24. dubna 2019

MÁMY SOBĚ: Zábavně vzdělávací centrum Fantazie Sokolov

Abych pravdu řekla, tak my moc do podobných dětských herniček nechodíme - když nepočítám náš Babyclub Robinson, kam chodíme 1x týdně na dopolední kroužek. Samostatně chodíme pouze do Fantazie přibližně jednou za čtvrt roku, protože nám přijde v našem okolí nejlepší.

Není to místo, kde si dáte kávu, posedíte a jdete domu. Je to místo, kam přijdete dopoledne a odcházíte večer totálně k.o, protože s dětmi prolézáte všechny možné atrakce a rychle se vrátíte do dětských let. Navíc si pochutnáte na výborných jídlech i dezertech.

Do Fantazie chodíme pravidelně asi rok a půl, proto jsem se rozhodla, že Vám veškeré dojmy napíšu do detailní recenze. Ať tu máme taky něco jiného než knihy a hračky :-).




O FANTAZII

Zábavně vzdělávací centrum Fantazie se nachází na kraji Sokolova, kousek od areálu Zdraví.

Je vybudována na 1000m2 a její konstrukce je dovezena z Belgie. V zahraničí jsou tato centra velice oblíbená a proto se majitelé rozhodli vybudovat něco podobného také u nás. 

A já jsem tedy upřímně ráda, že je takové centrum takto blízko po ruce.

Většinou na takové centrum narazíte ve velkých městech, kde bývá dost často plno a to já nesnesu, to bych měla i strach o holky, aby na ně někdo neskočil nebo aby se jim nic nestalo.

V případě Fantazie máme už vytypovaný vhodný čas na návštěvu, kdy máme kolikrát celou Fantazii jen pro sebe a to je úplně nejlepší :-).

Je klimatizovaná a dělí se na vnitřní a venkovní část, takže si v ní každý najde to své.

U části pro nejmenší se nachází vyvýšené stoly se zásuvkami, kde můžete zapojit své notebooky a s dětmi na očích pracovat.

Bezplatné Wi-Fi připojení je samozřejmostí.


PŘÍCHOD

Pokud přijedete autem, můžete zaparkovat přímo před Fantazií. Nejbližší MHD se nachází přibližně 300 metrů od Fantazie přímou čarou. 

Při příchodu do Fantazie si zujete boty, které si následně s dalším oblečením a věcmi můžete schovat do klíčem uzamykatelné skřínky. Skříňky jsou na minci, která se Vám při opětovném otevření vrátí.

Následně dojdete k recepci, kde zaplatíte vstup a řeknete si na kolik peněz si nabijete hodinky, které následně využíváte k placení jídla, pití ale také žetonů do autíček. Pokud Vám určitá hodnota peněz na hodinkách zůstane, bude Vám vrácena při odchodu.


POSEZENÍ

Projdete recepcí a buď si můžete rovnou objednat něco k pití anebo se nejdříve půjdete usadit.




Na výběr máte klasické stolky se židlemi nebo můžete využít kožené rohové sedačky pro pohodlnější sezení a případný poobědový spánek dětí.




ZÓNA PRO NEJMENŠÍ

Zónou pro nejmenší je myšlen ohraničený prostor v pravé části Fantazie, který obsahuje po celé ploše měkké otíratelné matrace. Na nejmenší tam čeká malá trampolína, velké kostky plastové i látkové stavebnice a další ohraničený prostor s klouzačkou a plastovými míčky.




ATRAKCE PRO STARŠÍ

Jako první Vám s největší pravděpodobností padne zrak na velikou širokou ohnivou klouzačku. Ta má barvu ohně doslovně trefenou, protože já jako dospělák často sjedu až na koberec :-D.




Dále uvidíte ohraničený dvoupatrový prostor se spoustou dalších různorodých atrakcí, které si popíšeme za chvilku.

Když půjdete dál směrem doprava, určitě neminete dvě větší trampolíny. Často na nich děti skáčou s velkými míči nebo si je přehazují z jedné trampolíny na druhou. Holky zde tráví většinu času, skákání je moc baví.




Za trampolínami objevíte průchod k autodráze se zaparkovanými autíčky - autíčka jezdí na žetony a jedna jízda trvá 3 minuty. Žetony si můžete zakoupit u pokladny - jeden žeton stojí 25Kč. Každé autíčko má jinou barvu, tím jsou odlišené podle rychlosti jakou jedou. Je potřeba stlačit pedál, aby se autíčko rozjelo, takže dítko posadit tak, aby pedál sešláplo a Vy mu můžete jen pomáhat s volantem.




Hned kousek od autodráhy narazíte na vysokou "pavučinu". Tuto atrakci má Klaudinka ze všech nejraději. Vždy vyleze nahoru a propadává postupně patro po patru až dolu.




No a úplně po levé straně je výborná bobová dráha, kdy si v dolní části vezmete boby, se kterými vyšplháte po měkkých schodech nahoru a po válcové dráze pustíte dítko dolu. Může se zdát, že jezdí opravdu rychle ale jakmile najede na koberec, hned se zabrzdí.




Co se týká vnitřní části dvoupatrového prostoru, tak tam kolikrát ani nevíte co dřív a kudy to vůbec vzít, protože se cest nabízí několik a dost často nevíte, kde vylezete :-D. V následujících fotkách bych přiblížila ty nejoblíbenější části.




Čtyřproudová skluzavka je oblíbená stejně tak, jako široká ohnivá. Jen tato má narozdíl od té ohnivé doslova vlny a jízda je zase jiným zážitkem. Nalešťěná je ale famózně a nebýt sítě kolem, vyjedu snad až na parkoviště.




Tobogán, v podobě zelené roury, začíná v horním patře a stáčí se vedle pavoučí sítě. Častěji ho využívá Klaudinka, Sofi se ho ještě bojí a abych pravdu řekla, je docela krkolomný ale nic, co by člověku mohlo ublížit.

Dále si můžete vybít energii na boxovacím pytli.




Zajímavý je také točící válec, na kterým se mi udělalo docela zle, když mě manžel roztočil :-D. Děti jsou ale klidnější (jak které že? :-D) a ty naše si sednou dolu a odráží se nohama.




Dobrodružné můstky se zdají být klidné a přátelské, ale přejít je bez zaváhání a zaškobrtnutí je opravdu jedno velké dobrodrůžo. Nečekala jsem, že budou náročné i pro dospělého a tak jsem poprvé šla na jistotu a málem jsem si rozbila čumák, jak se to celé zatřáslo. Od té doby po nich chodím s respektem :-D.





DOPLŇKOVÉ HRAČKY

Mimo atrakce si deti mohou hrát s několika panely, které jsou u laviček před hlavním prostorem pro starší děti anebo se po Fantazii mohou projet na různých odrážedlech.



SOLNÁ JESKYNĚ

V solné jeskyni jsme byli za celý náš život úplně poprvé právě ve Fantazii. Měli jsme tedy nějaká očekávání, ale realita byla úplně jiná - lepší, mnohem lepší.



Moc nás překvapilo, že podlaha hřála, takže jako první co uděláte je to, že si zahrabete nohy do soli, natáhnete se na lehátko a začnete si fascinovaně prohlížet strop, který lehce svítí barevnými světýlky.




Překvapilo mě, že tam ta sůl doslova lítá vzduchem, jako kdyby sněžilo, ale okem to nevidíte, viděla jsem to až na některých fotkách, které jsem fotila s bleskem. Stačí si třeba zívnout a hned máte pusu plnou soli :-D.

Je to tam neskutečně příjemné. Lehnete si do lehátek, přikryjete se třeba i dekou, pokud Vám bude chladněji a relaxujete.




Pro děti je tam připravena skluzavka a několik báboviček + jsou puštěny pohádky v televizi.

V solné jeskyni je použito několik druhů soli ať už na stěnách či v zásypu.

Chodíme tam s partou kamarádek a dalšími dětmi ale nejvíc ze všeho bych si tam dovedla představit partu mamim koukajících na nějaký film :-D. Nerušený relax .. to je sen :-).




VENKOVNÍ ČÁST

V sezóně se otevírá také venkovní část, kde se můžete vyvětrat, pokud Vás už uzavřená klimatizovaná část nebude bavit nebo pokud budete chtít nasbírat vitamín D na sluníčku.

Najdete tam několik velkých trampolín, tobogán, horolezeckou stěnu nebo fitness.

My upřímně v té venkovní části ještě nebyli. Spíše si na návštěvu Fantazie vybíráme zimní období, nepříznivé počasí anebo naopak fakt vedra, kdy jsme rádi za vnitřní klimatizaci.

Každopádně se venku chystá několik změn a úprav, tak se těším a jsem zvědavá, co se tam nakonec vymyslí a co tam dalšího přibyde.

S přehledem si ale vystačíte v té vnitřní části a budete mít dost :-D.


JÍDLO A PITÍ

Co se týče výběru jídel, tak to je na většině míst problém. Většinou všude různě narazíte na fastfoody a nezdravá jídla. Ve Fantazii mě ale překvapil výběr jídel, kde jednoduše vyberete i jídla vhodná pro malé děti.




Z jídel jsme ochutnali už docela dost druhů a vše je opravdu výborné. Vždy se těším na další návštěvu, protože bych se některých jídel mohla doslova ujíst - konkrétně píšu o naprosto delikátních Gnocchi s restovaným kuřecím masem, smetanou a parmezánem (mlask).




Porce jsou poměrně veliké, že se s přehledem podělím i se Sofinkou. No a pro milovníky pizzy Fantazie nabízí poměrně velký výběr z 10 druhů, kdy si každý najde tu svoji oblíbenou.




Co se týče pití, tak si můžete dát Vaši oblíbenou kávu, svařák, čaj, víno, točené limonády apod. Ke kávě si můžete vybrat z několika druhů dezertů či dortů, které uvidíte v chladících boxech u pokladny.


PO JÍDLE SPÁNEK

Pokud máte dítko, které po obědě stále spí, můžete ke spánku využít kožené sedačky, na které pravidelně dáváme spát naši Sofinku a kamarádky prcek na nich také bez problémů spí.

Nemusíte kvůli spánku hned domu. Děti se vyspí na místě a pak hurááá zpátky do hry a veškerou nabranou energii zase řádně vybít.




Vždy jen dáme něco pod hlavu anebo je přikryjeme mikinou či dekou. V klídku si dáme kávu a popovídáme si. Aspoň chvilku nemusíme za dětmi lítat.


AKCE

Fantazie pravidelně pořádá různé akce pro děti ať už focení, malování na obličej, Mikuláše, Halloween, přespání, příměstné tábory ale také aktivity zaměřené na dospělé - jako například beauty party apod.

Já se přímo ve Fantazii chystám rozjet pravidelné MAMAsrazy, na kterých budeme otevírat různá témata nejen ohledně rodičovství. Vytvořila jsem k tomu facebookovou skupinu MAMAsrazy ve Fantazii, kde se budou domlouvat podrobnosti a doufám, že se srazy pořádně rozjedou :-).


CENÍK

Děti do 1 roku mají vstupné zdarma
Starší děti platí 150Kč na den (víkend 190Kč na den)
Doprovod 60Kč na den (víkend 90Kč na den)
Rodinné vstupné (2+2) 390Kč na den (víkend 490Kč na den)


ZÁVĚREM

Je to centrum, kam chodíte s dětmi "za odměnu". Není to hernička, kam byste šli párkrát týdně, je to opravdu místo, kam jdete jednou za čas na celý den. Takže se Vám nestane, že se Vám to tam okouká a nebude Vás to příště už tolik bavit. Naopak se těšíte na další návštěvu a výborná jídla, která příště ochutnáte.

Ve Fantazii jsme jako celá rodina byli už mnohokrát, takže recenzi píšu i s dost velkým odstupem a na mém názoru se stále nic nemění.

Naopak čím víc informací o Fantazii získávám, tím to tam mám víc ráda a vždy se těšíme na další návštěvu.




Je to místo, které je neustále čisté, voňavé a doslova babyfriendly.

Pokud by Vás zajímalo víc informací, veškeré informace a vše důležité najdete na webových stránkách www.fantaziesokolov.cz a na facebookové stránce Fantazie Sokolov.

Ať se Vám tam líbí! :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat