10. října 2024

LUŠTÍME: Časopis Prasátko Peppa

Jak jistě víte, Olivka je neskutečnou milovnicí Peppiny a i když nejsem zrovna zastáncem takových pohádek, časopisů, blbinek, chtěla jsem ji udělat radost, protože neni den, kdy o ní nemluví, neni den, kdy se s ní nemazlí a tak jsem v červnu objednala předplatné časopisu a přidala jsem k tomu ještě dvě starší čísla, která byla dostupná.

Při výsledné ceně jsem se trochu orosila ale to její nadšení a radost mi za to stojí. A jelikož vždycky sdílím, když přijde nové, nahrnulo se i několik dotazů a já se rozhodla, že k tomu sepíšu článek ať vidíte, jak vypadají jednotlivá čísla a jak vypadají dárky. Vychází šest čísel ročně, takže každé dva měíce máme ve schránce poklad .. doslova .. pro tu naší Olívii.

Tak se na ně pojďme podívat blíž, ať víte, co očekávat a jak to celé vypadá.

 

 


ČÍSLO 4/23 SE SOUPRAVOU NA PEČENÍ

Tohle číslo je z loňského roku a doobjednávala jsem ho k předplatnému. Narozdíl od novějších čísel je toto z matného papíru. Novější čísla jsou z lesklého papíru a špatně se do nich píše, ale o tom až později. Tohle číslo je tedy posledním s matným papírem a má (stejně jako ostatní) přes třicet stran.


 

Vystřihnete si pokladnu, zahrajete si na obchod, vybarvíte dvoustranu kamarádů podle návodu v pravém horním rohu - tím, že je časopis matný, může se do něj kreslit pastelkami a tužkou.


 

Vybarvíte odznak Peppina klubu, přilepíte okna, vymyslíte co se bude prodávat, zahrajete si na obchod, spojíte tečky a vyřešíte problém maminky Myškové.


 

Vybarvíte knoflíky, pani Myškovou, maminku Zaječici, přiřadíte ceny ke správným hračkám, vybarvíte dortík, najdete všechny rozdíly, vyřešíte bludiště, zajdete si na zmrzlinu, nakreslíte Peppu s kamarády v klubovně a ještě několik dalších aktivit vás v tomto čísle čeká.


 

Dárkem tohoto čísla je mini sada na pečení s válečkem, metlou, lžičkou, mísou, mixérem a talířkem - neočekávejte bůh ví jakou kvalitu, jsou to opravdu blbinky ale Olivka si všechno sdružuje do "Peppinovýho" kufříku, má to většinou pohromadě v jednom a dává si na to pozor. Mixér se dá zvednout tak, abyste pod něj vložili misku a šroubkem nahoře můžete otáčet a mixovat.


 

ČÍSLO 1/24 S POŠTOVNÍM VLÁČKEM

Další číslo, které jsem vzala samostatně k předplatnému bylo číslo s poštovním vláčkem. To už je lesklé a zkuste si do lesklého časopisu malovat a čmárat tužkou nebo pastelkou. Tady už jsou nutný fixy, který ale Olivce zrovna nedávám. Tužka je sice špatně vidět, ale na to její luštění zatim stačí a vybarvování nechávám na ní.


 

Vyrobíte si papírové kloboučky, vybarvíte rodinné auto, zajdete so restaurace, přečtete si komix o narozeninách dědečka, vyřešíte Peppin příběhový kvíz, vytvoříte menu pro rodinnou večeři, přiřadíte stíny a vybarvíte plakát.


 

Vysrknete špagety, bludištěm dostanete Peppu ke správnému stolu, dokreslíte dobrůtky a připravíte si rychlý a chutný medvídkový toust.


 

Najdete rozdíly, vyřešíte dezertové hádanky,nakreslíte talíř špaget a budete slavit s dalším papírovým kloboučkem - v čísle jsou tedy celkem dva kloboučky, na titulní i závěrečné straně.


 

Tohle číslo obsahovalo poštovní vláček s vagonem, nákladem v podobě balonku, dopisem, balíčky a papírovou Peppinou jako pošťákem. Opět je to obyčejný křehčí plast, nic velkého ani bytelného a divim se, že to Olivka nepoztrácela ale schovala do svého Peppinového světa. Papírové věci jsou z pevnějšího papírua Peppina se ohne tak, aby mohla stát.


 

ČÍSLO 3/24 SE SADOU S TELEFONEM

Další číslo už bylo přímo předplatným a nevěděla jsem tedy, co mi přijde a jak to bude vypadat. Přišlo do schránky, což se divim, že se nacpalo, protože tyhle dárky jsou prostornější a obsahovalo mobil, hodinky a klíče - nevydávající zvuky.


 

Vyrobíte si obrázek přátelství, dopíšete chybějící číla do telefonu a podíváte se do Peppina pokoje, kde je potřeba vyplnit pátrací seznam a najít vše, co vidíte na obrázcích.


 

Přečtete si komix o tom, jak se Zuzka stěhuje a vyrobíte si obrázkové dopisy, které jsou oboustranné a na druhé straně můžete vyzdobit jejich vnitřní část. Tradičně vymalujete velký plakát podle nápovědy a prozkoumáte pocity dle výrazů Peppiny.


