21. února 2024

HRAJEME SI: Warmies - Hřejiví plyšáci od Albi

Plyšáky do mikrovlnky znám už spoustu let. Již v době, co byla Klaudinka maličká, se mi moc líbily .. pamatuju si takovou hranatou sovičku, která byla všude možně ale nám bránilo to, že jsme neměli mikrovlnku - nejsem jejím zastáncem, ale to je trochu na jinou debatu.

Je to asi rok a půl, co nám mamka dala její mikrovlnku. Řekla jsem si oukej, tak aspoň vyzkoušíme ty slavné "mug cake" buchty a Tomáš je navyklý si z domova všechno mikrovlnkovat. Mug cake jsem zkusila teda jenom jednou a nic moc a Tomáš je teda jediný, kdo ji využívá .. každopádně když Albi vyběhlo s Warmies, zablikala mi nad hlavou žárovka!

Konečně můžeme holkám pořídit hřejivé plyšáky, když už tu mikrovlnku máme. To bude radosti! Holky mají každá své oblíbené zvíře a takový voňavý hřejivý mazlík by pro ně byl bájo. Přeci jen obyčejní plyšáci jsou jen lapači prachu a tohle má přidanou hodnotu nejen levandulové vůni, jemné hřejivosti ale také díky své "tíze" mi přijdou také uklidňující, jakoby opravdu objímaly.

Ve spolupráci s eshopem Albi bych vám ráda podrobněji ukázala lišku, prasátko a zajdu, které holky dostaly k loňským Vánocům.

Tak se na ně pojďme podívat blíž :-).

 

 

 

JAK WARMIES FUNGUJÍ

Plyšáci mají v sobě 100% přírodní náplň z prosa a lněných semínek a jsou doplněny vůní levandule, která zesílí zahřátím v mikrovlnce. Do té je vložíte dle návodu. Velcí plyšáci se nakřívají o chvilku déle, než ty mini plyšáčci. Následně by měly hřát až dvě hodiny.

Abych pravdu řekla, měla jsem strach je dát do mikrovlnky. Opravdu jsem se bála, že se něco stane, protože jsem expert na všechny druhy nemožností. Už jsem viděla, jak tam blafnou, zčernají nebo že to celé bouchne .. jojo Karol věčný optimista. Naštěstí se nic nestalo ani poprvý ani po desátý, dvacátý, nikdy nic. Po nahřátí plyšáka pořádně promněte a prohněťte, tím se rozloží nahřátá náplň po celém bříšku plyšáka. 

Neočekávejte, že to bude jako třeba termofor. Hřejí jemně, něžně .. na můj vkus by mohly hřát trochu víc ale nechci pokoušet delší čas v mikrovlnce. Zjišťovala jsem ještě u kamarádek, jestli třeba nemáme jiné nastavení mikrovlnky, jestli jim nehřejí víc ale shodly jsme se všechny, že teplo sálá jemně a lehce.

Hřejivý plyšáci nejsou jen pro zimní období. V léte je naopak můžete dát zchladit do lednice, aby vás naopak chladily. Což je geniální, protože léto máme v paneláku poměrně náročné a s položením bytu téměř bez možnosti průvanu.

Nenahříváme je úplně každý den. Nahříváme je třeba jednou týdně nebo jednou za dva týdny, jak si holky řeknou, že chtějí. Ale v posteli bez nich nedají ani ránu i když je zrovna cíleně nehřejí. Někdy s nimi spí v objetí, jindy je mají jen vedle sebe.


HŘEJIVÉ OLIVČINO MINI PRASÁTKO

Naše Olivka je milovnice prasátek. Ať už jde o Peppa pig (jo děsná mánie, ale ona je z ní tak vyplesklá až je to děsně roztomilý) nebo jakékoliv prasátko včetně těch živých.


 

Jenže prasátko u Albi najdete jen maličké, mini, měla jsem proto obavy, aby jí to nevadilo, že holky mají obě velké plyšáky a ona má malinké prasátko. Ve finále je pro ní ale úplně akorát a je s ním naprosto k sežrání!


 

Prasátko má zhruba 23cm a tím, že leží, se dá hezky rozložit na dětské tělíčko a tím může hrát větší část i když je malé ve srovnání s ostatními plyšáky.

 

 

Všechny plyšáci v sobě mají proso a lněná semínka, díky čemu jsou těžší a prasátko je tím spíš jako hřejivý pytlík :-D. Obiloviny jsou především v bříšku plyšáků - hlava a končetiny jsou klasické plyšákové.

 

 

Tato mini velikost má výhodu v tom, že má v mikrovlnce i případně lednici docela rezervy. U něj jsem se nebála prvního nahřátí tolik, jako u těch větších, kteří zaberou opravdu celou mikrovlnku.


 

Olivka se do něj zamilovala na první dobrou. Krom toho, že s ním neustále spí, tak ho tahá i do školky na spaní a nutně ho potřebuje mít i u táty - samozřejmě v kombinaci s Peppa pig polštářkem. Roztomile se s ním mazlí a tahá ho za tlapku. Velikostně je k ní opravdu ideál ještě nějakou tu chvíli, do té doby snad Albi vytvoří větší verzi, ať ho můžeme vesele nahradit hahaha.




 

HŘEJIVÝ SOFINČIN ZAJÍC

Sofinka je maniak do zajíčků a králíčků, hlavně do těch růžových samozřejmě. Jasná volba tedy padla na tohoto světle růžového zajíce s dluhýma ušima. Už je jedná o standardně velkého plyšáka, který už je velikostně velmi podobný všem ostatním.


 

Narozdíl od pevně sedící lišky, se může zajíc, stejně jako mini prasátko, celý rozplácnout po dětském tělíčku a díky své velikosti tedy zabere mnohem větší prostor. Olivka by s nim byla zakrytá z dobrý třetiny si troufám říct.


 

Díky směsi obilovin v jeho bříšku, které jsou zároveň i zátěží, ho lze různě polohovat. Takže může sedět různými způsoby i ležet na břiše, na zádech, na boku nebo být různě rozplácnutý, což má taky jednu hezkou výhodu.


 

Tím, že se dá krásně rozplácnout a je hezky veliký, ho mohou děti používat také jako polštářek pod hlavu, který je může hřát či chladit. Prasátko se dá taky krásně rozplácnout, ale je maličké na to, aby se dalo dát pod hlavu - spíš tak za krk, to by mu šlo.


 

Pokud jde tedy o plyšáka, který se může celý natáhnout a trvale nesedí, má ještě polštářovou výhodu, kterou ti sedící nebo malý naopak bohužel nemají.


 

Sofinka je z něj nadšená. Nejraději by ho tahala do školy, to ale nejde (pokud zrovna nemají Den hraček), takže jsou ráno často rozpory, že si Olivka prasátko do školky brát může. Jenže prasátko je několikrát menší a má ho celou dobu u polštáře a pyžama nachystaný na spaní. Větší plyšáci se tedy nahřívají delší dobu. Vždy se řiďte návodem, který je na každém z plyšáků. Vše je na něm napsané pro vaši informaci.




 

HŘEJIVÁ KLAUDINČINA LIŠKA

Ani nevím, kde se to v Klaudince vzalo ale frčí na liškách stejně šíleně, jako Olivka na prasátkách a Sofinka na králíčkách. Takže ani u Klaudinky jsem nemusela dloho vybírat, i když jsem byla chvíli na vážkách, protože miluje taky avokádo a jedno hřejivé plyšové se v nabídce taky nachází. Raději jsem se jí zeptala na přímo, co by se jí líbilo víc a liška byla jasnou volbou.


 

Hřejivá liška je tedy ten typ warmies plyšáka, který sedí a nemůžete ho tedy rozplácnout na placku tak, jako zajíce. Ne, že by to čemukoliv vadilo, jen nezabere takovou plochu, než kdyby se dala rozplácnout úplně na placku.


 

Přijde mi ale, ve srovnání se zajícem, mohutnější a více vycpaná. Zajíc je takový "hadrový", vláčný ale liška drží pořád pevně svůj tvar a vypadá opravdu parádně. Oči má vyšité zavřené, takže jakoby neustále spí anebo se neustále usmívá.


 

Stejně jako zajíc je taky chrástě chlupatá a na to, že má na sobě bílé stopy, tak bílá je i po několika měsících pořád bílá, což je pro mě na jednu stranu velké překvapení, ale jsem ráda, protože se nesmí prát a já zatím nemusím nic drbat.


 

Musím říct, že je opravdu k pomazlení ňůňa chlupatá a nedivím se Klaudince, že je k ní neustále přilepená. Sice se nerozplácne úplně ale nožky má zvednuté, jakoby objímala i jimi. Sice se nevyužije jako polštář ale dá se dát za krk jako záhlavník hezky.


 

Klaudinka ji i doma nemocná neustále tahá sebou ke mně do postele, na sedačku, na pytel. Nemusí ji mít nahřátou, ale chce se s ní pořád mazlit. Je to liška, co je víc, to je asi největší souhrn všech vlastností. A teda Klaudinka si dělá srandu, že lišce smrdí zadek - levandule se rozvine po nahřátí a tím, jak liška sedí, tak to jde z bříška i do míst kam slunce nesvítí a holkám to přijde děsně vtipné :-D.




 

ZÁVĚREM

Žádný z plyšáků nesmí do pračky. Pokud se vám ušpiní nebo pokud ho potřebujete vyčistit využijte vlhčený hadřík s mýdlovou vodou. Na to nezapomínejte, nedopadlo by to zrovna úplně dobře. Jinak jsou s nimi holky i po dvou měsících pořád spokojené a jsou z nich pořád stejně nadšené. Nahřívají je nepravidelně, není to nutností ale spíš jen jednou z několika možností, které plyšáci warmies nabízejí.

V nabídce na eshopu Albi jich najdete nepřeberné množství v podobě různorodých zvířat i dobrot jako je například avokádo nebo meloun. Dokonce můžete koupit dvojice mini warmies plyšáků a mít tak dva mini plyšáky stejného druhu jen jiných barev. Věřím, že si z takové nabídky vybere i náročnější dítko, které nebaví obyčejné kočky, prasata, lišky apod.

Pokud vás hřejiví plyšáci warmies zaujaly a chtěli byste je svým dětem pro hřejivé či chladivé mazlení pořídit, najdete je na eshopu Albi přímo ZDE.


Cena: od 359Kč (malí warmies)


Žádné komentáře:

Okomentovat