7. září 2022

LUŠTÍME: Časopis Puntík - září 2022

Záříjový časopis Puntík máme doma již nějakou chvíli, ale zánět rohovky mi zabránil v dřívějšímu sepsání recenze. Tento článek bude pouze listovací, nestříhali jsme z něj nic, protože se snažím debordelizovat pokojík holek a s tím souvisí i omezení čehokoliv nového nebo tam na to budu muset vzít opravdu lopatu na sníh :-D.

Toto číslo je plné berušek a hub. Upletete pavoučkovi pavučinu, schováte se před deštěm s Brunem a Berdou, vyřešíte záhadu roztrhané pavučiny s opičkou Maki, nasušíte jablka s Lízou a Pupíkem, vyhledáte všechny nesmysly, pohrajete si s písmenky, namažete Dinovi štípance od komárů, zajdete si na huby s průzkumníkem Žárovkou, postavíte domeček Červíkovým a užijete si s Puntíkovo nápady.

To je zase paráda! Tak se na něj pojďme podívat detailněji :-).




CO NÁS ZAUJALO NEJVÍCE?

 

1. DOKRESLENÍ PAVUČINY

I když pavouky nesnesu, kreslení pavučiny mě od malička bavilo. Ani nevím, proč? Je to moc hezké grafomorické cvičení, které mě baví především v období Halloweenu v kombinaci s voskem a suchými pastely. V této aktivitě nejen, že dokreslíte pavoučkovi pavučinu, ale navíc si můžete zkusit pohrát s kapkami rosy.


 

2. BRUNO A BERDA

Bruna a Berdu si holky zamilovaly. Jejich přípěhy jsou vtipné podobně, jako Mylišáci. Tentokrát v lese najdou naprosto bílou houbu a nechápou, k čemu je? Na odpověď ale nemusí dlouho čekat a nakonec za ni jsou rádi.



S Brunem a Berdou si ještě zalétáte v dešti - vybarvíte jim deštníky a zkusíte uhádnout, kdo se pod jakým deštníkem skrývá. No a na vedlejší straně dle stínů houbiček rozhodnete, kdo se po které klouzačce sklouzne.


 

3. OPIČKA MAKI PÁTRÁ

Opička Maki zase řeší nějakou záhadu. Řeší je ráda a tak ji nedělá problém nechat se vytrhnout od plánované činnosti, například sbírání hub, a hned jde záhadu řešit. Tentokrát objeví rozzlobeného pavouka, který celé odpoledne pletl síť a v noci mu ji někdo roztrhal. Kdo to asi byl?

 

 

4. LÍZA A PUPÍK

Líza s Pupíkem nás v tomto čísle pobavily způsobem sušení jablek. Připomnělo nám to Pejska a Kočičku, když se vzájemně věšeli na šňůru po tom, co ze sebe udělali hadr na podlahu. S ovocem souvisí i následující strana, kde je potřeba hrušku i jablko rozkrojit a překreslit ovoce na stejná místa v druhé tabulce.


 

5. HLEDÁME NESMYSLY

Nesmysly jsou na jedné straně, ale hlavně, že vůbec jsou. Pozorně se podívejte! Uvidíte krtkův dort, nanuky, sladké sny, houbeles apod. To je zase srandy kopec! Krtkův dort v pytli teda nemá chybu, abych pravdu řekla :-D. K tomu všemu najděte také kytaru, housle a trumpetu.


 

6. DINO A SAURA

Dino a Saura řeší repelent. Saura se nastříkala proti komárům, ale Dino odmítnul a nakonec se divil. No ale Saura to taky moc nevyřešila, když se vydala do lesa v pantoflích. Společně s nimi si zacvičíte a nakonec spojíte správně všechny páry bot.


 

7. HRAJEME SI S PÍSMENKY

Kolíčkové aktivity jsou skvělé na všechny způsoby. Děti si procvičují a hlavně posilují prsty. Jsou navíc i praktické na cesty. Stačí vám jen pár kolíčků. Tato aktivita je zaměřena na první písmeno ve slově, ale existuje mohem víc druhů i na barvy, poslední písmena apod.


 

8. PRŮZKUMNÍK ŽÁROVKA

Já už bych tak potřebovala další knížku s průzkumníkem Žárovkou. Ach jooo! Žárovka se s Edisonem vydali do lesa a těší se, co v něm najdou. Edison je v myšlenkách trochu jinde a něco z jeho výběru v lese neroste, co to je?


 

9. DOMEČEK ČERVÍKOVÝCH

Před lety jsem vám říkala, jak mi je líto stříhat podobné vystřihovánky. Že to rychle zničí, že to moc dlouho nevydrží atd. Pak jsem se přes to přenesla a holky je opravdu využijí až do rozpadnutí. Některé z nich mají doslova roky a vypadají stále dobře. Tohle je naprosto dokonalý domeček rodinky Červíkových a já jsem z něj unesená! Tohle až jim vystřihnu, tak jim to nedám !!! :-D To je taková nádhera! Vždy si říkám, že Andrea nemůže laťku zvednou ještě výš .. jenže ona může a vždy ji zvedne.



 

10. PUNTÍKOVY NÁPADY

Puntíkovo nápady by mohly mít taky svoji knížku, co vám budu povídat. Kolikrát tam objevím něco skvělého, co potřebuju zkusit s dětmi, jenže pak to založím a nevím, kde to bylo. Takže Puntíku, co takhle knížka plná nápadů hmm? To by byl v babyclubu (a nejen v něm!) HIT !!! :-).



ZÁVĚREM

Puntíkovi jsme věrné od samého začátku. Vydal se na cestu mezi vás v podobném čase, jako můj blog a tak nějak spolu od té doby plujeme a snad to tak bude i nadále. Nejdřív na něm vyrostla Klaudinka, Sofinka je teď konečně pomalu ale jistě (ovšem záleží na náladě) v luštícím módu a Olivka je v prohlížecí fázi. Chodí nám dva a já to beru i jako zálohu do budoucna.

Můžete si ho předplatit na webu https://send.cz, kde mrkněte i na jednotlivé bonusy zasílané k předplatnému. Určitě doporučujeme předplatné už kvůli tomu, že chodí pohodlně do schránky a můžete využít sourozenecké předplatné společně s časopisem Tečka!

Přejeme pohodové letní luštění!

 

Cena: 59Kč

 

Žádné komentáře:

Okomentovat