 

Dokreslíte okna domu a nakreslíte, jak bude asi vypadat Zuzčin nový dům. Projdete stezku laskavosti a nakreslíte pro Zuzku speciální korunku. Dozvíte se, jak to se Zuzkou nakonec dopadlo a povíte Peppině o svém nejlepší kamarádovi či kamarádce. Zakreslíte hvězdičkovou tabulku přátelství, vyřešíte telefonní hádanky a zahrajete si hru Tři v řadě.


 

Telefon je vyklápěcí a otočný ale je uvolněný, takže si dělá do chce. Hodinky mají namalované ručičky, se kterými se nedá pohybovat a klíčky od auta jsou jakoby alá na mačkání. Prostě ptákoviny, co vám budu povídat ale když Olivku vidim, jak si s tim hraje, tak to zahřeje ani nevíte jak.


 

ČÍSLO 4/24 S PŘEKVAPENÍM

Předposledním číslem, které vám představím je číslo s překvapením, kdy konkrétní dárky nejsou na časopise zakresleny, tak jsem musela dohledávat, co tam vlastně bylo, protože to má Olivka všechno dohromady a chybí nám flétna, kterou strčila nevim kam a nikde neni. Každopádně kromě flétny obsahovalo ještě pytlík s pirátskými mincemi a konvičku s hrnečky. Tyto dárky mě mile překvapili.


 

Zahrajete si na ošetřovatele v Zoo a vyrobíte si čapku, pomůžete postarat se o zvířata, přečtete si komix o zoologické zahradě, vyřešíte Peppin příběhový kvíz, vybarvíte pana lva a přiřadíte zvířata se stíny.


 

Procvičíte si počítání, vybarvíte velký plakát, prolezete motýlím bludištěm, připravíte si ovocná zvířátka, najdete všechny rozdíly a pokusíte se podle nápovědy zjistit, kdo je kdo.


 

Dopřejete si čas na oběd, zahrajete si hru Chňap!, vybarvíte Toma i třepetavýho kamaráda a vyrobíte si další zvířátka pro svoji zoo.


 

Flétna tedy nenalezena ale je klasická velká zhruba jako ten sešit, žlutá se samolepkou Peppiny, takže Olivka šťastná, že jí jednu dobu nedala z ruky ale nevíme jestli je u táty nebo někde zapadlá, protože se po ní slehla zem .. aneb holt ne všechno udrží v kufříku, ale paradoxně se jí neztrácí ty nejmenší ťitěrnosti. Dále tam byl pytlík s pirátskými mincemi a konvička s hrnečky. Ne že by to nějak souviselo s tímto číslem, ale musim říct že se mi to zalíbilo.


 

ČÍSLO 5/24 S DOKTORSKOU SADOU

Jako poslední číslo nám zatím přišlo v půlce září tohle s doktorskou sadou a to jsem si řekla ty bláááho, tohle je fakt dobrý ve srovnání s tím, co přišlo dříve a i Olivka se nadchla, že bude pani doktorka ale spíš je to veterinární sada. Řekla bych, že se laťka zvedá, ale uvidíme s dalšími čísly, co ještě přijdou.


 

Vyrobíte si náplasti a veterinářskou jmenovku, navštívíte čekárnu u veterináře a zaškrtnete všechna zvířátka z obrázku, přečtete si komix o malém rorýsovi a vyřešíte Peppin příběhový kvíz. Nakreslíte domácího mazlíčka a vymalujete plakát z veterinární ordinace.


 

Spojíte hladová zvířátka s jejich večeří a zjistíte, jak správně nakrmit ptáčky. Naučíte se, jak pečovat o domácí mazlíčky a nakreslíte akvárko. Také vystřihnete hřeben a učešete morčata.


 

Rozloučíte se s rorýsem a vyrobíte si kartičky pro hraní na pohyby různých zvířat. Zahrajete si na veterináře a ořetříte rorýse jak nejlépe umíte. Vybarvíte obrázek podle čísel a vyrobíte si báječnou veterinářskou aktovku.


 

Tahle sada je opravdu parádní na to, co obsahovaly starší čísla. Najdete v ní stetoskop, lahev na léky, teploměr, odznak a mobilní telefon. Neni to zase bůh ví jaká kvalita ale aktuálně Olivčino nejhranější náčinní ze všeho, co již nasbírala.



 

ZÁVĚREM

Časopis Prasátko Peppa jsem tedy objednala na rok, což je celkem 6 čísel. Objednala jsem přes portál Send.cz a roční předplatné stojí 662Kč, jednotlivé výtisky jsou za 130Kč

Je škoda, že je časopis lesklý a je nutné do něj kreslit fixami, aby to bylo k něčemu vůbec vidět. Matný a hrubší by byl lepší, ale co se dá dělat. Olivka z něj zatím ještě nechce stříhat a šetří si to, ale luští podle nálady, stejně tak vybarvuje obrázky. Z časopisu má velkou radost a věřím, že budeme předplatné prodlužovat, protože tohle období ji jen tak nepřejde.

Dřív bych nad něčím takovým kroutila hlavou, ale musim zase říct, že holky nikdy nic takhle ohromně nechytlo (maximálně Ledové králoství) v takové síle, jako chytla Peppina Olivku, tak se holt v něčem udělají ústupky noo .. všeho s mírou a mohlo by být ještě hůř hahaha :-D.

 

Žádné komentáře:

Okomentovat