8. října 2018

LUŠTÍME: Časopis PUNTÍK - říjen 2018

Říjnový časopis Puntík, který je plný podzimu, vyšel 27.9 a nám již několik měsíců chodí 2x, abych měla pro obě holky. 

Tentokrát se nám dvě čísla opravdu vyplatila, protože se Sofince povedlo ten Klaudinčin totiž pokřtít - tedy počůrat :-D.

Stále na něm obě frčí denno denně, takže když se jeden rozstříhá, pořád zůstává druhý v celku na prohlížení. Není to tedy tak, že je zvykám, že budou mít vždycky vše dvakrát a nemají je ani přímo rozděleny. Naopak to bylo skvělé rozhodnutí a funguje to parádně :-).




Podzimní číslo Vám představí nového kamaráda v podobě zvídavé lemurky Maki a pokud mě paměť neklame, poprvé se v něm také setkáme s Luckou, Jendou a Martínkem, které můžete znát z knih Andrey Popprové.




A CO NÁS ZAUJALO NEJVÍCE TENTOKRÁT? 


1. DIVOKÁ PRASÁTKA

Dozvíte se základní informace a zajímavosti o divokých prasatech, která můžete potkat v lese. Jak se jim říká, čím se živí a jakou mají srst. 

Také si můžete vystřihnout prasátka, která si nasadíte na prsty :-). 




2. OPIČKA MAKI

Opička Maki pomáhá ostatním řešit různé záhady. Společně budete řešit záhadu snědeného jablíčka, které někdo snědl Hugovi a pokusíte se vypátrat, kdo za tím stojí.

Musím říct, že mě na detektivky užije. Tohle je parádní zpestření časopisu a těším se na další záhady, které se pokusíme vyluštit :-).




3. KDE SE BERE DÉŠŤ

Jak je to vlastně s tou vodou? Kde se bere? Jak ten koloběh vůbec probíhá? Opět skvělé naučné informace, s jednoduchou a snadno pochopitelnou ilustrací, kterých není nikdy dost :-).




4. HLEDÁME NESMYSLY

Zmatky jsou tentokrát, opět výjimečně, jen na jedné straně ale i tak si je užíváme, těšíme se na další a nepřestávají nás bavit :-).




5. PODZIMNÍ HRA S DINEM A SAUROU

Pokud časopis odebíráte již delší dobu, tak jistě máte tuto hru v zimní verzi. Mám velkou radost, že se objevila i podzimní a doufám, že časem bude jarní i letní. Hahaha, no jo no, potřebuju mít všechno hezky komplet :-D. 

Navíc pokud doma vytváříte stolky či poličky na každé roční období, tak se hra hodí skvěle!




6. PRŮZKUMNÍK ŽÁROVKA

Tady neni vo čem :-D. Průzkumník je miláček, láska moje nesmírně vesmírná :-D. Tentokrát s ním budeme třídit odpad. Dále se dozvíme, které věci se dají znovu použít.




7. POPELÁŘSKÉ AUTO

Krásná skládačka v podobě popelářského auta s vyklápecím kontejnerem. V čele s průzkumníkem Žárovkou a pejskem Edisonem. Tohle je prostě pecka! :-). 

Spíše nůžková akce pro mého manžela, který se s ním pořádně vyřádí a hlavně se nevzteká u takových vystřihovánek tak, jako já :-D.






8. PUNTÍKOVY NÁPADY

Moc krásný tip na přírodní umění v podobě lesní aktivity. Procvičí se jemná motorika, rozvíjí se fantazie a dítko se naučí rozpoznávat druhy přírodnin. 




9. LUŠTĚNÍ PRO VĚTŠÍ DĚTI

Trefa do černého. Tento tip aktivity se nám s Klaudinkou hodí. Procvičování, poznávání a správné vyslovování písmen je u nás aktuální i kvůli případné logopedii. 




KLUB PUNTÍK

Nedávno vznikl Klub Puntík, jehož členem se stává každý předplatitel. 


Členové klubu mají několik výhod:

  • Speciální příbaly do časopisu jen pro předplatitele
  • Možnost nakupovat v e-obchůdku za výhodnější ceny
  • Soutěže pro členy klubu o hodnotné dárky

A kde Puntíka seženete? Je k dostání v trafikách Lagardere – Relay a Inmedio, Peal, Finex, Valmont, Presmedia, GECO a v obchodech Albert, Tesco, Globus nebo na Česká poště. Sama za sebe ovšem doporučuji předplatné.

Více informací na oficiálním WEBU časopisu. 


Cena: 39Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat