8. prosince 2020

MÁMY SOBĚ: Můj první kalendář - Pro každý jedinečný okamžik v životě miminka

Projekt Můj první kalendář mi byl představem přímo autorkou a to v polovine září, kdy mi psala na Instagramu zprávu, jestli by mi kalendář mohla poslat a že se brzy spustí kampaň na Hithitu. V tu dobu jsem toho mela opravdu až nad hlavu (otevření Babyclubu, podepisování smlouvy na knihu apod.) ale řekla jsem si, že si zalouží podporu, protože jsem se za tech 7 let, co je Klaudinka na svete, s ničím podobným nesetkala a je to krásná příležitost, jak si u Olivky zaznamenat všechna její "poprvé".

Kalendář je nedatovaný, takže můžete začít kdykoliv chcete. Olivka je lednová, takže u ni to máme jednoduché a bude to vycházet i na mesíce v roce. Ale vy si první mesíc můžete zapsat klidne v červenci.

Je navržen tak, aby bylo zapisování snadné a rychlé - což oceňuji, protože dokopat se k zapisování toho, co se delo u starších holek byl docela problém, ale tady jenom lípnete samolepku a je zapsáno. Pojďme se podívat, jak jsme zapisovali my. Nemám tam ješte zdaleka všechno a u nečeho ni nevím, co kdy bylo (zuby), ale i tak je to bájo :-).

 


O PROJEKTU

"Když se narodila dcera, chtěla jsem si každý nový zážitek s ní nějak zaznamenat. První jízda kočárkem, první ochutnání jahod, první návštěva u babičky a dědy, první krůčky, a co teprve první slovo! Všechno jsou to neopakovatelné momenty a pro nás jako rodiče znamenají hodně. Přirozeně jsem si chtěla tyhle společné vzpomínky nějak uchovávat, abych se k nim mohla vracet. Třeba i s dcerou, až se jednou zeptá, kdy se na mě poprvé usmála nebo jaké bylo její první slovo." Píše autorka u Hithit kampane, která byla mimochodem úspešná.

Můj první kalendář nemá v České republice obdoby. Jeho úkolem je pomoci uchovat vzpomínky na jeden celý rok života miminka (třeba hned ten první, ale začít se dá kdykoli) a k tomu slouží mimo jiné 230 základních samolepek. Kromě předem připravených nálepek, které pokrývají většinu zásadních "poprvé" v životě miminka, si do kalendáře můžete třeba lepit fotky nebo jednoduše cokoli vepsat. Kalendář to všechno pojme a uchová vzpomínky přesně tak, jak vám to bude vyhovovat. Kreativitě se meze nekladou! A abyste mohli kalendář využít naplno, tak je nedatovaný - můžete tak začít naprosto kdykoli a využít každé políčko!

Ke kalendáři dostanete také průvodní list, kde se dočtete jakým způsobem ho budete vyplňovat - za což jsem moc ráda, protože jsem podobný způsob zapisování vždycky pokonila. Proto taky nic nevyplňuji a holky nemají pořádně záznamy - ach jo. To se musí napravit.

 


DETAILY KALENDÁŘE

Kalendář obsahuje celkem 12 listů, které vyjdou na prvních 12 měsíců dítěte. Každá dvoustrana má prostor na číslo, kolikrátý měsíc dítěte to je, kolik váží i měří a můžete přiložit i fotku. Níže v kalendáři máte kolonku k nalepení konkrétního měsíce. První strana má řádek i na jméno dítěte. Každá dvoustrana má jinou barvu i jiný obrázek.



SAMOLEPKY

Základní sada samolepek obsahuje tyto tři listy o velikosti A4, kde je celkem 220ks samolepek.


 

Tento list samolepek obsahuje měsíce celého roku, čísla pro měsíce dítěte a samolepky, ve kterých převažují příkrmy a první ochutnání.



Další list obsahuje samolepky, kde najdete například lékařskou prohlídku, očkování, první procházku, den narození dítěte, poprvé u babičky a dědy, plazím se, první jízda MHD, první smích, svátek, narozeniny mámy, narozeniny táty apod.



Třetí list obsahuje samolepky jako nový zoubek, první kniha, výlet, konkrétní měsíce dítěte a spoustu samolepek k vlastnímu doplnění.

 

 

EXTRA SAMOLEPKY

Extra samolepky můžete koupit samostatne podle konkrétního tématu anebo rovnou v sade s 330ks samolepek. List samolepek je o velikosti A5.

 

 

Jídlo

Rozšíření základní sady samolepek, která je součástí kalendáře ve verzi s 220 samolepkami. Spadá do nich například hrášek, angrešt, ryba, borůvy, sýr, cibule apod.

 


Rodina a svátky

Dalším rozšířením jsou rodina a svátky. Zde najdete například hraju si se sourozencem, poznávám domácího mazlíčka, spím s rodiči, poznávám další miminka, rodinná oslava, den otců, vítání občánků, rodinné focení, Mikuláš apod.

 


Aktivity a cestování

Další extra samolepky jsou na téma rodina a svátky. Mezi ne patří například výlet na hory, první jízda autobusem, poprvé v šátku, první sníh, první plavky, poprvé v nosítku, jsem na plíži, poprvé na zámku, chodím plavat apod.

 


2. rok dítete

Poslední rozšíření, které je zameřeno na druhý rok života dítete. Mezi temito samolepkami najdete například samolepky typu budu mít sourozence, mám modřinu, první odrážedlo, druhé narozeniny, šlapu do louží, chodím na nočník apod.

 


NAŠE VYPLŇOVÁNÍ

Abych pravdu řekla, byla jsem dost nervózní, abych zase něco nepokonila, protože co opravdu nesnesu, je škrtání, bělítkování atd. U vyplňování jsem se musela opravdu soustředit (což s tou naší Olívií fakt nejde) a jakmile byl kalendář komplet nadepsaný, polepený základ a nadatovaný, tak už to jde pak samo. Jen toho musím ještě dost dohledat a pak to bude naprosto perfektní :-). 

Jediný co, tak kolikrát bylo několik "poprvé" v jeden den, tak jsem je nalepila vedle sebe a udělala šipku na den předtím. Stalo se to hned v prvním měsíci kdy bylo poprvé u doktora (pediatra) stejně jako poprvé u babičky a dědy anebo první jízda autem ve stejný den jako jsem doma. No a také se sešlo i první nošení v šátku s mým dnem narozenin.

Ale to ani nevím, jak by se dalo jinak vyřešit, protože by to už pak narušilo celý systém kalendáře jako takového.



ZÁVĚREM

Kalendář je praktický. Ideální pro ty, co nejsou tolik kreativní, zruční, umělecky založení a tak. Takže pro mě osobně jako dělaný :-D. Jakmile nastane nějaké poprvé, tak opravdu jen hopem otočíte stranu kalendáře a nalepíte samolepku. Je tedy lepší, když máte vše nadepsané a předpřipravené, abyste se nemuseli dopisovat ještě s konkrétními daty.

Do budoucna bych ocenila kdyby bylo víc barev - žlutá, modrá, růžová. Zelená je sice taky krásně neutrální ale mít možnost růžové, beru růžovou (tohle asi nikdy neskončí :-D). A doufám, že vyjde i kalendář pro druhý a klidně i třetí rok. Člověk si na to samolepkování zvykne a najednou je konec, dítko oslaví první rok a co dál?

A ješte pro zajímavost "Základní myšlenkou kalendáře je, že období po narození miminka je krásné a jedinečné, a proto si na něj rodiče chtějí uchovat vzpomínky. Tak by to zkrátka mělo být. A proto finance z každého 5. prodaného výtisku v rámci kampaně na HITHIT obdržela organizace Nedoklubko, která 18 let podporuje rodiče předčasně narozených dětí v České republice. Celkem se vybralo 8000 Kč."

Veškeré další informace najdete na webu www.mujprvnikalendar.cz.

A do konce týdne můžete využít SLEVU 10% s kódem "MOJEPOPRVE2020"


Cena: od 399Kč

 

Žádné komentáře:

Okomentovat