7. února 2024

UČÍME SE: Nálepkohraní - Kde si žijí zvířátka / S kým si žijí zvířátka

Nálepkohraní jsem objevila úplnou náhodou, když moje kamarádka a zároveň učitelka na naší ZŠ objednávala materiály do výuky na eshopu https://stanislavasejblova.cz/e-obchudek/ a ptala se, kdo by se přidal do objednávky. Já neodolala, nahlédla do eshopu a Nálepkohraní mě zaujalo okamžitě.

Objednala jsem si hned obě verze a k tomu ještě v PDF Písankové omalovánky. V dnešní recenzi bych vám chtěla detailněji ukázat obě verze nádherného Nálepkohraní, kde můžete překrásně ilustrované samolepky lepit opakovaně. Samolepky jsou vytvořeny z pevnějšího papíru, dobře se odlepí od samolepkového archu ale z prostředí je odlepujte opatrně, drží kolikrát jako přibité.

Tak se na ně pojďme podívat detailněji :-).

 

 

 

KDE SI ŽIJÍ ZVÍŘÁTKA

Jako první se detailněji podíváme na variantu s tématem Kde si žijí zvířátka. Narozdíl od Lepíků z Fondu Sidus, je tento formát větší o rozměrech 21x21cm. 

Zde vás čeká několik různých prostředí a to  louka, pole, voda, les, podzemí, koruna stromu a lesní pěšina a každé prostředí je doprovázeno tématickou básničkou. Povídejte si o tom, kde zvířátka žijí, proč jsou některá v podzemí, jiná na stromech nebo se schovávají v kukuřici.

K tomu všemu dvě dvoustrany samolepek, které máte barevně označené a popsané pro konkrétní prostředí, ale najdete mezi nimi také mnoho volných samolepek, které si můžete lepit dle libosti kam chcete.


 

Samolepkové sešity jsou matné stejně jako samotné samolepky. Tématická prostředí jsou krásně ilustrovaná a můžete si o nich jednotlivě povídat do detailu. Na louce se můžete pokusit rozeznat luční květiny, pod zemí si popovídat o jednotlivých zvířatech, případně si některé druhy hmyzu můžete vyhledat pokud zrovna nevíte, jak se nazývají.

 








 

Samolepky nemají u sebe přímo názvy, ale můžete se je pokusit vyhledat na internetu nebo v encyklopedii, pokud si nevybavíte jejich názvy. Jsou z pevného papíru ale mají kolem sebe bílé okraje, které po nalepení do prostředí trochu ruší ale nic, co by bylo nějak zásadní. 

Pokud je dítko po nalepení bude chtít přelepit, chce to víc zabrat, protože drží silně, tak raději asistujte ať nedojde k natržení nebo roztržení těch nádherných obrázků. 

Samolepky jsou ohraničené barvami a názvem prostředí, do kterého patří. Tak jednoduše poznáte, kam je nalepit. K dispozici máte také mnoho volných samolepek, u kterých se sami rozhodnete, kam je umístíte.




 

S KÝM SI ŽIJÍ ZVÍŘÁTKA

Druhou verzí Nálepkohraní je téma s kým si žjí zvířátka. Rozměry i princip je naprosto stejný, jen se tentokrát zaměříme na celé rodinky zvířat kolem nás, které můžeme při štěstí i v přírodě či oboře osobně potkat.

Zde vás čekají tři dvoustrany samolepek plných zvířecích rodinek a také několik prostředí typu u rybníka, na okraji polí, v lesech , na horách, v bahně i na louce. 

Rodinek vás čeká mnoho ať už kachní, bažantí, jelení, liščí, prasečí apod. Znovulepitelné dle libosti, ale opět opatrně při opakovaném odlepení. Jsou kvalitně vytvořené a drží pevně, tak ať si je neponičíte.


 

Opět matné prostředí společně s matnými samolepkami, oboje překrásně realisticky ilustrované a zase trochu jiné, než znáte z prvního Nálepkohraní. Ani zde nechybí krátké básničky pro každé zvířecí prostředí, které jsou psané psacím fontem. 

 








 

Samolepky zvířecích rodinek jsou také barevně ohraničené a tentokrát pojmenované a opět nechybí mnoho volných samolepek, které si můžete nalepit dle libosti kam se vám bude nejvíce líbit. Volné samolepky zahrnují květiny, plodiny i další zvířata jako například sojku, veverku, sýkorku a další.







 

ZÁVĚREM

Nálepkohraní je určeno dětem od 3 let. Je dokonale ilustrované a plné překrásných realistických a především znovulepitelných samolepek zvířat. Děti se hrou učí nejen o tom, kde jednotivá zvířata bydlí ale také o jejich rodinkách - vidí, jak vypadají samice, samci i mláďata. 

Samolepky jsou z pevnějšího papíru, velmi dobře odlepitelné a pevně držící nalepené. Při pokusech o přelepení to chce trpělivost a opatrnost. Žádné prudké pohyby, aby nedošlo k natržení či přetržení, to by byla škoda.

Pokud chcete takové parádní Nálepkohraní do vaší sbírky, najdete je na e-obchůdku společně s dalšími nádherami přímo ZDE. Mrkněte určitě také na plakáty, nažehlovačky nebo krásnou knihu Abecedou za přírodou, kterou doprovází CD a také tištěný sešit.


Cena: 119Kč


Žádné komentáře:

Okomentovat