24. října 2023

UČÍME SE: Slova v hrsti + Počítání v hrsti z edice Kvído

Mějte slova i počítání v hrsti s novinkami z edice Kvído, díky kterým si procvičíte mimojiné matematické a jazykové dovednosti, tvorbu slov, logické myšlení, práci s čísly i slovní zásobu. 

Ve spolupráci s eshopem Albi jsme k testování dostali obě verze a to jak počítání, tak i slova. Slova jsou pro mě osobně, jako pisatelku, bližší a počítání mě trochu děsí, stále i když jsem dávno ze školy. K procvičování je ale důležité oboje - především hrou.

Pojďme se na tyhle sympatické plechové krabičky plné kostek společně podívat blíže :-).

 

 

SLOVA V HRSTI

Zelená plechová krabička v sobě  skrývá celkem 13 dřevěných kostek z toho světle modrá je určena pro Slovensko a růžová je určena pro Česko. Vždy by se mělo hrát jen s jednou z nich! V recenzi je mám nafocené společně, protože mezi sledujícími mám i mnoho lidí ze Slovenska, tak aby si mohli vyzkoušet také skládat slova :-).


 

MINI BROŽURKA

Tak malá a přitom obsahuje úplně vše, co potřebujete. Kromě základních obecných pravidel a tipy, která slova jsou doporučena k uznání, se dočtete také několik nápadů na hru - Poslední kostka, Jeden tvoří, Všichni najednou a zjistíte, jak je hraje slovní Yatzi i jakým způsobem připravit Kvídův velký turnaj.




 

KOSTKY KAM SE PODÍVÁŠ

Kostky jsou krásně pestrobarevné, dřevěné a opravdu veliké. Když vám spadne ze stolu, snadno ji najdete a když hrajete ve větším počtu hráčů, pořád na kostky dobře vidíte.



 

VYMYSLETE NEJDELŠÍ SLOVO

Česko využívá růžovou kostku a Slovensko světle modrou - pokuste se z náhodně rozházených kostek vymyslet nejdelší slovo a napište mi ho třeba do komentáře. Připravila jsem tři příklady náhodně rozhozenýh kostek, tak jsem zvědavá, co vymyslíte :-). 




 

POČÍTÁNÍ V HRSTI

V červené plechové krabičce se schovává počítání v hrsti, ve kterém tentokrát máte za úkol sestavit tu nejdelší rovnici a to ne ledajakou. Je to například 9x4=34+2. Ha! Slova mi jdou skvěle, ale tohle .. to je moc na moji hlavu, která má s počítáním celoživotní problémy. Je to tedy skvělá výzva!


 

MINI BROŽURKA

Ani v počítání v hrsti nesmí chybět mini brožurka, která vás provede celou hrou. Dozvíte se obecná pravidla, kdy neplatí rovnice stejného čísla - například 53=53 a nejsou zde závorky, takže násobení a dělení má vždy přednost před sčítáním a odčítáním. No a žolíka používáteza jakékoli matematické znaménko.




 

KOSTKY KAM SE PODÍVÁŠ

Jen tentokrát s čísly a matematickými znaménky. Kostky jsou úplně stejné, jako ty slovní. Také pestrobarevné, dřevěné a parádně veliké do každé ruky. V tomto případě žádnou nevynecháváte ale používáte úplně všechny.



 

SESTAVTE NEJDELŠÍ ROVNICI

Zde to bude trochu na delší lokte, než slova .. anebo ne? Třeba se mezi vámi najde někdo, kdo je v čílech mnohem jistější a rychlejší, než ve slovech. Pokuste se sestavit tu nejdelší rovnici. Dostupné máte tři následující fotky s náhodně rozhozenýma kostkama. Vaše nápady a výsledky mi pište třeba do komentáře nebo do zprávy.





 

ZÁVĚREM

Tak malé krabičky a tolik zábavy .. nebo spíše nervů s počítáním, ale slova mě baví moc! S holkama hrajeme spíše společně jako koop, než abychom hráli proti sobě. Sofinka je v první třídě, Klaudinka ve třetí ale s kostkami mohou s přehledem pracovat i mladší a naopakstarší žáci, protože s nimi otevřete nekonečno různých možností a dají se přizpůsobovat různému věku - což je na nich skvělé!

U mladších sourozenců můžete procvičovat poznávání písmen, předškoláci a prvňáci pomalu začínají číst a starší už si kombinují slova jak je napadne. To samé u matematiky, kdy nejdříve seznamujete s čísly, následně s jednoduchými počty a starší děti už frčí na složitějších rovnicích.

Krabičky se vejdou do každého batůžku, ale klidně si můžete do kapsy strčit jen pytík s kostkami a užívat si na cestách, ve vlaku, při školní přestávce, ve družině a kdykoliv jindy vás napadne. Jsou opravdu mulltifunkční a zabaví i skupinu až pěti dětí. To se vyplatí!


Žádné komentáře:

Okomentovat