13. prosince 2020

ZDRAVÉ NÁKUPY: Kuchtící krabice - listopad 2020

Listopadová kuchtící krabice od kuchyně bez hranic, je zaměřena na jednu z našich nejoblíbenějších surovin a tou je BULGUR. My máme bulgur tak moc rádi, že v naší kuchyni už docela i převládá nad královnou sacharidů - rýží. Jsou jídla, do kterých rýže patří ale kdekoliv jinde se snažíme dávat spíše bulgur. Je zdravější a využívala jsem ho například při těhotenské cukrovce (vhodný pro diabetiky celkově).

 


 

Listopadová kuchtící krabice má název - BULGUR, CHŇAPKA PRO DĚTI 


OBSAH KUCHTÍCÍ KRABICE

  • Průvodce kuchtící krabicí
  • List s informacemi o surovině
  • Nákupní seznam
  • Balení bulguru (200g)
  • Chňapka pro děti
  • 3 recepty s bulgurem

 

INFORMAČNÍ MATERIÁLY

Informační materiály se, jako v každé kuchtící krabici, skládají vždy z průvodce kuchtící krabicí, který vás se vším obeznámí, z nákupního seznamu a informačního listu, kde se dozvíte zajímavosti o konkrétní surovině. Dozvíte se letem světem časem informace bulguru,jak se získává, jak chutná a voní, kam ho všude můžete použít a co vše obsahuje.

 


3 RECEPTY S BULGUREM

Tentokrát jsou recepty zaměřeny spíše pro ty nejmenší děti a náš recept je skvělou rychlovkou, když zrovna nevíte co vařit anebo když pospícháte a potřebujete něco honem rychle. U sladkého receptu zůstaneme pravidelně, ten nám zachutnal všem :-).



BALENÍ BULGURU

Autorka kuchtící krabice tradičně nakupuje v bezobalovém obchodu. Pytlíky z kuchtících krabic nevyhazujte (stejně jako ty ze Světa plodů), ale schovávejte si je třeba na vaše vlastní bezobalové nákupy anebo na oříšky, které budete uzobávat na cestách.

 


CHŇAPKA PRO DĚTI

V této kuchtící krabici je pro děti připravena chňapka, kterou ale může klíďo píďo používat i dospělý - mně se do ní ruka vešla :-D. Každý takový dárek pro dítě je praktický a opravdu vše začnete pravidelně využívat.





VYZKOUŠELI JSME RECEPTY


Bulgur s mrkví pro nejmenší

Super tip na příkrm pro prcky, což se hodilo i nám pro Olivku. Jen jsme ji to více rozmixovali, protože má s kousky pořád ještě s kousky problém. Takže jsme nejdříve zkusili konzistenci jako na fotce, ale po chvíli jsme ješte mixovali. Tady bych jen chtela doplnit, že je potřeba přidat nějaký tuk kvůli vitamínům rozpustných v tucích - máslo, kvalitní sádlo, kvalitní olej. Ten by měl být součástí od samého začátku příkrmů.


 
 
Sladký bulgur pro nejmenší
 
Tento recept je sladkou verzí bulguru, která dětem taky moc chutná. V podstatě se jedná o bulgur s jablky, který jsme nijak dál nedoslazovaly. Tentokrát jsme rovnou mixovali, ale umixovaný si ho daly i starší holky. Stále mají rády jakékoliv přesnídávky a tato je navíc sytější. Přidala jsem skořici, kterou Olivka už má zavedenou a snese ji. Ofiko se ale jako alergen doporučuje až po prvním roce.
 
 

 
 
Rychlé bulguroto
 
Náš recept je na rychlé bulguroto, které si můžete upravit dle vlastních chutí - přidat olivy, kuřecí maso, bylinky apod. Dá se jíst na mnoho způsobů a tento recept je takovým nejrychlejším základem :-).
 
 


ZÁVĚREM

Na recepty s bulgurem jsem byla tentokrát docela zvědavá, jestli mě překvapí a objevím něco nového a zajímavého, u čeho třeba i zůstaneme. Tím, že se dá s bulgurem v podstatě nahradit rýže, tak jsme měli i my problém vymyslet něco, co by zaujalo a nakonec jsme vsadili na rychlost a praktičnost.

Veškeré další informace o tomto zajímavém projektu, který můžete podpořit svým nákupem či dokonce i předplatným, se dozvíte na webu http://www.kuchynebezhranic.cz.

A určitě doporučuji sledovat jejich Facebook či Instagram.


Cena: 379kč
 

Žádné komentáře:

Okomentovat