4. července 2019

ČTEME: Edo! Ty NEPOSEDO! - Obrázková etiketa pro nejmenší

Novinka z dílny ilustrátorky Venduly Hegerové v kombinaci s texty Romany Suché a Pavly Etrychové je ve smyslu obrázkové etikety pro nejmenší.

Postavičky (především slona Edu a opičáka Pepu) už znáte z časopisu Puntík, kde se sem tam objeví a provedou nějakou tu neplechu.

V posledním čísle časopisu Puntík je dokonce celá dvoustrana z tohoto leporela. Pokud Vás zaujalo a pokud byste se chtěli dozvědět víc, pojďte se mrknout na dnešní recenzi.





ROZDĚLENÍ DVOUSTRAN

  • Dům a jeho okolí
  • Školka
  • Supermarket a další obchody
  • Plovárna
  • Divadlo s restaurací
  • Nemocnice
  • Nádraží
  • V lese
  • Když se setmí

Kniha začíná pohledem do domácnosti, kterým také končí - jen ve večerních hodinách. Můžete si s dětmi popisovat všechny možné detaily, které v knize uvidíte. Porovnávat Vaši domácnost s kreslenými domácnostmi a také konrétně chování Vašich dětí s chováním zvířátek v knize.




V supermarketu já musím honem, dát Vendulce palec hore! Všimněte si dole, opičí batole. Spí si krásně v nosítku, to je skvěle k užitku :-).




Už v recenzi časopisu Puntík jsem Vám psala o dokonalém bobrovi v dámských sprchách. Ten u mě vede ve velkém :-D. Tato dvoustrana je zrovna aktuální v letním období, kdy často chodíme na koupaliště nebo k vodě a krásně se dětem mohou vysvětlit jednotlivé situace.
 



Každá dvoustrana je doplněna krátkými básničkami, podle kterých můžete konkrétní situace vyhledat a rozpovídat se o nich.




No a jak je to s chováním v nemocnici a u doktorů? Tam jsme zrovna vychytali skvěle ultrazvuk, na který si Klaudinka včera vzpomněla, že ho viděla v knížce a hned mi to běžela ukázat a povídaly jsme i o tom, jak to probíhalo u nás :-). 




ZÁVĚREM

Překvapilo mě, kolik má kniha stran a jak moc je nabitá vším možným. Takové knihy mají u holek největší úspěch, proto jsem ráda, že se mezi oblíbené hned zařadila i tato kniha - i když je to už na ní bohužel docela znát, protože ji holky tahají všude možně.

Tím, že se jedná o pevné leporelo, tak je vhodné už pro malé děti ve věku kolem 2 let, kdy už více nasávají informace o tom, co je správné a co ne a krásně jim může rozvíjet slovní zásobu.

Ani u starších dětí, klidně i žáků na prvním stupni ZŠ, nešlápnete vedle.

V zadní části knihy máte pojmenovaných několik postaviček, jejichž příběhy můžete v knize sledovat a říkat, jestli se chovají slušně nebo jestli zlobí.

Knihu navíc seženete všude možně. Měla by být totiž běžně dostupná. My ji dokonce objevili i přímo v Globusu, takže veliké plus také za dostupnost :-).




Tak co myslíte? Získá si Eda Neposeda místo i ve Vaší knihovně?

1 komentář:

  1. Uz ji mam taky objednanou. Dcerku hned zaujala dvojstranka v Puntikovi a porad se k ni vraci. Za me povedena a poutava knizka.

    OdpovědětVymazat