8. února 2024

UČÍME SE: Build your own SEA CREATURES sticker book

Samolepkové sešity, knížky, alba frčí u dětí v různém věku. Už dvouleťáci rádi lepí a trénují si na samolepkách jemnou motoriku. Baví to ale také školkové děti, prvňáčky a dokonce existují i samolepkové sešity pro ještě starší děti. 

Na tento poklad plný, mnohdy až děsivých, kreatůr jsem narazila úplnou náhodou, když jsem pro desetiletou Klaudinku hledala příběhové knhy v angličtně, abych ji posunula ještě o kus dál, protože jí to bylo doporučeno i ve škole. Zabrouzdala jsem na náš oblíbený eshop booksforjoy a rovnou projela ještě výprodeje a různé slevy.

Objevila jsem tohle parádní samolepkové veledílo, které i vás zaujalo, když jsem ho sdílela a tak jsem se rozhodla ho zahrnout na blog, protože na eshopu najdete mnoho dalších parádních verzí. Vybrala jsem Sea Creatures, protože mají fascinující ilustrace a naučíme se společně zase něco nového, co ještě neznáme, protože tito živočichové nejsou v běžných encyklopediích a knihách.

 

 

 

LISTUJEME SAMOLEPKOVÝM SEŠITEM

Samolepkový sešit je o velikosti A4 ale o pár centimetrů širší. Čeká vás v něm celkem 13 nejneuvěřitelnějších stvoření v oceánu. Jsou absolutně fascinující a od té doby, co máme sešit doma, tak si ho pravidelně sama prohlížím. Ilustrace jsou opravdu úchvatné a dechberoucí. Některé až děsivé ale pořád ohromující. 

Seznámíte se s keporkakem, obří pacifickou chobotnicí, talířovkou svítivou, perutýnem ohnivým, plachetníkem obecným, murénou pardálí, koníčkem mořským, kladivounem bronzovým, karetou obrovskou, soltýnem barakudou, vřeténkou mandarínem, velkotlamcem johnsůvým a krabem světlonohým.

O každém tajemném živočichovi se dozvíte základní zajímavosti, vědecké názvy, kde všde žijí, čím se živí, jak jsou velcí i jak dlouho žijí. Samolepkami doplníte chybějící části a tím vám vznikne plnohodnotná strhující ilustrace, většinou dvoustránková. Wooooow!














 

SLOVNÍČEK TROCHU JINAK

Aby se děti angličtinou provázely ještě o kus efektivněji, na konci velkoformátových obrázků je čeká slovníček s vysvětlením některých názvů - samozřejmě je to komplet v angličtině, takže se sice dozvíte, co to konkrétní slovíčko znamená ale případně s musíte ještě dopomoct překladem. Za mě geniální pro rozšíření slovní zásoby.


 

SAMOLEPKY KREATŮR

Samolepky jsou barevně odlišeny a vždy jsou u nich napsány názvy živočichů včetně strany, na které se nacházejí. Tak se vám nemůže stát, že byste se spletly. Naopak máte znovu před očima jejich anglický název a tím si procvičujete, jestli jste si je dobře zapamatovali. 

Jednotlivé samolepky nejsou nijak očíslované. Musíte zjistit, která kam patří, zamyslet se a trefit se jak nejlépe umíte. Pokud se ale na první pokud netrefíte, nezoufejte. Samolepky jdou krásně sloupnout a přelepit. Sice tyto sešity nejsou přímo formulované jako znovulepitelné, ale z našich prozatimních zkušeností se dají snadno přelepit. Nedokážu říct, jak s lepidlem zamává čas a jestli půjdou dobře odlepit i po nějaké době ale zatím jsme z nich naprosto paf a užíváme si postupné tvoření těchto jedinečných a neokoukaných kreatůr.

Listy se samolepkami se dají snadno vytrhnout, aby se vám s nimi lépe pracovalo. My je ale necháváme pohromadě jako součást sešitu.






 

ZÁVĚREM

Kdybych psala recenzi a články na všechno, co si kdy koupíme, nedělala bych nic jiného, ale ty bláááho, tohle je taková paráda, že jsem vám ji musela ukázat a věřím, že se nadchnete alespoň z části stejně tak, jako jsme se nadchly my.

Velkoformátové album plné fascinujících živočichů, na které nemusíte narazit úplně ani v dokumentárních pořadech. Některé ty děsivnější si pamatuju ze hry ve virtuální realitě a brr teda. Práci se samolepkovým albem a lepení si můžete zpestřit také dalším googlením, abyste získali ještě více informací, pokud vás téma chytne až tak moc. 

Tématicky je spíše na léto, ale děti neustále marodí, počasí si taky dělá co chce a my se rády (zvlášť co jsem těhotná a moc toho už nezmůžu) zahrabeme v časopisech, knihách, samolepkách a jakémkoliv domácím tvoření.



 

Pokud vás Sea Creature sticker book zaujal, můžete si ulovit poslední kousek skladem přímo ZDE nebo si pak objednat a rovnou mrkněte i na další samolepková alba z této série, které najdete přímo TADY a mezi nimi jsou například draci, dinosauři, monster trucky, válečníci, superhrdinové apod.

 

Cena: 178Kč (původně 209Kč)


Žádné komentáře:

Okomentovat