je u nás doma základ. Miluju ji a potřebuju ji cítit kdykoliv jsem unavená, přepracovaná, s takovým tím pocitem "akutně potřebuji odpočinek" anebo naopak, když bych se potřebovala zklidnit, zpomalit, nachystat se do postele a opravdu spát. To samé platí pro holky, kterým levanduli dávám jako spánkový rituál, když se chystají do postele nebo když si ještě před spaním hrají, ale já je potřebuju navdanit na blížící se spánek.

Jako další se u nás ubytoval vavřín kubébový, který bych si jen tak nepořídila, ale zaujal mě svou citrusovou vůní. Používám ho při prosluněných dnech, kdy osvěžuje nejen domov ale i mysl. Říká se o něm, že podporuje koncentraci. Dávám méně kapek, než třeba levandule.

Třetí je u nás eukalyptus globulus, který má ovšem svá pravidla o nichž by měl být každý informovaný. Ten používáme jen výjimečně a nárazově, když holky přijdou s rýmou. U malých dětí se doporučuje spíše tea tree, ale holky jsou už starší a nepoužíváme ho pravidelně, jako třeba levanduli. Neměl by se používat hromadně ani ve větších skupinách dětí, kdy by na něj mohly reagovat děti s astmatem. A kapek dávat raději pár, ještě méně, než u vavřínu.

S těmito třeti vůněmi si zatím bohatě vystačíme.


SVĚTELNÁ RELAXAČNÍ SHOW

V případě aromadifuzéru se jednotlivé barvy prolínají opravdu pomalu - mnohem pomaleji, než třeba u lampiček Kitty Midi/Mini, o který jsem nedávno psala. Další výhodou je, že pokud si dítko oblíbí nějakou barvu, můžete mu ji stisknutím tlačítka osvětlení zastavit a bude tak svítit po celou dobu. V případě několika dětí je každý den dle jiného dítěte. Takže jednou svítíme růžovou, jindy modrou a někdy se rozhodnou, že sovičku nepotřebují a tak ji nechají odpočinout.






 

Holky rády jen tak sedí u sovičky a pozorují, jak se jednotlivé barvy prolínají. Musím říct, že je to opravdu uklidňující a zklidňující, podobné jako když sedíte u ohně a koukáte, jak plápolá. Barvy se prolínají ve světlých odstínech až po tmavé syté barvy. Foťákem se mi barvy úplně zachytit nedají ale mrkněte na Instagramu na Reel, kde je to vidět krapet lépe.






 

JAK JSME VYBÍRALY ZVÍŘECÍ DESIGN

No .. já měla jasno na první dobrou, co vám budu povídat! Ale abych byla férová k holkám, rozhodla jsem se, že to s nimi proberu a vybereme společně konkrétní zvířátko.

Klaudinka: "Mně se líbí sovička!" (joo, moje holka!)

Sofinka: "Já bych chtěla kočičku." (hmm, Olivka to rozsekne, uričtě!)

Olivka: "Pejsek!" (sakra, co teď?)

Jak se je snažím neovlivňovat a nechat rozhodnutí víceméně (dle situace) na nich, tak tady jsem byla docela marná. Sofince jsem vysvětlila, že kočičky už má dvě v podobě lampiček, se kterými spí, tak přeci nebudeme mít třetí kočičku (kočkomil by si teď asi řekl "proč ne?"). 

Sofinka strašně chtěla sovičku do postele, tak jsem ji dlouho musela vysvětlovat, že bude sedět na skřínce nebo na stole, kde bude zapojena do zásuvky a vytvoří různé druhy vůní. Olivka nad tím ve finále mávla rukou, takže sovička (moje favoritka) byla jasná!

Muhaha, však je přece nehezčí a neříkejte, že ne! :-D


 

CO NA NÍ ŘÍKAJÍ HOLKY?

Pokud ji mají na psacím stolku, kde je umístěna nejčastěji, Olivka ji jde vždy pozdravit a zapnout. Je schopna ji dát i pusu na dobrou noc a pohladit ji - což je teda nejvíc roztomilý! Občas jim pustím sovičku bez olejíčku, jen čistě na zvlhčení vzduchu bez vůně.


 

Se Sofinkou mlčky sedí a pozorují jednotlivé barvy.


 

S Klaudinkou jedotlivé barvy říká jak česky, tak anglicky :-D.


 

Je to skvělý společník do dětského pokoje, který umí nejen léčit, zvlhčovat vzduch ale zároveň je skvělou noční lampičkou a krásnou dekorací, která se do holčičího pokoje hodí obzvlášť! Když holky nemůžu zahnat do postele, sovička vždy zapůsobí a tím, že je veliká, vidí ji dobře i Klaudinka ležící na palandě na druhé straně pokoje.




 

UMÍSTĚNÍ V DĚTSKÉM POKOJI

V tom že musí být na kabel do zásuvky, vidím docela nevýhodu .. nemůžu ji tak dát kamkoliv bych si přála a musím se orientovat právě zásuvkami, což v našem bytě taky není úplně jednoduché. 

Mám jen pár míst, kde ho můžeme mít zapojený tak, aby nebyl moc blízko holkám a zároveň se dobře pára rozprostřela po místnosti, ale chtěla bych to ještě nějakým způsobem vymyslet, aby ta volnost umístění byla větší a mohly by ho mít holky blíže k posteli.

Když zrovna není zapnutý, slouží jako dekorace a musím říct, že v pokoji vyniká a moc mu to tam sluší. Jako správná sova sedá ve výškách, aby měla dobrý rozhled.


 

Klaudinka si ji tedy nejvíce přivlastňuje a obsazuje s ní především svůj psací stůl .. hahaha! :-D





ZÁVĚREM

Je to láska, je to láska, je to láska. Miluju, když díky blogu objevím něco takhle skvělého, pro co se nadchnu a co nám dělá každý den radost. Až ho holkám závidím a to takovým způsobem, že jsem si vyhlídla armadifuzér i pro nás do ložnice, který má navíc bluetooth .. och! To je něco pro mě!

Věřím, že jsem vám článkem předala veškeré důležité informace a že se vám tento dětský aromadifuér zalíbil tak, že bude zdobit i vaše dětské pokojíčky, třeba zrovna o Štědrém dnu :-). 

Pokud vás dětský aromadifuzér Airbi PET, ať už sovička anebo byste chtěli psa či kočku, zaujal a chtěli byste ho dětem do pokoje pořídit, můžete je zakoupit na partnerském eshpu klimaguru.cz přímo ZDE anebo mrkněte přímo na stránky Airbi.cz, kde se dozvíte v jakých kamenných prodejnách je můžete zakoupit a co dalšího ještě nabízí.

Do 15.12 platí slevový kód KAROL20DOLU! Zadáte ho v pokladně na eshopu klimaguru.cz a kromě difuzérů je platný i na všechny ostatní produkty značky Airbi - zvlhčovače, čističky vzduchu, měřicí přístroje nebo třeba ventilátory.

Šťastné a veselé!

 

Cena: 990Kč

 

Žádné komentáře:

Okomentovat