18. září 2024

ZA VÝLETEM: Bismarckova rozhledna u Chebu

Výlety, výlety, výlety .. to je od loňského roku náš velký koníček a užíváme si především poznávání našeho okolí a to jak ve všední dny, tak i o víkendech. Cheb máme přibližně dvacet minut a je tam toho tolik k vidění. Našim cílem jsou především naučné stezky, vyhlídky a rozhledny, proto jsme se vydali na Bismarckovu rozhlednu u Chebu. 

Rozhledna se nachází kousek od Chebu na Zelené hoře. Navigace vás navede na parkoviště, které se nachází u zříceniny kostela sv. Anny, kde je také památník (google to nazývá spíš hřbitovem). Od parkoviště je to už pohodlný kilometr k rozhledně, u které je velké a troufám si říct i vymazlené ohniště na opékání buřtů.

Pojďte se inspirovat příjemným a pohodovým výletem :-).

 


 

17. září 2024

ZA VÝLEM: Kuličková dráha Cheb

Kuličkovou dráhu jsem měla v merku už nějakou dobu, ale i když máme Cheb dvacet minut cesty, dřív jsme se tam nedostali .. a to o ní víme už pár let určitě. Kuličková dráha se nachází na kraji areálu Krajinka ze zadní strany (pro někoho začátek pro někoho konec areálu). 

Dali jsme si do navigace "kuličková dráha cheb" a parkovali jsme hned kousek od dráhy naproti lékárně či lékařskému domu nebo co to bylo, ale hned doslova přes silnici. Stačilo tedy přejít silnici a z kopečku dolu po schodech.

Od první návštěvy jsme tam byli už několikrát, tak vám tento parádní tip na výlet konečně sepíšu podrobněji do článku. Pojďte na něj tedy mrknout :-).



 

12. září 2024

LUŠTÍME: Časopis Tečka! - září/říjen 2024

Podzimní strašidelné číslo časopisu Tečka! nedávno dorazilo do našich schránek a jelikož jsem milovník podzimu a společně s holkama jsme maniačky na Halloween, tohle číslo si pořádně užijeme - ještě jsme se nepustily do luštění, ale už vám ho představíme .. ať si ho můžete pořídit co nejdříve.

Čeká vás strašidelná zavařovačka, strašení Oty a Viky, luštění, hledačka, šifrovačka, labyrinty, kouzlo lesa, svět hub, popletený Halloween, strašidelné tvoření, Dubánčí pexeso, pavoučí Všetečka, pokus s vodními pavouky, seznámení s jezevcem, bezpečnost s Besipem, osada Babálov, únik z domu hrůzy a ještě více.

Tak se na něj pojďme podívat detailněji :-).

 

 

11. září 2024

ČTEME: Kampak jedou Pepa s Edou? - Prázdninová etiketa pro nejmeší

Wooow! Třetí báječné leporelo z dílny Venduly Hegerové je už nějakou tu chvíli na světě ale na blog se, vzhledem k našemu cestování a náročnosti mrňouse, dostává až teď po prázdninách. Leporelo, které baví děti napříč věkem a stejně tak i dospělé. Leporelo, u kterého budete slzet smíchy, věřte mi a sledujte veškeré detaily.

V roce 2019 vyšla Vendule Hegerové první obrázková etiketa s názvem Edo! Ty neposedo!, která měla neuvěřitelný úspěch u všech. Skvělý formát, velikost, vtipné texty. I když hrozilo, že už nebude dostupné, dotisk nakonec vyšela dokonce se dočkalo pokračování.

Koncem roku 2021 vyšlo pokračování s názvem Pepo! Ty popleto!, které bylo celé zahaleno do zimního tématu. A najednou, jsme v roce 2024 a v ruce držíme další díl s názvem Kampak jedou Pepa s Edou?, který je zaměřený na prázdniny a dovolené.
 
Ve spolupráci s nakladatelstvím Portál bych vám chtěla i toto leporelo detailněji ukázat a zmínit ty nejvtipnější hlášky, které mě zaujaly.
 
Tak se na něj pojďme podívat blíže :-).

 


10. září 2024

LUŠTÍME: Časopis Puntík - září 2024

Hola, hola, hola .. nejen škola volá ale volá taky záříjový časopis Puntík, který je zaměřený na babí léto, lukostřelbu a celkově indiánské téma.

Pomůžete Puntíkovi najít 8 berušek, prozkoumáte září všemi smysly, zasmějete se s Brunem a Berdou, rozdělíte létající a lezoucí tvorečky, pomůžete opičce Maki s pátráním, pohrajete si s obrázky, vybarvíte indiánskou čelenku, rozfoukáte táborák, trefíte se do černého, najdete všechny nesmysly, vyrobíte indiánského oblékacího Žárovku, vytvoříte si indiánskou čelenku, teepee a čeká vás toho ještě o kus více.

Tak se na to skvělé záříjové číslo pojďme podívat blíže :-).