12. října 2017

MALUJEME: Vodní omalovánky - Aliexpress

Jelikož u nás podložka na vodní malování (též z Aliexpressu) vede již 3 roky, tak jsem ani trochu neváhala při objednávání těchto vodních omalovánek, které Klaudinka dostala v den svých narozenin (cíleně nepíšu k narozeninám, protože oslavu má až tuto sobotu 14.10). No a jedou denně takovým způsobem, že ani nestíhají usychat a dostávají zabrat, protože je tahá i do postele :-D





Omalovánky jsou velikosti zhruba 25x15cm a jedná se o 4stránky, které se vybarvují perem naplněným vodou. Pero je součástí omalovánek. Dítko může vybarvovat také dle úkolů na protější straně. Zde u mašiny se vybarvováním hledá například hvězda, znak nebo ptáci :-)




Na tomto obrázku hasiči sundavají ze stromu kočku na hledá se hydrant, žaludy, kočka, lékařský symbol, hasičské helmy a pes. U každého z obrázků se dá zároveň vyprávět příběh, co se tam děje a co kdo dělá.




Zde jsou 4 různé druhy zaparkovaných aut a hledá se znak východu, dveře, betonové bloky, znak schodiště, obtisk ohně a kola. Zároveň se dá procvičit angličtina, kterou má Klaudinka denně v běžném chodu školky, takže se jí v tom snažím podporovat i doma.




Na posledním obrázku je buldozer, který má Klaudinka ze všech aut nejradši :-D a hledají se popelnice, bezpečnostní kužely, sbíječka, barikáda, helmy a lopaty. Musím říct, že i já jsem ráda za rozšíření slovní zásoby a někdy mám ale opačný problém, kdy si nemůžu vzpomenout na český název :-D




Závěrečná strana je čistě jen o pojmenování dopravních prostředků, se kterými jsme se na předchozích stranách setkali. Žlutou stranu můžete odtrhnou nebo nechat, jako podklad.




Vybarvila jsem kousek vodním perem pro představu, jak to zhruba vypadá. Postupně se začnou barvy ztrácet tím, jak obrázek usychá. Na pero se nemusí nijak tlačit, stačí dělat lehké tahy a obrázek se krásně vyplní :-)




Zakoupíte například ZDE, kde máte na výběr s více témat. Já volila dopravní prostředky, protože je Klaudinka hodně na auta a mašiny :-) ale můžete si vybrat také:

  • Čísla
  • Písmena
  • Zvířata
  • Víly
  • Dinosaury

Chtěla bych pořídit časem ještě jedny, protože stejně jako auta miluje i dinosaury :-) Vyjdou na necelou stovku, záleží také na kurzu USD a jsou skvělé na cesty :-)

5 komentářů:

  1. Super tip na dárek pro naši dvouletou cácorku :-) Chtěla bych se zeptat ještě na tu podložku na vodní malování - nemáte odkaz? Děkuji moc :-) Helča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna jsem na to narazila,tak s dovolením dám odkaz :)
      https://www.mamasvet.cz/vzdelavaci-hracky/magicka-podlozka-na-malovani/

      Vymazat
    2. Na aliexpressu si stačí zadat water mat a vyjedou odkazy .. vychází na cca 70Kč-100Kč

      Vymazat
  2. Karol prosím pěkně v kolika jste pořídila tu podložku na malování? Dcera bude mít 3 roky, tak zvažuju jestli koupit podložku nebo omalovánku. Děkuji :) Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kolem prvního roku jsem jí pořizovala, je to na takové to první čmárání kdy se dítě seznamuje s tím, že se dá malovat :-)

      Vymazat