20. února 2024

MÁMY SOBĚ: Bezdrátová sluchátka (nejen) k Albi tužce

Bezdrátová sluchátka (nejen) k Albi tužce jsou stále ještě novinkou. K Albi tužce je vytvořeno již mnoho různých vychytávek, jako například silikonové obaly, ozdobné kryty, pouzdra, ale nás zaujala až bezdrátová sluchátka.

Tři děti, tři tužky, jeden byt nebo jedno auto ... žjooova, to je blázinec, když se zrovna všechny tři rozhodnou chtít tužku s knížkama a navzájem se pomalu přeřvávat. To už jsme před nějakou dobou sice vyřešily klasickými sluchátky na kabel, jenže v bezdrátové době už ten kabel neni tak úplně praktický.

V této recenzi bych vám ráda, ve spolupráci s eshopem Albi, detailně představila bezdrátová sluchátka (nejen) k Albi tužce, která si užíváme od Vánoc a která mě nadchla ještě víc, než jsem vůbec sama očekávala. Tak se na ně pojďme podívat podrobněji :-).

 

 

PROČ ZROVNA ALBI BEZDRÁTOVÁ SLUCHÁTKA

Abych pravdu řekla, tak Albi po šesti letech aktivní spolupráce a nespočtu dalších nákupů věřím, jsme s jejich produkty mnoho let maximálně spokojení, vím, že se na ně mohu spolehnout a když se náhodou něco potento, rychle se vše vyřídí přes reklamační formulář. 

No a když už se nám do ruky dostala nová verze Albi tužky 2.0, o které vám ještě souhrnně napíšu na konci tohoto článku, chtěla jsem k ní mít také vymazlená sluchátka a jelikož by se mi o jedny holky přetahovaly, domluvila jsem se na dvou - růžových i modrých, což jsou starších holek navíc nejoblíbenější barvy.

Olivce jsou 4 roky, ještě u ní sluchátka nechci tolik podporovat, i přes to, že mají omezení hlasitosti pro děti - tuto funkci ale využijete pouze přes bluetooth, přes kabel bohužel nelze. Olivka sluchátka zatím nevyžaduje a ještě na ně má čas. Když zatouží po vyzkoušení, holky ji půjčí buď své bezdrátové anebo máme k dispozici ještě klasické s kabelem. Tato sluchátka jsou na ní ještě ale veliká - na hlavě jí sice drží ale pořád tam jsou rezervy a velké mezery.

Líbí se mi také vzhledem a designem. Přijdou mi nadčasové, že z nich děti jen tak nevyrostou a že je využijí opravdu mnoho let (díky možnosti zvětšení sednou i dospělému). Mají moc hezké barvy, u kterých je škoda, že jsou na eshopu zkreslené - tam je můžete vidět jako pastelové, což odpovídá jen ta růžová verze. Modrá je naopak nádherně sytá a moc mě baví.

Kromě Albi tužky 2.0 je můžete připojit sluchátka také k dalším zařízením, které mají vestavěný BT modul 5.0 a nabitá vám vydrží přibližně 5-10 hodin.


 

DETAILY BEZDRÁTOVÝCH SLUCHÁTEK

Nejlepší recenze jsou ty, u kterých máte pocit, jako byste měli konkrétní výrobek či produkt přímo v ruce a o to se snažím já v tom svém psaní. Po zapnutí čudlíku ON/OFF začnou jemně svítit. Logo Albi tužky mění prolínavě barvy a svítí i dioda pro vyhledávání bluetooth.


 

Možnosti zvětšení velikosti dle potřeby - z čehož vyplývá, že z nich dítko jen tak nevyroste. Vydrží mnoho let a dokonce mohou být s přehledem a pohodlně využity i dospělým. Ano, půjčuju si je, když sama potřebuju. Navíc ta modrá je dokonalá, o to víc jsem si je zamilovala, takže je s Klaudinkou máme ve střídavé péči .. doslova :-D.


 

Matný materiál mi přijde náchylnější na poškrabaní. Klaudinka si je stihla už něčím škrábnout a to je má převážně u sebe na palandě, nikde jsme je ještě v batohu nebo na cestách neměly. To je asi jediné mínus, které bych zmínila. Škrábanec jde vidět ale jen pod konkrétním úhlem, take nic co by bylo viditelné, jen to chce větší opatrnost.


 

U sluchátek najdete také kabel, kterým je můžete připojit k původní verzi Albi tužky. My máme původní verze dvě a novou jednu. Kabel tedy využíváme, když využívají sluchátka s tužkou obě starší cácory naráz. Všimněte si také portu na USB, který u sluchátek také nesmí chybět.

 

 

Přímo na sluchátkách najdete několik dalších čudlíků - zvýšení i ztišení hlasitosti, přeskočení vpřed i vzad, pauza, play i zvednutí hovoru a také M, což je právě ochrana sluchu u dětí ale sama ho využívám, aby mě to nelákalo mít hudbu moc hlasitě. Rozdíl je velmi znatelný oproti tomu, na co jsem zvyklá.


 

Sluchátka jsou měkká, pěnová, dobře padnoucí dětem i dospělým. Kůže či koženka se zdá být pevná a silná, že by mohla ledacos vydržet. To ale dokážeme zhodnotit spíš až po letech.

 

 

Jak už jsme všichni určitě zvyklí, i zde jsou sluchátka označena pravou a levou stranou. Což je u dětí, které si ještě pletou strany, docela výhoda v podobě tréninku a procvičování. Zde také vidíte detail kloubu, protože se sluchátka dají složit do cestovního módu pokud je potřebujete mít v batohu nebo někde cestovně uklizené.


 

Skládají se trochu silou, ale nebojte se, ten kloub se musí trochu zlomit. Menší děti bych to asi úplně nenechávala dělat, sama jsem ze začátku měla obavy, aby nekřuplo něco víc, než má, ale párkrát složíte a už víte jak moc zabrat, aby se složila.

 


 

A takto vypadají v celé své kráse. Fotky kolikrát tu barvu opravdu zkreslí. Je to překrásně tmavá modrá, která je na většině fotek zachycena dle reality. Stejně tak i růžová varianta, která se naopak ani trochu nezkresluje .. je to krásně něžná růžová.


 

Délka nabití se odráží dle intenzity používání. Holky je určitě nevyužívají každý den a když už je nasadí, mají je na uších třeba půl hodinku, déle ne. Takže nám zatim drží hezky a pokud se nepletu, od Vánoc jsme je ještě nenabíjeli.


 

KLAUDINČINA SLUCHÁTKA

Klaudince bylo v říjnu 10 let a stále jsou pro ni knížky k Albi tužce aktuální. Navíc vzhledem k tomu, že chodí do školy, kde mají výuku trochu jinak postavenou a s odkladem je "teprve" ve třetí třídě, má pořád ještě rezervy a spoustu knih jí teprve ještě čeká. A taky jich neustále mnoho dalších vychází pro různé věkové kategorie.


 

Ráda si zaleze do svého palandového království, kam na ni mladší holky nemůžou - to je taky často otázka, jak si od sebe odpočinou nebo jak řeším, když cce mít jedna klid od ostatních. Klaudi je nahoře na palandě, kde má svůj svět a kam se ji pořádně nedostanu ani já. Při nemoci tam tráví většinu času a sluchátky ráda řeší odhlučnění těch dvou dalších hlučných cácor.


 

Nejraději má z knížek Když myšky šeptají, ale ráda sáhne taky po knížce Člověk a příroda nebo Když roboti brebentí. Střídá je podle chuti a nálady, taky máme po těch osmi letech, co se u nás zabydlela první tužka, už pořádný výběr.


 

Albi tužka 2.0 je tedy především v její režii jakožto nestarší, ale půjčuje i prostřední Sofince, aby nemusela mít sluchátka na kabel. Přeci jen se těm starším dětem lépe drží a nevypadá už tak moc "pro mimina" jako původní verze, ve které tedy mnoho dospělých vidí úplně něco jiného .. hahaha :-D.

 

 

Se sluchátky se naučila rychle pracovat. Má je společně s tužkou po ruce v tom svém království a využívá je dle své potřeby. Moc se jí líbí odstín modré barvy i to, že celou dobu svítí ikonka na sluchátkách a samozřejmě, že jsou bezdrátová a neplete se jí nikde kabel.


 

SOFINČINA SLUCHÁTKA

Sofinka je ve všem naprostý protipól. Naše něžná pivoňka, která se během vteřiny dokáže změnit v masožravou kytku frčí na světle růžové barvě. Proto jsem musela zatleskat, když jsem sluchátka u Albi viděla poprvé, ty barvy jsou pro naše holky neuvěřitelně (až děsivě) přesně trefeny.


 

Sofinka je sedmiletý prvňáček který, naopak od naučných a vzdělávacích knížek, má raději pohádkové a příběhové. Ráda sáhne, stejně jako Klaudinka, po knížce Když myšky šeptají (i proto, že je růžová) ale mnohem raději si vezm Mořské pohádky nebo Perníkovou chaloupku. Moc se mi pro Sofinku líbí také knížka Víla a princezna, kterou časem taky pořídíme.


 

Dřív jsem v těch pohádkových a příběhových knížkách neviděla smysl, než Sofinka povyrostla a zjistila jsem, že to je přesně pro ni. Albi se k různorodým tématům staví moc hezky a vydává nejen vzdělávací a naučné knihy, ale také pohádkové, příběhové, únikovky a dokonce i boží knížky pro nejmenší. Výběr je tedy opravdu veliký a uspokojíte tím jakékoliv dítko.

 

 

Sofinka má ráda svůj svět, kde se nenechá nikým rušit a do kterého utíká právě se sluchátky a Albi tužkou anebo s tabletem, protože nechce být rušena a chce taky svůj klid - jojo je nás tu hodně a bude ještě víc. U Sofinky je navíc důležité podpořit všechno, do čeho se chce sama dobrovolně pustit, protože jakmile něco neni z její hlavy, nemáte šanci. Užívá si roztomilé ilustrace a kouzlo pohádek i nadpřirozena.


 

Ze sluchátek je nadšená .. jsou růžová, svítí a může si je připojit nejen k tužce ale i ke svému tabletu, který dostala taky k Vánocům. Sedí jí moc hezky, možná i trochu líp nebo spíše pevněji, než Klaudince mi přijde, jak má husté a kudrnaté vlasy. Ale sama je čistě neovládá, musim ji pomoct propojit bluetooth, když potřebuje.


 

Sofince se pořád víc líbí ta původní verze tužky, je podle ní roztomilejší a hezčí - jo tady je vidět, jak děti postupně dozrávají a mění své preference. Jenže původní verze lze s bezdrátovými Albi sluchátky je přes kabel a to se Sofince zase úplně nelíbí, i když je za tu možnost ráda v případě, že chce tužky víc sourozenců najednou.


 

Pro Sofinku jsme se k Vánocům dohodli na tabletu, protože nám v jejím případě přijde lepší, než telefon a opravdu se na něm učí a procvičuje. I k tomu využívá sluchátka, pokud zrovna nepracujeme s ní nebo pokud nezapojí do učení/hry holky. Má tam jen to, co ji nainstalujeme my rodiče, sama si nic nepřidává a sluchátka ji k tabletu pomáhám připojit.


 

ALBI TUŽKA 2.0

Albi tužka 2.0 se u nás doma zabydlela přibližně před rokem a kousek bych řekla. Vůbec nedokážu říct, jak dlouho ji máme. Poslední roky letí tak strašnou rychlostí, že to snad ani neni možný a doufám, že se to zpomalí, jinak brzy budu chovat vnoučata hahaha.


 

Tato nová verze Albi tužky by měla disponovat výkonější baterií, má ergonomický úchop a také samozřejmě bezdrátové připojení k repráčku nebo sluchátkům. Je kompatibilní se všemi knížkami Koizelného čtení i Tolki a logo Albi po celou dobu svítí jemným bílým světýlkem.


 

Čudlíkem se šipkami nejen zopakujete znovu to, co si potřebujete poslechnout, ale také jím spustíte vyhledávání bluetooth - v tom případě ho podržíte delší dobu, než zahlásí, že vyhledává bluetooth a začne blikat led dioda.


 

Tužka má také zdířku pro reset, USB-C slot pro nabíjecí kabel a také uzavřený slot pro paměťovou kartu. V tužce je několik souborů nahráno již od výrobce, ale soubory k novým knihám musíte narávat dle návodu. Na tužce nechybí ani zdířka pro sluchátka či repráček, čudlíky pro zvýšení i snížení hlasitosti a otvor pro připevnění šňůrky.


 

V případě jakýchkoliv problémů s tužkou, které nelze vyřešit resetem či nabitím do plna nebo zkontrolováním správnosti audio souboru, kontaktujte Albi skrze Albi Retino, kde je přímo formulář zaměřený na Albi tužku.



 

ZÁVĚREM

Co ještě dodat na závěr? Sluchátka jsou cenově srovnatelné s jinými, co jsem tak koukala letmo na internetu, ale ne vždy mají jiná sluchátka čudlíky přímo na sobě. V případě Albi sluchátek, když si je vypůjčím a poslouchám třeba Spotify, tak si chodím po bytě, bez mobilu u ruky a písničky si přepínám přímo na sluchátkách.

Připomínám, že sluchátka velmi hezky sedí starším dětem a dospělým, ale naší mrňavé čtyřleté Olivce jsou ještě velká. Má ještě mezery, takže pokud chcete sluchátka pořídit menším dětem, je lepší je někde vyzkoušet, jak sedí. Každé dítko je jiné a má i jinou velikost hlavy.

Pokud vás bezdrátová Albi sluchátka (nejen) k Albi tužce zaujala a chtěli byste je pořídit dětem, najdete je na eshopu Albi přímo ZDE v modré či růžové variantě.


Cena: 899Kč (původně 999Kč)


Žádné komentáře:

Okomentovat