22. dubna 2019

VYRÁBÍME: Inspirace z e-booku k příležitosti Dne Země od Montessorihracky.cz

"GREEN APRIL" - tak se nazývá kampaň ke Dni země, kterou na období 1.4 - 22.4 naplánoval tým z MontessoriHracky.cz. Na facebookové stránce MontessoriHracky.cz můžete každý den sledovat zajímavé informace, týkající se právě tohoto dne. 

Součástí této měsíční kampaně je i šíření e-booku, kde najdete inspiraci na aktivity a tvoření s dětmi v rámci různých ekologických témat (https://montessorikurz.cz/ebook-eko-aktivity/).

A právě z tohoto ebooku jsme se inspirovali a vyzkoušeli několik aktivit, ze kterých vznikly moc krásné produkty a ozdoby.




Nejdříve jsme vyrazili na procházku a nasbírali různé druhy přírodnin.




1. MALOVANÉ NÁHRDELNÍKY S OBTISKY PŘÍRODNIN

Na tyto náhrdelníky jsme si připravili slané těsto, které jsme vyváleli a menší skleničkou vykrájeli kolečka. Na kolečka jsme následně obtiskli pampelišky, klacíky a zamáčkli kamínek. A nesmí se zapomenout ani na dirky kvůli zavěšení.

Po zaschnutí a zatvrdnutí těsta si holky náhrdelníky pomalovaly vodovkami, navlíkly si je na provázek a přidaly jsme dřevěné korálky.

Krásná ozdoba v podobě medailonku hotová :-).




2. ZAHRADNÍ SÁDROVÁ DEKORACE S PŘÍRODNINAMI

Do této dekorace jsem se zamilovala na první pohled i přes to, že nemáme zahradu, jen balkon.

V originálním článku s touto dekorací jsou jen obtisky, ale my se rozhodli, že tam přírodniny necháme celé. Je to tak hezčí a barevnější.

Připravila jsem si podle návodu sádru do malého plastového talířku. Snažila jsem se, aby nebylo sádry moc, aby lépe a rychleji uschla.

Pak už jen stačí do ní zlehka zabořit přírodniny a nechat kompletně zatvrdnout.

Musím říct, že se mi tato dekorace líbí moc a mohl by to být i tip na dárek pro babičku/dědu, aby si takovou dekoraci vystavili třeba někde na terase - případně ji zkusit vyrobit třeba z betonu.




3. ZÁVĚSNÁ DEKORACE S PŘÍRODNINAMI

Pro tuto dekoraci jsme opět využili slané těsto. Opět, jako v prvním případě, slané těsto vyválet a vykrojit skleničkou kolečka - nesmíme zapomenout na dirku kvůli zavěšení.

Na vykrojená kolečka jsme s pomocí vody nalepili listy, pampelišky a sedmikrásky. Jen škoda, že se pampelišky následně zavřely - ale to už je kouzlo přírody :-D.

Po zaschnutí a zatvrdnutí navlíkneme na šnůrky, najdeme vhodnou větev a zavěsíme.

Lidi ty bláho, to je tak nádherný, že to snad ani neni možný. V reálu mi to přijde hezčí než na fotce a musím říct, že to je fakt boží!

Musíme kouknout ještě po dalších podobných dekoracích a vyšperkovat si tak celý byt.




ZÁVĚREM

Doufám, že se Vám inspirace líbila, že si ebook sami stáhnete a zkusíte si také něco vytvořit.

My si toto tvoření užili na maximum a navíc si vyzdobili i bydlení.

Krásný slunečný den :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat