Taky máte rády, když se vaření ujme chlap?
U nás je to poměrně pravidelné. Manžel vaří i peče. Často jsme v kuchyni společně, rádi spolupracujeme. Každou jeho vařící akci si naprosto užívám, protože kolikrát dokáže z vody vytvořit naprosto luxusní chod :-D A nápady má také docela zajímavé.
Jednou měl takhle už dlouho chuť na špízy, já ty klasické ale moc nemusím. Napadlo ho, že by mohly být z mletého masa a to jsem už mlsně kývala. Tak se do toho pustil, a večeře byla brzy na stole :-)
SUROVINY
Na špízy
- 250g mletého masa
- 4 rajčata
- 2 cibule
- 1/2 cukety
Na bramborovou kaši
- 1kg brambor
- 1 jarní cibulka
- Kousek másla
- Špetka himalájské růžové soli
POSTUP
Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme a vložíme je do parního hrnce, který zapneme na 35 minut. Samozřejmě, že je můžete uvařit i klasicky ve vodě. Já ale preferuji vaření na páře :-)
Nakrájíme cibuli, cuketu a rajčata na kolečka, z mletého masa uděláme kuličky nebo válečky a postupně vše napichujeme na jehlici.
Mleté maso nijak zvlášť neupravujeme. Pokud chcete, stačí ho pouze osolit - případně opepřit.
Nakrájíme cibuli, cuketu a rajčata na kolečka, z mletého masa uděláme kuličky nebo válečky a postupně vše napichujeme na jehlici.
Mleté maso nijak zvlášť neupravujeme. Pokud chcete, stačí ho pouze osolit - případně opepřit.
Počet vyjde přibližně na 5 jehlic. Jehlice
naskládáme přes menší pekáč, do kterého nalijeme decilitr vody a pečeme na 200°C přibližně 30 minut.
Nakonec jen rozšťoucháme brambory s jarní cibulkou, máslem a solí na kaši a můžeme podávat.
Dobrou chuť!
Nakonec jen rozšťoucháme brambory s jarní cibulkou, máslem a solí na kaši a můžeme podávat.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat