17. října 2024

UČÍME SE: Poznej - Před a po (edice Hra školou od Pexi)

Další skvělou naučnou hrou od Pexi, tentokrát přímo z edice Hra školou, kterou jsme dostali k recenzi a představení je hra Poznej - před a po, která učí děti souvislostem. Určena je dětem od 4 let, ale nebála bych se to zkusit i s mladšími. Zvlášť pokud mají starší sourozence a spoustu toho pochytávají od nich.

"Mezi 36 rozloženými a promíchanými dílky hledají děti sadu 3 puzzle, které spolu souvisí. Ty je nutné sestavit tak, aby na nich znázorněný děj šel správně časově za sebou. Hra přiměje děti pozorněji sledovat, naučí je vnímat časovou posloupnost a vyvozovat závěry. Jedná se o skvělý trénink logického myšlení."

Tak se na ni pojďme podívat detailněji :-).

 

 

 

OBSAH HRY

Hra obsahuje celkem 36 pevných dílků puzzlí, ze kterých vytvoříte 12 sad. Puzzle jsou jednoduché a dobře se dětem skládají. Barvy se občas opakují, takže není úplně jednoduché najít tři puzzle stejné sady čistě podle barev.


 

MOŽNOSTI HRANÍ

Pokud s hrou dítko seznamujete poprvé, je důležité, aby vědělo co s čím souvisí a bylo seznámeno s konkrétními obrázky ve hře. Případně vyjmenovat všechny věci na obrázku, kdyby některou konkrétní věc z obrázku nepoznalo. 

Pak už si může trénovat jemnou motoriku skládáním jednotlivých puzzlíků, procvičovat barvy a každé složené sady si můžete povyprávět co se přesně děje. Že vlasy se stříhají nůžkami či u kadeřníka/holiče, že ze semínka zaléváním vyroste květina, že se pastelkami nakreslí obrázek apod.

Tím, že jde jen o několik desítek puzzlíků, můžete je brát sebou i na cesty, pokud je z krabice přemístíte do menší krabičky nebo pytlíčku.


 

SLOŽENÉ PUZZLE

Složíte tedy celkem 12 obrázků v různých tématech a děti se naučí, že kohoutek opraví instalatér, že na terč se střílí lukem a šípem, že dřevo se kácí sekyrou, že špinavé prádlo se vypere v pračce a je pak čisté, květiny se musí zalévat i to, že díra na kalhotech se zašije jehlou a nití.


 

Že vlasy se stříhají nůžkami, aby byly krátké (nebo se zajde do holičství), že čaj se musí zalít horkou vodou, do lampičky se dá žárovka, aby svítila, šťávu z pomeranče musíme vymačkat, obrázek se pomaluje pastelkami a že do hnízda snese vajíčka ptáček.



 

ZÁVĚREM

Jak jsou činnosti za sebou, co je před a co je po, časová posloupnost a orientace v čase, vyvození závěrů, procvičení barev i trénink jemné motoriky. 

To vše hra Poznej - před a po nabízí. Primárně určena dětem od čtyř let ale doporučovala bych je i v dětských skupinách, školách, centrech pro děti apod. může být i parádní jako skupinová hra.

Pokud vás tato vzdělávací hra z edice Hra školou od Pexi zaujala a chtěli byste ji pořídit, mrkněte na eshop pexik.cz přímo ZDE a nezapomeňte, že až do 30.11 platí slevový kód KAROL20 na krásných 20% slevy.

 

Cena: 250Kč


Žádné komentáře:

Okomentovat