11. října 2017

HRAJEME SI: Kouzelné hudební nástroje - piano a bubny

Kouzelné hudební nástroje z edice Kouzelného čtení jsou spíš jen takovým zpestřením k Albi tužce. Jedná se o piano a bubny, které fungují jako klasické hudební nástroje a stojí jen pár kaček :-) Je to zase krapet jiné použití Albi tužky ale jako doplněk běžného používání je to určitě moc fajn.




BUBNY

Bubny stačí rozložit na rovný povrch a stisknout tlačítko pro zapnutí. Pak už dítko může začít různě bubnovat dle libosti a užívat si hraní.




Bubny mají 6 různých tónů a k jejich doprovodu si můžete vybrat ze 4 různých rytmů. Hlasitost si můžete upravit ikonami, nebo si můžete vybrat rovnou na stupnici. Ikonou čtverce rytmus zastavíte.




PIANO

Piano je už od pohledu mnohem lepší jak bubny, protože má mnohem víc možností a víc se s ním člověk vyřádí. Píšu člověk, protože si s ním rádi hrajeme i my s manželem :-D




Zde jsou ikony 4 různých nástrojů. Jakmile se jich tužkou dotknete, začne hrát melodie s tím konkrétním nástrojem a následně tím nástrojem budou znít i celé klávesy.




Dále je na výběr z 10 různých dětských melodií. Melodie jsou krátné a pouze hrají, nedají se kombinovat s klávesami tak, aby hrála melodie a zároveň se hrálo na klávesy.




Tyto melodie jsou mnohem delší, než ty dětské a jsou přímo čistě z piana. Též nejde, aby hrála melodie a zároveň se hrálo na klávesy.




Vpravo v horním rohu jsou psány instrukce, jak používat kouzelné piano.




Klávesy jsou barevně označeny podle durové stupnice.




Samozřejmě, že se to s klasickými hudebními nástroji ani trochu nedá srovnávat a s jejich používáním se to nikterak nevylučuje.

My máme přímo varhany, na kterých jsem doslova ujížděla v pubertě (seděla jsem u nich hodiny a hodiny) a které milují obě naše cácorky, ale stejně si Klaudinka ráda vezme i tyto hudební nástroje, protože zní zase trochu jinak a mají jiné možnosti.

U těch bubnů by to chtělo nějaké lepší řešení, než tužku - dítě to svádí do nich bušit a s tou tužkou to neni tolik efektivní ale piano je pěkné.

Tyto kouzelné hudební nástroje se vejdou do menšího batůžku, takže jsou ideálním společníkem malých hudebníků na cestách :-) 


DOPORUČENÝ VĚK

Píše se 3+ ale neni problém vyzkoušet je i u menších dětí. Jen určitě pod dohledem. Je to sice pevnější papír ale i tak stále snadno poničitelný.

Nejsou oboustranné.


Cena: 53Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat