25. září 2017

LUŠTÍME: Časopis Puntík - říjen 2017

Další číslo časopisu Puntík na světě a asi mi to nebudete věřit ale laťka se zvedá stále výš a výš. Toto číslo opět převýšilo to předchozí a jestli to tak bude i nadále pokračovat, tak mi už dojdou slova chvály :-D

Toto číslo je tak nabité aktivitami, že sami nebudete vědět, kde začít. Prohlížela jsem si ho celé v úžasu a opravdu klobouk dolu celému puntíkovému týmu za to, jak skvělou provádějí práci!

Přiznám se, že jsem do žádného z čísla zatím ještě nezasáhla nůžkami ale tohle číslo nůžky okusí, protože je v něm naprosto skvělá věc, u které se nemůžu dočkat, až si jí někam vystavíme - ale o tom až za chvilku ;-)

Opět doporučuji předplatné, tentokrát jsme Puntíka dostaly o 2 dny dříve, než je pak běžně v novinových stáncích. A jako dárek je tentokrát rozvrh pro školáky.




A CO NÁS NEJVÍCE ZAUJALO TENTOKRÁT?


1. ZÁSOBY NA ZIMU

Oboustranná aktivita, z každé strany jiná :-) Na této straně vyrábíte zásoby na zimu pro myšáka a lišáka, kdy využijete zásoby, které máte doma. Na druhé straně se pytel Mylišáků vybarvuje podle puntíků na záplatách.




2. TO JE ALE ZMATEK

Dvoustrana se zmatkem nás bavila už v prvním čísle. Je to parádní aktivita na přemýšlení a logické uvažování i když na druhou stranu nic není nemožné že :-D




3. JABLÍČKO S ČERVÍKEM

Jablíčko si vystřihnete společně s červíkem i listem. Červík se poskládá jako harmonika a posledním varhánkem se společně s listem se na jablíčko přilepí :-)




4. HRA HADI A ŽEBŘÍKY

Tuto hru určitě každý z nás zná z dětství. Já jí milovala a moc mě vždycky bavila ale nikdy jsem jí neměla přímo koupenou. Hra je pro libovolný počet hráčů a je to podle klasiky, kdy žebřík znamená posun vpřed, had posun vzad. Nově je přidané jablíčko, které umožní hod kostkou ještě jednou. No a abychom se u toho také něco naučili, tak když se hráč na daném políčku zastaví, řekne jakou má to políčko barvu.




5. PRŮSVIT

Průzkumníka Žárovku milujeme obě dvě. Ten je naprosto geniální a jeho průsvity nemají chybu! V tomto průsvitu se počítají jablíčka na stromě. A také tam najdete jednoho uličníka, který tahá průzkumníha Žárovku za čepici :-)




6. KALENDÁŘ ROČNÍHO OBDOBÍ

Vrchol tohoto čísla! Zrovna na internetu naháním něco podobného ale takto krásně zpracované bych zaručeně nic neobjevila. Jsem z toho naprosto paf! A už se nemůžu dočkat, až ho s Klaudinkou sestavíme. Naprosto úžasná oboustranná nádhera :-)






7. PUNTÍKOVY NÁPADY

No a nesmí chybět ani závěrečné puntíkovy nápady, které jsou inspirací nejen něčeho na zub ale také krásného podzimního tvoření z listí.




V tomto čísle mě také potěšila reklama na eshop s montessori hračkami. O Montessori jako takovém se z mého pohledu stále málo ví a nebo si lidé myslí, že to jsou pouze předražené hračky. Tak doufám, že i tímto způsobem se o něm lidé začnou více informovat.

No a na poslední stránce reklama na mého milovaného Kvída od Albi, o kterém v průběhu října budu psát recenze.

Celé číslo si můžete prohlédnout v tomto videu :-)




A kde Puntíka seženete? Je k dostání v trafikách Lagardere – Relay a Inmedio, Peal, Finex, Valmont, Presmedia, GECO a v obchodech Albert, Tesco, Globus nebo na Česká poště. Sama za sebe ovšem doporučuji předplatné, ke kterému si navíc můžete vybrat dárek :-) 

Více informací na oficiálním WEBU časopisu. 

Cena 29Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat