11. září 2024

ČTEME: Kampak jedou Pepa s Edou? - Prázdninová etiketa pro nejmeší

Wooow! Třetí báječné leporelo z dílny Venduly Hegerové je už nějakou tu chvíli na světě ale na blog se, vzhledem k našemu cestování a náročnosti mrňouse, dostává až teď po prázdninách. Leporelo, které baví děti napříč věkem a stejně tak i dospělé. Leporelo, u kterého budete slzet smíchy, věřte mi a sledujte veškeré detaily.

V roce 2019 vyšla Vendule Hegerové první obrázková etiketa s názvem Edo! Ty neposedo!, která měla neuvěřitelný úspěch u všech. Skvělý formát, velikost, vtipné texty. I když hrozilo, že už nebude dostupné, dotisk nakonec vyšela dokonce se dočkalo pokračování.

Koncem roku 2021 vyšlo pokračování s názvem Pepo! Ty popleto!, které bylo celé zahaleno do zimního tématu. A najednou, jsme v roce 2024 a v ruce držíme další díl s názvem Kampak jedou Pepa s Edou?, který je zaměřený na prázdniny a dovolené.
 
Ve spolupráci s nakladatelstvím Portál bych vám chtěla i toto leporelo detailněji ukázat a zmínit ty nejvtipnější hlášky, které mě zaujaly.
 
Tak se na něj pojďme podívat blíže :-).

 


ROZDĚLENÍ DVOUSTRAN


  • Ve školce
  • Na letišti
  • U hotelu
  • Na pláži
  • Na lodi
  • V ekoparku
  • V kempu
  • Ve městě
  • V letadle

 

Kniha začíná ve školce, kde zrovna probíhá zahradní slavnost v rámci konce školního roku, všichni se spolu loučí, děti ukazují rodičům obrázky, předávají se dárky učitelkám a vidíte i část školy, ze které vybíhají děti s vysvědčením. Někteří jsou smutní, jiní se ho snaží přepsat a další se těší na prázdniny.

 

 

Na letišti Emila Holuba se děje teda věcí! Počasí venku není úplně příznivé, řeší se překročení váhy, pobíhající děcka, odhazování veškerých šperků, sundavání okluzoru, poplach na střeše, zabavení prapodivných věcí a mnoho dalšího. Někde tam najdete Justina Bobra, Mekáču a dokonce i Prčice!


 

Přesouváme se k hotelu Lážo Plážo, kde se mi líbí prasečí rodinka s geniálníma plavkama a nahatá zadnice bez plavek je teda taky vtipná! Happy hippo touží po teplé vodě ze sprchy, slepý krtek míří k bazénu, toalety jsou používané zvláštními způsoby, došlo čevabčiči a dokonce najdete zase lvíčka s okluzorem.


 

Honem k moři! Žjooova, co tu máme? Stížnost na slanost vody, sháňku po bananádě, zahrabanýho prasečího taťku, vlka bořícího písečný hrad, zloděje stěžujícího si na samé kraviny, plážové prodejce oblečení i zlata či stříbra, hrošici s odhalenou zadnicí i žahnutí medůzou. Můžete pozorovat rodinky z předchozích stran.


 

Výlet lodí Noe, tyjo, to musí být paráda! Justin Bobr mě baví teda na každé straně a s ním jsou doprovázeny i anglické věty. Prasečí rodinka si tentokrát hraje na Titanic, pořádají se závody mořských koníků, divočákům uplavala loďka, rodina slonů se plaví na dinosaurovi, žraloci koukají na Čelisti a mořský ježek valí voči.


 

Návštěva Ekocentra se taky neobejde bez hlášek a zajímavostí. Padne příspěvek na hnojení, třídění odpadků z moře a nalezení krtkova mobilu, není žihadlo jako žihadlo, medovina nesmí chybět u včeliček, drhá šance triček, opičí dráha, tapír ruční papír, praní prádla a mnoho dalšího.


 

V noci v kempu je to docela dobrodrůžo! Zpívá se na Kokoř je cesta, žížalák ztratil žížalici, slon se chce tulit ale slonici bolí hlava, divočáci shání něco na průjem, prasátko načpalo rodiče v chatce, šnek čeká na třináctku, slepý krtek opekl černýho buřta na krásu, ptáci chtějí zobnou španělské ptáčky a prostě taková ta klasická kempinková lehce chaotická dovolenková atmosféra.


 

Dostáváme se do města, kde můžete vidět koupačky v kašně, vybírání mincí z kašny, zájezd sarančat, Justin Bobr to zase rozsekává :-D, ze Silvinky už mám tik v oku, lvíče s okluzorem hraje na schovávanou, záporák vlk zase tropí neplechu, prodejce ovčích sýrů a všimněte si hlavně krásně ztvárněného kojení na veřejnosti a to navíc staršího dítěte.


 

Závěrem této pázdninové etikety pro nejmenší je dvoustrana v letadle, kde jsou hádky kvůli okýnku, panikařící ovce, uplakané dítě a vzteklá přísedící, kuře zahrávající si s ovládacími panely, Justin Bobr s nečekanou návštěvou v soukromém letadle (ano, slepý krtek to zase vyšmoulil), poštovní holubi okolo a určitě tam toho najdete mnohem víc.


 

ZÁVĚREM

Abych pravdu řekla, tento díl je za mě humorem (ale spíše humorem dospělý k dospělému) nejzábavnější ze všech, ale úplně bych jednotlivé díly nechtěla srovnávat. Každý je jedinečný a samozřejmě, že potřebujete všechny. Vyjímají se báječně v dětské Utukutu knihovničce, kde je mají holky na očích a neustále si v nich listují.

Na zadní straně máte vždy pojmenované jednotlivé postavičky a ze Silvinky mám už docela husí kůži až se mi jméno samotné trochu zprotivilo :-D ale právě, že je můžete krásně hledat na jednotlivých dvoustranách a vidět jejich příběh v průběhu celé knihy. Prožijte dovolenou s rodinou Brumlových, Kaňourových, dešťovkových a nezapomeňte na Justina Bobra!

Je to sice leporelo, ale Klaudi je z něj paf a má to jako vtipný komix, který neustále bere do školy na čtení a na návštěvy v domově pro seniory. Bude jí 11 a přitom jsou to její nejoblíbenější knížky ale já se nedivím, jsou opravdu vtipně psané, poučné a navíc pevnou vazbou vydrží dost. Jednoduše další parádní leporelo plné etikety do sbírky.

 


Pokud vás prázdninová etiketa pro nejmenší s názvem Kampak jedou Pepa s Edou? zaujala a chtěli byste ji svým dětem pořídit, najdete ji na eshopu nakladatelství Portál přímo ZDE.

 

Cena: 279Kč (původně 349Kč)

 

Žádné komentáře:

Okomentovat