9. července 2019

UČÍME SE: Kvído - Moje 1. kvízy (Farma)

Koncept Kvído je na trhu necelé dva roky a za tu dobu sklidil už spoustu chvály. Mně se také stále moc líbí a to především tím, jak zaujme děti a jak je zábavný a naučný.

V mých starších článcích najdete recenze několika produktů z edice Kvído, se kterými pravidelně pracujeme a stále nás moc baví - jen postupně od Klaudinky přecházejí k Sofince.






MAGNETICKÉ ZAVÍRÁNÍ

Krabička s magnetickým zavíráním mi přijde naprosto parádní, protože ji jednoduše dítě otevře a zase zavře. Nemusí se řešít žádné víko na spodní část krabičky. Je to jednoduše šup šup :-).




OBSAHUJE
  • 6 puzzlí (po 6 dílcích)
  • Samolepky na kostku
  • Kostku
  • 50 kartiček
  • Pravidla



PUZZLE 6 x 6 DÍLŮ

Puzzle jsou tématicky zaměřené na farmu i když se zdají být jednoduché na složené, tak jsou součástí hry a skládají se postupně. No anebo je také můžou děti skládat samostatné a zkusit třeba i soutěžit, kdo je bude mít složené dřív.



KOSTKA

Kostku tak úplně zatím nevyužíváme ani u kvízů se zvířaty, které máme již nějakou dobu. Zatím si vystačíme bez kostky, protože se snažím vybírat ty jednodušší otázky. Některé jsou docela těžké i na mě, to se přiznám :-D.



KARTIČKY

Kartiček je celkem 50 s různými farmářskými obrázky. Dají se krásně využít i mimo kvízy jako poznávačka, ukazování si nebo popisování konkrétních obrázků.

Líbí se mi, že v nich najdete například obrázek kořenové zeleniny, takže si hned s dítětem můžete říct co to je kořenová zelenina, proč se jí tak říká a jaká zelenina do této kategorie patří.

Stejně tak cibulová zelenina, nástroje a nářadí, bylinky a koření, plodová zelenina, skořápkové plody, listová zelenina, polní plodiny apod. Takže parádní rozvíjení slovní zásoby :-).




V detailu pár vybraných druhů kartiček pro bližší představu.




Kartičky z druhé strany s kvízovými otázkami, které jsou rozděleny do dvou úrovní a to pro věk 3+ a 6+. Musím ale říct, že i ty pro věk 3+ mi kolikrát přijdou těžké. Každopádně je kvíz naučný pro celou rodinu a vždy přijdeme na něco zajímavého :-).





JDEME HRÁT!

Když je hráč na tahu, vezme si vrchní kartu z balíčku a hodí kostkou. Nesmí se ale podívat na zadní stranu karty. Symbol na kostce určí otázku, kterou zodpoví. Poté předá kartu spoluhráči, který mu konkrétní otázku přečte.

Pokud hráč odpoví správně, získává jeden dílek puzzle. Pokud ale neodpoví anebo odpoví špatně, jeho tah končí a čeká až na něj opět přijde řada. Na konci tahu je vždy použitá kartička vyřazena bokem.

Vyhrává ten, kdo má jako první složený obrázek z puzzlí. 





DOPORUČENÝ VĚK

Doporučují se pro děti 3+, což by odpovídalo i když mi spíše přijde, že jsou otázky těžší. Pokud máte mladšího sourozence, tak si s nimi vyhraje taky, jen jiným způsobem. Může to být i tip na společný sourozenecký dárek. 


ZÁVĚREM

Z edice Kvído se mi kvízy líbí snad nejvíc ze všeho. Divadlo je tedy sice na jednu stranu přesahuje, ale u něj se mi líbí jen verze s farmou. Tyto kvízy se mi líbí všechny a doufám, že časem přibyde i kvíz s tématem Svět kolem nás a pak i Mořský svět, který mě také moc láká.

Je to neustálá zábava, která se dá hrát různými způsoby a jsou skvělým typem i třeba na delší cesty v autě anebo přímo na dovolenou.

Pokud by Vás kvízy zaujaly natolik, že byste si je chtěli pořídit, můžete je zakoupit na eshopu přímo ZDE, či v kamenných prodejnách Albi nebo například v Globusu :-)


Cena: 314Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat