31. října 2018

ČTEME/UČÍME SE: What is poo? Aneb hovínková knížka v angličtině

Napsala bych kniha o .. ale hovínková zní mnohem lépe :-D.

Každopádně tohle, tohle je snad nejlepší dětská kniha, kterou jsem kdy měla v ruce!

Abych pravdu řekla, tak tyhle hodně dětské ilustrace moc nemusím, ale pokud jde o knihu, která mi následně nedá spát, tak měním názor.

Poprvé jsem se s ní setkala zhruba před rokem a půl u kamarádky, která ji měla půjčenou z knihovny a řeknu Vám, že jsem u ní neskutečně slzela smíchy.

To je tak geniálně vymyšlený, že to snad ani neni možný :-D. Aneb touto knihou jsem si splnila takový svůj malý sen.




KAPITOLY V KNIZE

  • What is poo?
  • Does everyone poo?
  • How much poo?
  • Where does poo go?
  • What can you do with poo?
  • Who did these poos?


WHAT IS POO?

V první kapitole se dozvíte co je to hovínko a kam se produkuje :-D. Také se dozvíte jaké je ať už barvou nebo jinými vlastnostmi a co tedy vůbec obsahuje.

To se prostě nedá a musim se smát i u psaní této recenze :-D.





DOES EVERYONE POO?

Druhá kapitola odpovídá na otázku, jestli hovínko dělá každý. Čímž si mohou oddychnout malí fanoušci fotbalu nebo malé princezny, protože zjistí, že i fotbalisté a princezny opravdu dělají hovínka.




Že nevěříte? Důkaz se skrývá pod okýnkem :-D. A dokonce i ptáci, pejskové, rybičky i mravenci, jen každý z nich jí jiné jídlo a proto se nakonec odlišují i ta hovínka - což se dozvíte pod dalším okýnkem.
 



HOW MUCH POO?

No a v další kapitole následuje otázka do pranice. How much poo does an elephant do? Troufnete si hádat nebo radši ne? A co takový hroch? Od něj se držte radši dál, ten totiž vůbec neřeší vzdálenost a hovínka z něj lítají dál, než je obvyklé.

Také se dozvíte co se svými hovínky následně dělá králík a jakou barvu hovínek má plejtvák obrovský - to budete čubrnět!




No a jak je to tedy s tím slonem? Chápete správně, chlapeček ten vozík nemá v ruce jen tak. Sloni hovínky vůbec nešetří a každý den jich je pěkný hromada.




WHERE DOES POO GO?

No a kam tedy ta hovínka vlastně jdou?

Jsou snědena, přeměněna, sebrána a vyhozena nebo spláchnuta. Co se děje s kterými se opět dozvíte odkrytím jednotlivých okýnek.




Spláchnutá hovínka proklouzávají skrze potrubím až do kanalizace.




WHAT CAN YOU DO WITH POO?

Další velmi zajímavá kapitola řeší, co se s hovínkama může dělat.

Dozvíte se, že s nimi zvířata posílají důležité zprávy, že se testují a můžou být také důležitou stopou, pro zjištění kdo se nacházel na tom konkrétním místě.




Velbloudí hovínka se dokonce suší a pak se s nimi dá založit oheň a z hovínek od krav se vytváří cihly, se kterými se staví budovy.




WHO DID THESE POOS?

Zkuste uhodnout, kdo udělal tato hovínka?

Bílá a černá? Čtvercová? Flekatá? Zelená? Výsledky, čí jednotlivá hovínka jsou, se dozvíte po nahlédnutí pod okýnka.

A co je vůbec koprolit?




Koprolit je velmi staré hovínko zvířat (ale také lidí) z prehistorického období. Žjooova! To je teda historická informace :-D.




DOPORUČENÝ VĚK

Ať už se dítko o tyto záležitosti zajímá či nezajímá, tuhle knihu prostě musíte mít! Fakt! :-D

Pořídila bych ji klidně už kolem druhého roku ale věřte, že bude bavit i pětileté děti .. no a rozhodně bude bavit i Vás!

Mladším dětem budete povídat a ukazovat obrázky. Zároveň budou nadšeně otevírat okénka a zvědavě nahlížet, co se pod nimi ukrývá. Se staršími dětmi se už pěkně zasmějete nad různými situacemi, o kterých se v knize dozvíte.


ANGLIČTINA U MALÝCH DĚTÍ

Vy, kteří mě sledujete už delší dobu, určitě víte, že podporuji angličtinu u dětí již od útlého věku.

Klaudinka s angličtinou začala kolem 15 měsíců díky dvd se znakováním. U Sofinky jsem to vzala hezky od samého začátku a poslouchá ji od narození.

Děti jsou jako houby, nasávají informace a vůbec nerozlišují, že se jedná o cizí jazyk. Klaudinka začala vnímat až kolem 4. roku, že se jedná o angličtinu a od té doby rozlišuje, co je česky a co je anglicky. A Sofinčina první věta byla "how do you do" :-D.



Pokud jste se rozhodli pro hovínkovou knihu v angličtině, která i Vám hezky rozšíří slovní zásobu, tak mrkněte na eshop booksforjoy.cz přímo SEM. 


Cena: 195Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat