30. září 2021

LUŠTÍME: Časopis Puntík - říjen 2021

Říjnové číslo časopisu Puntík je plné vesmírných aktivit.

V tomto čísle vás čeká pouštění draka s pandou Švandou, kreslení varana, Lízinčin sen, hledání nesmyslů, vybarvování dle barevných puntíků, vesmírné počítání a objevování vesmíru, průzkumník Žárovka na průzkumu vesmíru, medvídek Panda na posedu a parádní Puntíkovy nápady.

Tak se na něj pojďme podívat detailněji :-).

 

 

 

A CO NÁS ZAUJALO NEJVÍCE?

 

1. PUNTÍKATÝ VESMÍR

Moc hezký nápad jak udělat vesmír puntíkatý. Naše holky by ho takový nejraději obě měly - puntíkatý anebo duhový. Děti mohou puntíky vybarvit pastelkami, použít uchošťoury anebo malíčky od barev dělat puntíky. Pokud máte prstové razítkovací polštářky, můžete využít i ty.

 

 

2. PANDA ŠVANDA PUŠTÍ DRAKA

Panda Švanda nás moc baví. Ty jeho trable jsou doslova jako ze života a tak se mu podařilo pustit draka, ale ne tak ledajakýho. Papírový rozhodně nebyl .. ach jo .. není drak jako drak :-).


 

3. KRESLÍME VARANA

Tohle kreslení Klaudinku chytlo napříč všemi Puntíky. Málokdy je Puntík v takovém stavu, že ho musíme vyhodit. Všechna čísla si schováváme a pravidelně se vracíme ke starším úkolům. Tohle kreslení jí vždy potěší a moc ji baví.


 

4. LÍZINČIN SEN

Já osobně spojovačky od mala milovala. Dokonce jsem si před lety koupila takový ten pracovní sešit pro dospělé plný spojovaček, jen se k tomu s dětmi nemůžu dostat hahaha. A Klaudinku spojování baví úplně stejně. Cíleně píšu jen o Klaudince, i když odebírám Puntíka pro obě. Sofinka potřebuje mít svoje vlastní vystřihovánky a svoje vlastní prohlížení :-D.


 

5. TO JE ALE ZMATEK

Dvoustrana zmatku je skvělá! Já už nevím, co k ní psát jiného .. bez toho by to nebylo ono a je potřeba mít v každém čísle alespoň jednu stranu, když se náhodou nevejde dvoustrana. Zde kromě nesmyslů najdete také tři zajíce.


 

6. OMALOVÁNKA DLE PUNTÍKŮ

Omalovánka podle Puntíků je pro děti zajímavá z pohledu co z obrázku nakonec vznikne a jak bude barevný. I tento typ vyplňování a vybarvování mě jako malou moc bavil. Nejdříve tímto způsobem a pak podle čísel. Puntík je takový můj návrat do dětství a je možné, že se tím řídí i tým Puntíku :-).


 

7. PÁTREJ A POČÍTEJ

Další krásná vesmírná aktivita. Tentokrát si děti procvičí počítání, které můžou vyznačit puntíky anebo číslem. Spočítejte s Dinem a Saurou rakety, kosmonauty, komety, planety i měsíc. 


 

8. HRA OBEVUJEME VESMÍR

Hra je pro dva hráče a budete k ní potřebovat barevná kolečka, které si vystřihnete. Jeden hráč bude hrát za Dina a druhý za Sauru. Dle hodu kostkou najdete správné číslo a umístíte na něj kolečko správné barvy a hráč raketu po dráze přesune na planetu. Na jedné planetě mohou přistát oba hráči a vyhrává ten, který planety obsadí kompletně všechny jako první.


 

9. DOPRAVNÍ ZNAČKY

Klaudinku období dopravních značek pomalu pustilo ale v Sofince se naopak probudilo. Vždy, když jdeme venku, říkáme si dopravní značky a i já si je ráda udržuju ve své paměti i když už spoustu let neřídím. Zde mají děti za úkol vymalovat a pojmenovat dopravní značky, o kterých si následně můžete popovídat.


 

10. PRŮZKUMNÍK ŽÁROVKA

Žárovka s Edisonem potřebují skafandry, máte tedy za úkol jim je dokreslit. Zároveň sebou do vesmíru berou českou vlajku, poznáte, která to je? A když prosvítíte stránku, zjistíte, co ve vesmíru viděli.


 

11. VESMÍRNÝ ZÁVĚSNÝ KOLOTOČ

Tohle je z mého pohledu to nejkrásnější, co kdy v Puntíkovi takhle bylo a jsem o to víc ráda, že máme Puntíky dva a že každá ze starších holek může mít svůj vlastní vesmírný kolotoč, který jim pověsím nad postel. Zatím nám visí uprostřed pokoje a já jsem z něj nadšená asi nejvíc ze všech :-).



 

12. PUNTÍKOVY NÁPADY

Další krásná inspirace s Puntíkovo nápady, které buď zkoušíme hned anebo si je schováváme na později, když nestíháme anebo když máme jiné aktivity. Tématicky si můžete sestavit UFO anebo dáte pořádně zabrat plicím a budete pravidelně vystřelovat raketu.



 

ZÁVĚREM

Pro předplatitele bylo schované překvapení v podobě samolepky Dina a Saury s raketou a samolepky děti milují že .. jen já to holkám schovávám bokem, jinak bychom měli polepené snad úplně vše.

Tohle číslo se nám moc líbilo. Klaudinku téma vesmíru baví už několik let, takže to byla trefa přesně pro ní a z toho vesmírného závěsného kolotoče jsem jednoduše paf.

I když jí bude zítra už 8 let, tak má Puntík pořád ráda a nadšeně se vrhá do prohlížení a luštění. Já jsem taky ráda, že jí stále baví a pomalu ale jistě v něm začíná i sama číst.



 

Můžete si ho předplatit na webu https://send.cz, kde můžete omrknout i jednotlivé bonusy zasílané k předplatnému. Určitě doporučujeme předplatné už kvůli tomu, že chodí pohodlně do schránky a můžete využít sourozenecké předplatné společně s časopisem Tečka!


Cena: 45Kč

 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat