23. října 2017

UČÍME SE: Kvído - Pohádkové divadlo (Život na farmě)

Z celé edice Kvído, mě osobně, právě toto Pohádkové divadlo - život na farmě, přijde jako úplně nejlepší produkt. I když musím říct, že mu Povídačky na cesty docela šlapou na krk :-D

Ale padlo mi do oka na první pohled, a celkově ze všech produktů jsem právě z tohoto divadla měla tu největší radost :-)

Celkově se snažím pořizovat "hračky" podobné reálnému životu, takže piráti ani princezny by u nás neuspěli. Ale život na farmě? Tak ten byl jasnou volbou, i když by ilustrace mohly být krapet reálnější :-)

V této "hře" se jedná o vymýšlení a zároveň hraní příběhu dle hodu na kostkách. Fantazii se meze nekladou a je jen na Vás a na dětech, jaký příběh vymyslí. Takové volné a zábavné hry mám ze všeho nejradši. Vzniknou zajímavé a mnohdy i vtipné příběhy :-)




OBSAH BALENÍ

  • Dřevěná základna (složena ze dvou částí)
  • Oboustranné pozadí (západ slunce a duha)
  • 10 rekvizit (stodola, traktor, traktůrek, náklaďák, kytara, plot, slunečnice, oheň, strom, dýně, )
  • 11 postav (farmář, farmářka, strašák, ovce, koza, pes, prase, kráva, kůň, krůta, kohout)
  • 3 kostky rekvizit/postav
  • 1 kostka akce (běhat, řídit, dělat, zpívat, krmit, jezdit)
  • Pravidla hry






ZAČÍNÁME HRÁT

Nejdříve se připraví spodní základna spojením dvou částí. Dále si vyberete pozadí, které umístíte do poslední rýhy základny. No a pak už jen stačí umístit aspoň dvě velké rekvizity na kamkoliv na hrací plochu. Na výběr máte buď stodolu, strom, traktor nebo dýni. Pak už jen stačí hodit kostkou a hezky podle hozených obrázků začít hrát :-) Tah prvního hráče končí tehdy, kdy odvypráví jednu až dvě věty příběhu - to si samozřejmě dle věku dítěte můžete upravit :-)




PŘÍKLAD PŘÍBĚHU

Hodila jsem kostkami krůtu, slunečnici, farmáře a řídit.

"Jednoho krásného dne se farmář rozhodl, že bude řídit náklaďák a zajede do vedlejší vesnice pro zásoby slunečnice, aby krůta měla co jíst":-D.

Do toho zapojíte figurky a necháte druhého hráče, aby v příběhu pokračoval.

V dalším hodu padlo zpívat, kohout, koza, kráva.

"Na cestu se chystal vyrazit v okamžiku, kdy kohout začne zpívat. Ještě zkontroloval, jestli něco nepotřebují dokoupit ostatní zvířata, hlavně koza s krávou a vydal se na cestu."

V třetím hodu padla stodola, náklaďák, pes a krmit.

"Jakmile nasedl do náklaďáku a už byl za stodolou, přiběhl za ním pes Alík a nepřestával štěkat. No jo, já ho zapomněl nakrmit - vzpomněl si farmář a vrátil se Alíkovi nasypat žrádlo do misky"

No a takto může příběh pokračovat, dokud se ho sami nerozhodnete ukončit :-)





Z divadla jsem opravdu nadšená, vážně moc :-) A i když je cena z mého pohledu trochu vyšší, tak je krásné a povedené, stojí za to! Určitě s ním nešlápnete vedle :-)

Aktivně podporuje děti ve slovní zásobě, komunikaci a kreativním myšlení. Rozvíjí fantazii a vzájemnou spolupráci. Tím, že se pokaždé vymýšlí jiný příběh, tak se divadlo jen tak nemůže ohrát a jen tak nepřestane bavit. Je sice určeno dětem 3+ ale radost udělá i starším :-)

Veškeré informace najdete na webu http://www.kvido.cz/

Další verze pohádkových divadel:


 Cena: 449Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat