26. října 2023

HRAJEME SI: Kvídovo rybaření z edice Kvído

Podobné magnetické hry určitě znáte - rybiček s pruty je na trhu mnoho a to včetně různých DIY návodů a děti to moc baví, to sama pozoruju už mnoho let. Jenže takové Kvídovo rybaření, to je jenom jedno! 

Další z her pro nejmenší děti, která nám přibyla v babyclubu a kterou bych vám, ve spolupráci s eshopem Albi.cz, ráda představila blíže. Procvičíte si trpělivost, jemnou motoriku i jednoduché počítání. Pro pokročilejší hráče si Kvído připravil i další zajímavé varianty hry.

Tak se na něj pojďme podívat detailněji :-).

 

 

 

OBSAH KVÍDOVA RYBAŘENÍ

  • 12 dřevěných rybiček a jiných živočichů
  • 2 dřevěné rybářské prut
  • 1 barevnou kostku
  • Návod na varianty hry (CZ/SK)
     

 

NÁVOD NA RYBAŘENÍ

Kromě přípravy a základních pravidel hry také získáte inspiraci a nápady na různé způsoby rybaření - přece jste si nemysleli, že budete jen tak obyčejně magnetickým prutem tahat potvůrky z krabičky a tím to hasne :-P. Můžete hrát rybaření na rychlost, vytáhnout součet 18, lovit objednané úlovky (hodem kostkou), hrát na zakázané úlovky, barevně si rybařit anebo se pustit do Kvídova rybářského biatlonu či turnaje - a tomu se řiká opravdová dávka inspirace!





RYBKY A DALŠÍ ŽIVOČICHOVÉ

Těchto dřevěných potvůrek s ukrytými magnety je v balení celkem 12. Nejsou to ale žádné mrňavé potvůrky, jsou pěkně veliké tak, aby se s nimi dobře pracovalo i prckům a nechtěly je tolik strkat do pusy (jak to známe že). V průměru mají kolem 5cm - některé jsou větší, jiné menší. Z druhé strany mají čísla, která můžete se staršími dětmi sčítat ať už na body nebo na konkrétní hodnotu.



 

HRACÍ KOSTKA

Barevná dřevěná hrací kostka s čísly 1-6 a barvami, které odpovídají zadní straně živočichů. S kostkou můžete hrát některé hry, kdy cílíte na konkrétní číslo nebo barvu. Je o kus větší, než běžné hrací kostky.


 

RYBÁŘSKÉ PRUTY

Dřevěné rybářské pruty s bytelným zakončením a pevným lanem, u kterých se vám jen tak nestane, že je děti urvou .. jo, urvou. Kolikrát v obchodech narazíte na provázky, co se dokáží přetrhnout samy. V tomto případě je dobře vyřešeno i zakončení, kdy se nemůže stát, že by magnet vypadnul, odpadnul nebo se jakkoliv vyndal. Hra je pouze pro dva hráče, takže jsou v balení dva, ale dá se hrát i v týmu a případně se střídat.


 

PŘÍPRAVA HRY

K přípravě hry potřebujete jen zamíchané rybky a živočichy, kteří koukají na vás a nejsou vidět jejich čísla. Připravíte si pruty a rozhodnete se, kterou z her budete hrát. Můžete trénovat čistě jemnou motoriku lovením a vyndaváním, dokud nebude akvárko prázdné. Můžete hodit kostkou a určit, které číslo se pokusíte vylovit anebo kterou barvu budete lovit. Můžete lovit jenom rybky anebo jenom živočichy a tím rozpoznávat konkrétní druhy.




 

ZÁVĚREM

Kvídovo rybaření je skvělá zábava pro prcky od 3 let, ale já mám v babyclubu děti od roka a věřím, že si s hrou vyhrají úplně stejně, jako starší .. jen to pojmou obyčejnější hrou. Starší děti už mohou kombinovat a cílit. Jednu dobu jsme ji vozili v autě na cestě na výlety.

Líbí se mi, že se ke hře využívá původní krabice, která je sama o sobě designově vytvořená jako akvárium a rybičky v ní jsou více na hromadě, takže musí dítko více bojovat a nemá to lovení tak jednoduché, jako kdyby měla každá rybka svůj prostor.

Stejně tak musím ještě jednou vypíchnout dobře vyřešené pruty, které jsou opravdu bezpečné i pro ty nejmenší, co se snaží neustále něco okusovat, žužlat a strkat do pusy.

 

 

Pokud vás Kvídovo rybaření zaujalo a chtěli byste ho vašim ratolestem pořídit například k blížícím se Vánocům anebo jako drobný dárek k Mikuláši, najdete ho na eshopu Albi.cz přímo ZDE.

 

Cena: 224Kč (původně 249Kč)

 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat