12. července 2019

SVAČÍME: Domácí rybí salát

Na mrazáku se nám nahromadilo několik balení ryb a jelikož já v těhotenství rybu nemůžu ani vidět, natož jíst, nevěděli jsme jakým způsobem ten mrazák uvolnit. Až manžela napadlo vyzkoušet domácí rybí salát.

Já se na ten jeho nápad nejdříve moc netvářila, ale je pravda, že kupovaný máme oba moc rádi a přiznám se, že chutná i holkám. Tak by se mi hodila domácí alternativa, kterou bych jim mohla dát bez ohledu na složení.

Manžel se tedy vrhnul do díla a jelikož měl opravdu veliký úspěch, a to i u mě, rádi bychom ho doporučili i Vám. Ve srovnání s kupovaným je šťavňatější a můžete si ho okyselit či dochutit přímo podle sebe.




SUROVINY

  • 500g rybí filety
  • 450g směs mrkve, hrášku, kukuřice
  • 250 majolky/jogurtu
  • 250ml vody
  • 6 kuliček  nového koření
  • 4 bobkové listy
  • 6 kuliček celého pepře
  • 3 lžíce octa
  • Citron
  • Sůl



POSTUP

Připravíme si hrnec či hlubokou pánev, do které přidáme vodu, pepř, bobkový list, nové koření, sůl, ocet, nakrájenou polovinu citronu na plátky a přivedeme k varu. 

Pro jednodušší manipulaci na koření použijeme kovové (čajové) sítko).

Jakmile se voda začne vařit, přidáme zeleninu a vaříme 15 minut.

Následně přidíme celé filety ryby a vaříme dalších 15 minut.

Rybu můžete použít v podstatě jakoukoliv podle toho, kterou máte rádi. My použili mořskou štiku a i když by měly být filety bez kostí, je potřeba ty mrňavé ještě pohlídat.

Když uběhne dalších 15 minut, vyndáme rybu a natrháme ji na menší kousky. Přemístíme do hlubší misky, scedíme zbytek hrnce/pánve a vše k rybě přidáme.

Vymačkáme šťávu z druhé poloviny citronu a vše společně řádně promícháme, aby se všechny chutě propojily. 

Necháme zlehka vychladnout a nakonec zamícháme majolku nebo bílý jogurt - případně ještě dochutíme solí a pepřem.

Vložíme do lednice pořádně vychladit.

Lepší by bylo nechat proležet do druhého dne, ale kdo to má vydržet že?

Přejeme dobrou chuť! 



Žádné komentáře:

Okomentovat