19. září 2017

UČÍME SE: Kouzelné čtení - Hravá angličtina

Hravou angličtinu mám ze všech knížek prozatím nejradši. Má moc krásně ilustrace a zpracování a je namluvena příjemným hlasem. Zamilovala jsem se do ní na první pohled - i když z mého pohledu to neni moc objektivní, jelikož mám angličtinu jako takovou sama ráda a u dětí jí podporuji od útlého věku.

Namluvená je srozumitelně. Žádný hatmatilka ale opravdu jde všemu krásně rozumět. 

Kniha je takový jeden krásný vyprávěcí příběh :-)




VYSVĚTLIVKY IKONEK

  • Kniha - názvy předmětů/postav a co dělají
  • Bublina - co jednotlivé postavy říkají
  • Nota - písnička nebo básnička
  • Kostky - 3 úrovně kvízu

Vlajkou spojenou s ikonou knihy a ikonou bubliny se ta konkrétní aktivita přepne do češtiny. Písničky a báničky jsou jen v angličtině a otázky v kvízu také.




ROZDĚLENÍ DVOUSTRAN

  • At home
  • At the cottage
  • At the Zoo
  • At the market
  • At school
  • At the park
  • Spring/Summer
  • Autumn/Winter

Na této dvoustraně se seznámíte se členy rodiny a jejich domovem. Je zaměřena na základní slovíčka jako například kdo je kdo v rodině, kolik jim je let, kde pracují, rodinné vztahy apod. Vše je opět propracováno do detailu. Připravuje se narozeninová oslava, takže se dozvíte kdo co chystá. Neni zde přímo písnička ale krátká narozeninová melodie Happy Birthday to you.




Z domu se dále přesouváme na chalupu, která je nádherně zpracovaná a ilustrovaná. Úplně na mě dýchá ten vesnický život :-) Babička uvařila polévku a dělá palačinky, děda okopává záhon pro zeleninu. Na této dvoustraně se nachází básnička.




No a s další stranou se dostáváme na výlet do Zoo, kde si děti procvičí slovíčka co se zvířat týče a také se dozví základní informace i jednotlivých zvířatech. Na této dvoustraně se nachází básnička.




Následuje dvoustrana At school, kde si děti procvičí slovní zásobu co se týče barev, tvarů, čísel, ročního období, dnů v týdnu, hudebních nástrojů apod. Zde se nachází písnička My bonnie is over the ocean.




Moc se mi líbí zpracování ročních období. Jsou zde vyobrazeny různé aktivity, které do toho konkrétního období patří a které to období vystihují. Vybrala jsem aktuální dvoustranu s podzimem a zimou. 

K podzimu patří pouštění draka, vyřezávání dýní, hrabání listí, orání pole a příprava dřeva na zimu. K zimě patří stavění sněhuláků, koulování, sáňkování, lyžování a bruslení. Na této dvoustraně jsou dvě různé básničky.




KVÍZY

Tím, že jsou v angličtině, tak dají zabrat i dospělému, což je naprosto parádní. Hraním se rodič s dítětem vzájemně učí cizímu jazyku. Něco je snadné ale něco teda složitější, že si někdy řikám, že takové slovíčko vůbec neznám :-D


DOPORUČENÝ VĚK

Na knize se sice píše od 6 let ale klidně bych knihu využívala v době, kdy se s prohlížením a povídáním celkově začíná. Takže klidně od 1 roku, aby to dítě poslouchalo reálnou angličtinu.

Děti jsou jako houby - nasávají informace, které později využívají dle svojí potřeby. Neplete se jim hlava dalším jazykem. Neberou angličtinu v tomto věku, jako další jazyk. Berou to přirozeně jako součást mluvení.

U nás angličtina přišla na řadu kolem 15. měsíců, kdy Klaudinka začala znakovat a já jsem jí pomocí BabySigns rozvíjela dál. Sosala slovíčka, která později sama při znakování začala používat a můžu přímo říct, že začala mluvit anglicky - česky to samozřejmě znala ale výslovností je čeština mnohem složitější.

Co se školky týče, tak tu tam mají přirozeně. Jedna z učitelek na děti (i na rodiče :-D ) mluví v angličtině a dochází jim tam i mladý sympaťák rodilý mluvčí. Takže Klaudinka tu angličtinu bere naprosto přirozeně. Už vnímá, že to je jiný jazyk ale nepovažuje to za nic zvláštního.

Kniha je určitě vhodná i pro dospělého, který s angličtinou začíná.

Cena: 359Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat