16. října 2024

UČÍME SE: Číslohraní - 10x jiná zábava

A abecedy přeběhneme k počítání aneb Číslohraní od Pexi je na stejném principu, jako vzdělávací hra s názvem Abeceda není nuda. Tentokrát se naučíte deset různých her, ale s hrou se dá pracovat mnoha dalšími způsoby.

"Hra „ČÍSLOHRANÍ“ je skvělá zábava, pro 1 až 4 hráče od 4 do 8 let, ale současně i velmi dobrá pomůcka při výuce dětí předškolního věku. Během hry děti poznávají čísla i způsoby jejich zapisování a počítání, rozvíjejí si postřeh, logické myšlení, paměť, manuální dovednosti, soustředění a trénují reflexy."

Tak se na ni pojďme podívat blíže :-).


 

OBSAH VZDĚLÁVACÍ HRY

  • Puzzle (40Ks)
  • Herní deska
  • Figurka
  • Kostky (2Ks)
  • Žetony (40Ks)
  • Návod


 

PUZZLE S ČÍSLY A OBRÁZKY

Puzzle se skládají ze čtyř dílů a je jich celkem 40. Jsou barevně rozděleny a vždy obsahují číslovku, puntíky, slovo a obrázek. Děti si tak čísla fixují i jinak, než jen číslovkou jako takovou.


 

NÁVOD NA HRU

Hra obsahuje návod s češtině a slovenštině. V návodu se kromě obsahu hry dočtete také deset tipů na hru, které jsou vždy podrobně vysvětlené.


 

HRACÍ DESKA S KOSTKAMI A FIGURKOU

Hrací deska je s čísly od 1 do 10. Uprostřed byly žetony plus, mínus, rovná se, které můžete využívat k různým hrám a počtům. Dvě klasické kostky a jedna figurka, kterou postupujete po čísech - víc figurek není potřeba.


 

ŽETONKY

Žetonky jsme ani tady ještě nerozbalovali, spíš z důvodu bezpečnosti a snadnému poztrácení. Žetony můžete využívat na další způsoby počítání. Můžete je sčítat, řešit sudá/lichá čísla, větší/menší apod.


 

MOŽNOSTI HRY

V návodu je napsaných celkem 10 způsobů hry, ale hned vás začnou napadat další a další způsoby.

 

  • Jeden, dva, tři, kdo bude první?
     

Všechna puzze rozložte obrázky nahoru a promíchejte je důkladně. Odpočítejte si do startu a začněte hledat dílky pro sestavení jednotlivých puzzle. Počet sestavovaných puzzle si můžete určit odle počtu hráčů nebo jak se domluvíte. Kdo jako první složí domluvený počet, vyhrál.

 

 
  • Počítám a hledám

Puzzle se rozdělí do čtyř sektorů obrázky nahoru a hází se kostkami. Čísla, která padnou na kostkách (hází se oběma) sečtěte. Hledejte čísla, která nějakým způsobem představují číslo hozené na kostkách. Ty si dávejte před sebe. Hra končí, jakmile vám začnou chybět dílky. Kdo má víc dílků vyhrává.

 
 
  • První počty
Hra s hrací deskou, kdy rozložíte kolem dílky puzzliků a házíte kostkou. Na kterém čísle kostka padne, to rychle najdete a seberete. Během hraní můžete brát dílky i ostatním hráčům, pokud chcete hru zpestřit a okořenit. Hra končí pokud se povede někomu sestavit jednu celou sadu (tří nebo čtyř dílků). Úprava pravidel je na vás.
 
 
 
  • Počítáme s čísly (procvičování)
Vyberte si sadu čísel a rozložte se před sebe. Připravte si desku s kostkou a figurkou. Hoďte figurkou a podle toho, co vám padne, posuňte figurku na hrací desce. Z čísla, na které jste posunuli svoji figurku vytvořte výsledek a složte k němu příklad.
 


 
  • Počítání se slovními čísly
Připravte si čísla psaná slovy a hoďte kostkou. Kostku použijte jako výslede a sestavte příklad. Takto dokola můžete procvičovat různé příklady.



 
  • Porovnání větší/menší
K této hře budete potřebovat dva druhy puzzliků. My si zvolili číselné a puntíkové. Otočíte je obrázky dolu a vyberete vždy dva dílky, které porovnáte a určíte větší/menší z nich.


 
  • Hledání podle kostek
Seřadily jsme řadu slovních čísel od nejmenší po největší a puntíků od největších po nejmenší, pak už jen stačí hodit kostkou a najít konkrétní puzzliky v řadě.


ZÁVĚREM

Číslohraní je skvělou vzdělávací hrou pro malé děti, které se s čísly teprve seznamují i pro starší děti, které už umí základní sčítání i odčítání ale zaujme i pokročilejší děti, které mohou pracovat s puntíky a kombinací čísel. Věk je sice doporučovaný od 4 let do 8 let, ale zasáhne i starší.

K tomu si můžete vymyslet mnoho dalších her v kombinaci s kostkou, postřehem, hledáním apod.

Pokud vás vzdělávací hra Číslohraní zaujala a chtěli byste ji pořídit, najdete ji například na eshopu pexik.cz přímo ZDE a nezapomeňte, že až do 30.11 platí slevový kód KAROL20 na krásných 20% slevy.


Cena: 280Kč

 

Žádné komentáře:

Okomentovat