4. dubna 2019

POMÁHÁME: Fond Sidus - Malý zachránce aneb hra plná zábavy i učení

Tohle je již třetí článek na produkt z Fondu Sidus.

První článek, se kterým jste se na mém blogu mohli setkat byli LEPÍCI. Druhý článek, jsem psala v lednu letošního roku a představila jsem Vám v něm BAREVNÝ ROK.

Tuto hru, s názvem malý zachránce, mám doma již nějakou dobu. Mám ji od Venduly Hegerové, která mi ji poslala v jednom z balíčků, ale ještě na ni nepřišla řada. 

Já mám navíc takový problém v tom, že jsou to tak krásné produkty, až mi je líto je začít používat a všechno bych měla nejradši vícekrát :-D. Ale Klaudince se vrátilo období dopravních značek a to ve velkém, takže přijde konečně řada i na tuto hru.



O HŘE

Hra je vzhledově jako větší pracovní sešit o velikosti A4.

Je z lesklého papíru, takže jsou veškeré samolepky znovupoužitelné a hru můžete hrát až do jejich opotřebení :-). Anebo ji můžete také již vylepenou používat stále dokola a povídat si o konkrétních situacích, dorpavních značkách apod.

Zaměřena je nejen na dopravní výchovu, ale také na různé situace jako třeba nabídnutí pomoci staršímu/nemocnému či postiženému člověku, kam se obrátit pro pomoc, znalost základních telefonních čísel a třídění odpadu.



POJĎME SE PUSTIT DO HRANÍ

Nejdříve je potřeba připravit všechna autíčka i postavičky, které se vystřihnou a slepí tak, aby stály.

Dokonce si můžete připravit i vlastní řidičský průkaz.




Hra neobsahuje přesné pokyny ke hraní, takže se z mého pohledu postupuje podle čísel. Začíná se na startu, kde se zároveň také nalepí samolepka "start".





Vždy máte v každém bodě nějaký úkol, který je potřeba splnit, abyste mohli jít zase dál.

Například: " Jsi-li svědkem dopravní nehody, přivolej pomoc. Záchranná služba má číslo 155. Lékař pomůže zraněným, policie vyšetří dopravní nehodu. Když si nebudeš jistý komu volat nejprve, zavolej na číslo 112. Úkol: Nalep samolepku lékaře.




Samolepek obsahuje taky pěkné množství.



V cíli hry je oslava 10. narozenin fondu Sidus, ke které patří dort, balonky a zároveň je po ní potřeba také uklidit a proto jako poslední úkol třídíte odpad - nalepíte samolepky do správných kontejnerů.




A ještě pár fotek detailů ze hry.






Ilustrace Venduly Hegerové jsou v tomto bezkonkurenční a já ten její styl prostě miluju! :-D


ZÁVĚREM

Krásně řešená hra, plná samolepek - na které děti slyší ve velkém a která zároveň učí hravou a závabnou formou velmi důležité informace.

Co se týče Fondu Sidus, tak se jedná o neziskovou organizaci, jejímž cílem je dlouhodobě podporovat nemocné a potřebné a to po finanční ale také materiální stránce. No a ilustrátorka Vendula Hegerová pro ně připravuje různé publikace a materiály, které jsou opravdu povedené.

Veškeré informace o fondu Sidus a to včetně toho, co nabízí, najdete na oficiálních webových stránkách přímo ZDE. Můžete oslovit školky i školy pro které Fond Sinus dělá různé projekty, o kterých se dočtete ZDE, kde je ke stažení i návod na realizaci :-).


Cena: 50Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat